Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 17:19

Εργαστήριο Αυτοσχεδιασμού και Σύνθεσης με την Εριφύλη Δαφέρμου (+PLUS)

Σε αυτό το σεμινάριο θα μας απασχολήσει ο χορευτικός – κινητικός αυτοσχεδιασμός ως εργαλείο εξερεύνησης του σώματος μας και των εκφραστικών δυνατοτήτων του αλλά και ως εργαλείο χορογραφικής σύνθεσης.
Ακροβατώντας ανάμεσα σε αυτούς τους 2 τρόπους προσέγγισης ο στόχος του εργαστηρίου είναι να εμπλουτίσουμε το αυθόρμητο ρεπερτόριο του εκφραστικού μας μέσω, του σώματος μας, γνωρίζοντας το λίγο παραπάνω καθώς και να εξελίξουμε τη δημιουργικότητα μας και τρόπους που αυτή μπορεί να μας οδηγήσει στην σύνθεση.
Θα δουλέψουμε σε ομάδες μικρές ή μεγάλες, αλλά και ατομικά, με τα εργαλεία του σώματός μας, αξιοποιώντας τα εκφραστικά του μέσα, και δίνοντας έμφαση στις ποιότητες κίνησης που προκύπτουν από την εσωτερική πρόθεση – προσπάθεια. (efforts - Laban)
Εργαστήριο Αυτοσχεδιασμού και Σύνθεσης με την Εριφύλη Δαφέρμου (+PLUS)
Κάθε Τετάρτη | 19.30– 21.30 (από 31 Οκτωβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2018)
6 δίωρες συναντήσεις - Διάρκεια 12 ώρες

Συνολικό κόστος: 50 Ευρω. (τρόπος πληρωμής: προκαταβολή με την έναρξη του εργαστηρίου, και αποπληρωμή έως 14 Νοεμβρίου)
με την κάρτα Dancetheater Plus

Θέατρο στον κύβο, Μαργαρίτη 5, πλησίον μετρό Συγγρού-φιξ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. 6977 712547
Η Εριφύλη Δαφέρμου χορεύει, χορογραφεί και διδάσκει αυτοσχεδιασμό, σύνθεση, και ανάλυση της κίνησης Laban. Αποφοίτησε από την επαγγελματική σχολή χορού Μοριάνοβα – Τράστα. Με υποτροφία του ΙΚΥ συνέχισε τις σπουδές της στο Laban Center London με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA Dance Theater Practice,. Συνέχισε με σεμινάρια στο Άμστερνταμ, μεταξύ άλλων και στο SNDO school. Τα τελευταία χρόνια ακολουθεί τον Julyen Hamilton μελετώντας τις τεχνικές του αυτοσχεδιασμού και της άμεσης σύνθεσης. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής με τον Παντελή Καψάλη και την Σοφία Κορώνη, σεμινάρια σωματικού θεάτρου και ουδέτερης μάσκας με τον Κώστα Φιλίππογλου και Commedia de l arte με τον Camilo Bentancor. Έχει εκπαιδευτεί στην Ashtanga Vinyasha Yoga με την Χριστίνα Καρυτινού. Xορογράφος και χορεύτρια των Dirty Granny Tales (ιδρυτικό μέλος), χορογράφησε και χορεύει στα έργα Inversed World, Didi s Son, Jealous, Rejection. Από το 2015 είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού Lalun, μια ομάδα που ερευνά την άμεση σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό επί σκηνής και μέσα στα πλαίσια της οποίας συνεργάζεται με χορευτές και μουσικούς από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Ως χορέτρια έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Carolina Fink, Αποστολία Παπαδαμάκη, Μέγαρο Μουσικής, Λύκειο Ελληνίδων Σητείας, Χριστίνα Μπέσκου, Μαρία Λάζαρη, Νέλλυ Σούρλα. Ως καθηγήτρια χορού με την σχολή της Λυρικής σκηνής, την επαγγελματική σχολή χορού Μοριάνοβα- Τράστα, το Πανεπιστήμιο Θράκης, το Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο, το Δήμο Αγίων Αναργύρων και Φιλοθέης κ.α. Έχει χορογραφήσει και επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικά έργα σε σκηνοθεσία της Σοφίας Κορώνη και της Κυριακής Σπανού.

 

Read 305 times Last modified on Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 17:44
Like us on Facebook