Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 17:34

Σεμινάριο Feldenkrais για Φυσικοθεραπευτές με τον Αλέξανδρο Ιωάννου

«Μετακίνηση από ύπτια σε καθιστή θέση»

H μέθοδος Feldenkrais είναι ένα ολοκληρωμένο και ευφυές παιδαγωγικό σύστημα με κέντρο το σώμα. Αναζητά με τρόπο σαφή και κατανοητό τρόπους βελτίωσης της αισθητικοκινητικής αντίληψης, της επίγνωσης των επιμέρους τμημάτων του σώματος και του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το σώμα του καθενός από εμάς.
Στα μαθήματα της μεθόδου εξερευνούμε μια δραστηριότητα «σπάζοντάς» την σε επιμέρους κινητικά κομμάτια δίνοντας έμφαση στην αυτοπαρατήρηση, στη ρευστή/οργανική κίνηση και τη μικρότερη δυνατή καταπόνηση των ιστών.
Η ιδιαίτερη και σε βάθος δουλειά που προτείνει ο Moshe Feldenkrais αποτελεί πηγή έμπνευσης για άτομα με διαφορετικό κινητικό υπόβαθρο (θεραπευτές, χορευτές μουσικούς) ενώ έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η παιδαγωγική της κίνησης και της αποκατάστασης στις μέρες μας.
Το Feldenkrais χρησιμοποιώντας βασικές αρχές της κινησιολογίας παρέχει ένα ξεκάθαρο εργαλείο καθώς και το αισθητικό πλαίσιο για την εκμάθηση και διδασκαλία οποιασδήποτε κινητικής δραστηριότητας.
To βασικό αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η βελτιώση της δικής μας ικανότητας καθώς και των ασθενών μας στην μετακίνηση από ύπτια σε καθιστή θέση.
Το τρίωρο σεμινάριο θα περιλαμβάνει 2 μαθήματα συνειδητοποίησης μέσω της κίνησης και την κινησιολογική ανασκόπησή τους. Βασικό στοιχείο της ανασκόπησης θα αφορά στην εμβάθυνση του πως χρησιμοποιούμε τη γνώση που προέρχεται από τα μαθήματα σε ασθενείς με περιορισμένη λειτουργική ικανότητα. Κύρια δηλαδή σε νευρολογικούς και γηριατρικούς ασθενείς.
Απευθύνεται κυρίως σε φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές αλλά είναι ανοιχτό και σε άλλους σωματικούς θεραπευτές καθώς και σε όσους ασχολούνται με την κίνηση ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά.

Εισηγητής σεμιναρίου - Αλέξανδρος Ιωάννου φυσικοθεραπευτής MSc, Εργαστηριακός συνεργάτης ΤΕΙ Αθήνας, NDT Therapist και Feldenkrais Practitioner.
Ο Αλέξανδρος είναι φυσικοθεραπευτής με εξειδίκευση στην αποκατάσταση νευρολογικών παθήσεων και μακροχρόνια εμπειρία στο συγκεκριμένο πεδίο ενώ τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται εντατικά με ασθενείς με νόσο Πάρκινσον. Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στη μέθοδο Feldenkrais τη χρησιμοποιεί ως κύριο εργαλείο αποκατάστασης δουλεύοντας ατομικά είτε ομαδικά με τους ασθενείς του.

Σάββατο 28 Aπριλίου 2018 | 13:00-16:00

Κόστος σεμιναρίου: 30 ευρώ

Feldenkrais Center,
Κειριάδων & Σφηκτιών, Πετράλωνα

Kρατήσεις θέσεων
email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
μήνυμα στο FB inbox https://www.facebook.com/feldenkraisenter.org
ή τηλέφωνο 698 988 3763, 6972577977

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Read 208 times
Like us on Facebook