Κυριακή, 06 Μαϊος 2018 11:26

Σεμινάριο Contact Improvisation με τη Μαριάννα Μακρή

Το Contact Improvisation είναι μια μορφή χορού όπου το άγγιγμα και η επαφή με τον άλλον ορίζει την αφετηρία της κίνησης. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην επίγνωση του σώματος, στην σύνδεση με τον παρτενέρ, στην ροή της κίνησης μέσα από την συνεχιζόμενη σχέση με τους νόμους της φυσικής. Μια σωματική επικοινωνία αναπτύσσεται στην πηγαία έκφραση του αυτοσχεδιασμού.

Το θέμα "Βασικό άγγιγμα" προσεγγίζεται με σκοπό την πρωτογενή απλότητα. Η φρέσκια ενέργεια που ξυπνά μέσα μας και πηγάζει από τα ένστικτα, μπορεί να μας οδηγήσει σε μια ερευνητική διαδικασία. Έτσι η χαρά και η απόλαυση συνοδεύει το άγγιγμα και καλλιεργεί το έδαφος της συνειδητής σχέσης με το σώμα.
Σε ένα πρώτο επίπεδο αισθανόμαστε και συν-αισθανόμαστε αυτό που ήταν πάντα εκεί και αναζητά την εκφραστική δίοδο. Η ανάγκη για άγγιγμα, στήριξη, επικοινωνία θεμελιώνει σταδιακά την εμπιστοσύνη με τον παρτενέρ. Η κιναισθητική αυτή συνδιαλλαγή είναι ανοικτή και διαθέσιμη για όλους, καθώς η εμπειρία της επαφής των σωμάτων και η αίσθηση της βαρύτητας λειτουργεί μεταμορφωτικά και αλληλένδετα.

Το υλικό του εργαστηρίου περιλαμβάνει:
- βασικούς άξονες κίνησης του Contact Improvisation: ανύψωση, πτώση, σπειροειδής κίνηση κ.α
- γείωση και κίνηση που αναβλύζει από το κέντρο της Γης.
- κιναισθητική αφύπνιση
- body work, τεχνικές μάλαξης και δακτυλοπίεσης

Το εργαστήρι είναι κατάλληλο για όσους ξεκινάμε τώρα την γνωριμία τους με το C I καθώς και εκείνους που έχουν ήδη εμπειρία με αυτή τη μορφή χορού.

****Συντονίζει η Μαριάννα Μακρή
Σεμινάριο Contact Improvisation με τη Μαριάννα Μακρή

Τρίτη 15 Μαΐου 2018 | 17.00 - 20.00


Χώρος Dance, Yoga and Art studio, Λεωφόρος Λαυρίου, Παλλήνη (Κάντζα

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής:
6932 535711
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 

Η Μαριάννα Μακρή είναι χορεύτρια/ performer, εκπαιδεύτρια κίνησης και χορού. Ασχολείται με την έρευνα και την εξάσκηση του αυτοσχεδιασμού και του Contact Improvisation για περισσότερο από 16 χρόνια. Συγχωνεύοντας την σωματική/ αισθητηριακή ανάπτυξη με την ερευνητική διαδικασία της συνειδητής κίνησης και ενέργειας προτείνει θεματικές με σκοπό την διεύρυνση και την αυτογνωσία.
Παράλληλα δουλεύει ως θεραπεύτρια συνδυάζοντας την ενεργειακή θεραπευτική με την κίνηση. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.facebook messenger

Read 158 times
Like us on Facebook