Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 19:10

Σεμινάριο Μικροκίνησης με την Μαρία Στεφανίδου (Χανιά)

3ήμερο Σεμινάριο
"η μικροκίνηση ως βασικό μέσο έκφρασης στον κινηματογράφο"

Το σώμα μας μιλάει.
Έχει τη δική του γλώσσα, τη γλώσσα του σώματος.
Το σώμα είναι το βασικό εργαλείο της ζωής μας, της καθημερινότητάς μας, της τέχνης μας. Με την εξερεύνηση των εκφράσεων, των αισθήσεων, των συναισθημάτων, την απελευθέρωση της κίνησης και την καθοδήγησή της, μας δίνεται η δυνατότητα της λειτουργικής χρήσης του σώματος σε κάθε συνθήκη.
Η σωματική μας απεύθυνση στον κινηματογραφικό φακό δεν διαφέρει από αυτήν στο θέατρο, στην performance και κατά συνέπεια στην ίδια μας τη ζωή.
Ένα σώμα ενεργό, έτοιμο για δράση και επαφή είναι ισχυρό, όποιες και να είναι οι συνθήκες που θα του παρουσιαστούν.

Σ' αυτό το σεμινάριο θα δουλέψουμε με το εκφραστικό και σωματικό δυναμικό μας μέσα από την ελεύθερη έκφραση, με συμπληρωματικούς άξονες συγκεκριμένες τεχνικές κινησιολογίας, αυτοσχεδιασμού και σωματικού θεάτρου. Θα εξελίξουμε τα βασικά μας εργαλεία με στόχο την αποδόμηση και σμίκρυνση της χρήσης τους ως βασικό μέσο έκφρασης στην τέχνη του κινηματογράφου στο πλαίσιο της μικρο-υποκριτικής. Η απελευθέρωση και η μεγέθυνση της αυθεντικής κίνησής μας αποτελεί βασικό πυλώνα έρευνας για την κατανόηση και κατάκτηση της μικροκίνησής μας.

"Μέσα από την ενασχόλησή μου στον κινηματογράφο ως ηθοποιός και ως κινησιολόγος παρατήρησα ότι οι διαφορές του με το θέατρο, την performance και τον χορό, είναι ουσιαστικές αλλά όχι μεγάλες. Ως ηθοποιός, με τη συμμετοχή μου στην ταινία μεγάλου μήκους Zenaida αλλά και στις ταινίες μικρού μήκους VII Nemesis, Icon, Περίπατος, ΖΩΟ/ΖΩΗ συνειδητοποίησα την δύναμή μου μέσα από το σώμα μου και τα εκφραστικά μου μέσα κατά τη διάρκεια απουσίας του λόγου και την ισχυροποίησή τους με την παρουσία λόγου, την διαφορά στην ευκολία της μελέτης του ρόλου μου, αλλά και την τελική σωματική απεύθυνσή του μέσα από ένα δουλεμένο κι έτοιμο για δράση σώμα. Ως κινησιολόγος στην ταινία Normal χρησιμοποίησα γνώριμα υλικά και μεθόδους από το θέατρο και από την δουλειά μου σ' αυτό, αναπροσαρμόζοντας τα σε μία μικροκλίμακα, που είχε νωρίτερα λειτουργήσει για μένα".
Σεμινάριο Μικροκίνησης με την Μαρία Στεφανίδου (Χανιά)
Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 | 17.00 - 22.00
Σάββατο 24 Μαρτίου | 11.00 - 16.00
Κυριακή 25 Μαρτίου | 17.00 - 22.00
Διάρκεια σεμιναρίου 15 ώρες

κόστος σεμιναρίου: 50 ευρώ
άνεργοι-φοιτητές & μέλη του στουντιο Όξω Νού 40 ευρώ

Προκαταβολή εγγραφής 20 ευρώ
Απαραίτητη η εγγραφή έως τις 15 Μαρτίου
Πληροφορίες Μαρία Στεφανίδου: 6931 583685
εγγραφές στούντιο Όξω Νού: 6972694294, 28210 45585

στούντιο Όξω Νού
Αγ.Κυριακής 29, Χαλέπα – Χανιά
τηλ: 28210 45585 6972694294
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
facebook: Στούντιο "όξω νού"


Η Μαρία Στεφανίδου είναι ηθοποιός, χορεύτρια, performer με αρκετές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές παραγωγές και performances. Έχει επίσης σημαντική εμπειρία στην εμψύχωση και την διδασκαλία ομάδων και την επιμέλεια της κινησιολογίας παραστάσεων και κινηματογραφικών παραγωγών.
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. FB: Maria Stefanidou

Read 367 times
Like us on Facebook