Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018 23:48

Σεμινάριο Χοροκινητικής Θεραπείας με τις Τόνια Δάκου και Έλενα Καραμπούλα

Grounding ΙΙ: Κατοικώντας το σώμα

Η kinósfera, μετά την επιτυχή διεξαγωγή του σεμιναρίου "Grounding: η γείωση του εαυτού" σας προσκαλεί σε άλλη μια συνάντηση με θέμα τη γείωση.

Ο όρος γείωση μπορεί να περιγραφεί ως η ικανότητα του ατόμου να είναι στο εδώ και τώρα και να έχει επαφή με το έδαφος (Meekums, 2002). Ψυχολογικά, ο όρος μπορεί να κατανοηθεί και ως η ικανότητα του ατόμου να είναι παρόν στον εαυτό του, να αισθάνεται "σαν στο σπίτι του" με το σώμα και τον νου του (Hackney, 2002). Περιγράφει επίσης τη σχέση που έχει το άτομο με το έδαφος, το πώς βρίσκει εκεί στήριξη για να επιτύχει την ισορροπία (Panhofer, 2006). Η γείωση συσχετίζεται με τον σωματικό εαυτό (body self) και μπορεί να επιφέρει μεγαλύτερη σωματική συνειδητότητα (de Tord & Braüninger, 2015).

Στο Grounding ΙΙ: Κατοικώντας το σώμα θα εξερευνήσουμε δημιουργικά το θέμα της γείωσης μέσα από την εμπειρία του ζωντανού, κινούμενου σώματος.

Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία. Θα χρειαστεί να φοράτε άνετα ρούχα.

Τη συνάντηση θα συντονίσουν οι Χοροκινητικές Θεραπεύτριες Τόνια Δάκου, MA DMT και Έλενα Καραμπούλα, MA DMT.
Σεμινάριο Χοροκινητικής Θεραπείας με τις Τόνια Δάκου και Έλενα Καραμπούλα

Σάββατο 19 Μαΐου 2018 | 17.00-20.00

Κόστος συμμετοχής: 20€

Αρματολών & Κλεφτών 9, Αμπελόκηποι (10 λεπτά από το μετρό των Αμπελοκήπων)

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως και τις 13/05/18.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6977976645 και 6948272658


H Τόνια Δάκου είναι Χοροκινητική Θεραπεύτρια (ΜΑ in Dance Movement Therapy, Universitat Autonoma de Barcelona). Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης και διπλωματούχος καθηγήτρια χορού. Έχει δουλέψει με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και παιδιά στο φάσμα του αυτισμού καθώς και με ενήλικες που αντιμετωπίζουν ψυχικά και σωματικά προβλήματα. Εργάζεται στο νοσοκομείο ημέρας του ΕΠΙΨΥ (www.epipsi.gr), όπου συντονίζει ομάδες Χοροκινητικής Θεραπείας για ενήλικες με ψυχικές διαταραχές. Ακόμη, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 3ου συνεδρίου EADMT "Crossing Borders and the In-Between: DMT at the Leading Edge", που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Αθήνα.
(http://www.eadmt.com/?action=article&id=82).

Η Έλενα Καραμπούλα είναι Χοροκινητική Θεραπεύτρια (ΜΑ in Dance Movement Therapy, Universitat Autonoma de Barcelona). Έχει πτυχίο στην Ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού από το ΕΑΠ, και σπουδές στη δημοσιογραφία. Έχει δουλέψει με ενήλικες με νοητική υστέρηση και ψυχικές διαταραχές σε κέντρα ημέρας και οικοτροφεία και με παιδιά με αυτισμό. Σήμερα, διατηρεί σταθερή συνεργασία με την εταιρεία Ψυχολογικών Υπηρεσιών Άερτον (www.aerton.com) παρέχοντας ομαδικές και ατομικές συνεδρίες και εργάζεται στο νοσοκομείο ημέρας του ΕΠΙΨΥ (www.epipsi.gr) συντονίζοντας ομάδες Χοροκινητικής Θεραπείας για ενήλικες με ψυχικές διαταραχές. Συνεργάζεται επίσης με το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης "Γαληνός".

Read 386 times Last modified on Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018 23:57
Like us on Facebook