Τετάρτη, 16 Μαϊος 2018 14:12

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με την Ανδρονίκη Μαραθάκη (Cumana)

3 KΕΝΤΡΑ + 2 ΠΟΔΙΑ
| Τρία βασικά κέντρα του σώματος και μηχανισμοί μετατόπισής τους |

Στο σεμινάριο αυτό προτείνω την μελέτη της κινητικότητας των τριών βασικών κέντρων του σώματος: Κεφάλι-θώρακας –λεκάνη.
Τα ερωτήματα που τοποθετώ είναι:
-Πως δύναται να κινηθώ/μετακινηθώ χωρίς ένταση ενώ έχω την πρόθεση?
-Πως δημιουργώ χώρους ανάμεσα και μέσα στα βασικά αυτά κέντρα του σώματος?
-Πώς οι κοιλότητες των κέντρων αυτών με μετατοπίζουν σε ευθύγραμμες ροές κίνησης?

Είναι ένα σεμινάριο αυτοσχεδιασμού το οποίο είναι ανοιχτό προς κάθε ενδιαφερόμενο ανεξαρτήτως σωματικής. Αναπτύσσεται μέσα από τη σχέση αντίληψης και αισθήσεων και έχει ως στόχο την ανάπτυξη της συνειδητότητάς ενώ κινούμαστε, δηλαδή ενώ υπάρχουμε σε ροή. Αντλεί υλικό από τον τρόπο που επεξεργάζομαι σαν δυτικός τις πρακτικές της ανατολικής φιλοσοφίας, από την κινητική έρευνα που ανέπτυξα στο έργα που παρουσίασα τα τελευταία δύο χρόνια και από το νέο τόπο μελέτης του χορού που επιθυμώ να εξερευνήσω μαζί με τους συμμετέχοντες.
Σας περιμένω με χαρά.
Ανδρονίκη Μαραθάκη
Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με την Ανδρονίκη Μαραθάκη (Cumana)
Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 | 17:30 – 19:30

Σάββατο και Κυριακή 9 & 10 Ιουνίου | 18:30-20:30

Το κόστος συμμετοχής και για τα 3 δίωρα μαθήματα είναι 35 €.


με την κάρτα Dancetheater Plus

Για την ομαλότερη διεξαγωγή του σεμιναρίου, απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής έως την Δευτέρα 4 Ιουνίου.
Σε περίπτωση πληρότητας συμμετοχών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες/Δηλώσεις Συμμετοχής: στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (παραθέστε ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και ως θέμα του mail: «ΜΑΡΑΘΑΚΗ») ή στο τηλ. 6949451732

CUMANA dance
Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων,
Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)
www.cumana.gr


Η Ανδρονίκη Μαραθάκη γεννήθηκε το 1981. Σπούδασε αρχικά στην Σχολή Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης και μετά αλλάζοντας κατεύθυνση σπούδασε χορό. Ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο όπου και ξεκίνησε τη μελέτη της πάνω στις «μετατροποιήσιμες χορογραφίες». Η έρευνά της αφορά τις δομές σύνθεσης και τη χορογράφηση ροών κίνησης.
Στα έργα που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής δοκιμάζει τα στοιχεία που συνήθως διαμορφώνουν ένα θέαμα, επεξεργάζεται τη λειτουργικότητα στην κίνηση και εκτιμά την επιφανειακότητα ως δυνητικά δημιουργικό πεδίο.
Στο χορογραφικό της έργο συγκαταλέγονται οι παραστάσεις: Biograms, 2009, Οmfalia, 2011, Κυριακή, 2015 και το πολύπτυχο έργων με θεματική Έρωτας & Επανάσταση το οποίο περιλαμβάνει τα έργα: Η ανωμαλία του ελάχιστου, 2016, Προς-ευχές, 2017, Ένα Masturdating, 2018 και Hi Jack. Hijack!, 2018.
Παράλληλα με την καλλιτεχνική της δραστηριότητα, εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο χορό διδάσκοντας κίνηση και αυτοσχεδιασμό σε ενήλικους και ανήλικους χορευτές, ενώ από το 2014 είναι μέλος της ομάδας χορευτών του εκπαιδευτικού προγράμματος Dancing to Connect (Στέγη Ιδρύματος Ωνάση) το οποίο πραγματοποιείται σε σχολεία της Αττικής και της ελληνικής περιφέρειας με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με την τέχνη του χορού. Τέλος, πέραν των προσωπικών χορογραφικών εργασιών της, έχει οργανώσει και επιμεληθεί αυτοσχεδιαστικές δράσεις με την συμμετοχή κοινού και performer όπως: Σωσίβια (Rabbithole & Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ.), καθώς και τις long-durational performances: Λέλα, 2015 (Break The Chain Festival) και Διαρροή, 2011 (3η Μπιενάλε Αθήνας) κ.α.

 

Read 796 times
Like us on Facebook