Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 19:12

Σεμινάριο Axis Syllabus με τους Frey Faust και Francesca Pedulla (Πάτρα) (+PLUS)

***Scroll down for the English version***

FRACTAL MANIFESTO, μια εισαγωγή στο σύστημα αναφοράς και ανάλυσης της κίνησης Axis Syllabus 

FRACTAL MANIFESTO, μια εισαγωγή στο σύστημα αναφοράς και ανάλυσης της κίνησης Axis Syllabus

Η εναρμόνιση των δεδομένων υλικών χαρακτηριστικών του σώματος με πρόθεση, νοείται ως σωματική ευθυγράμμιση. Η σωματική ευθυγράμμιση συνεπάγεται σεβασμό για τον εγγενή σχεδιασμό του σώματος στην πρακτική «ουδετερότητας» της στάσης.
Πρακτικά μιλώντας, η ουδετερότητα της θέσης του σώματος, γίνεται εμφανής στον τρόπο με τον οποίο η συνεκτικότητα των αρθρώσεων ή αλλιώς η κατάλληλη επαφή των αρθρικών επιφανειών, που υποστηρίζει την ακεραιότητα, διατηρείται κατά την κίνηση ή την στάση.
Σε αυτό το εργαστήριο, ο Frey και η Francesca θα εξετάσουν προσεκτικά τα επαναλαμβανόμενα fractal paradigms (μορφοκλασματικά παραδείγματα, σύνολα) του σώματος και θα εξετάσουν πώς μπαίνουμε σε σχέση με το σώμα μας, με το περιβάλλον και με άλλους, όταν χορεύουμε.
Φράκταλ (Μορφοκλασματικό σύνολο)

{Με τον διεθνή όρο φράκταλ (fractal, ελλ. μορφόκλασμα ή μορφοκλασματικό σύνολο) στα Μαθηματικά, τη Φυσική αλλά και σε πολλές επιστήμες ονομάζεται ένα γεωμετρικό σχήμα που επαναλαμβάνεται αυτούσιο σε άπειρο βαθμό μεγέθυνσης, κι έτσι συχνά αναφέρεται σαν "απείρως περίπλοκο". Το φράκταλ παρουσιάζεται ως "μαγική εικόνα" που όσες φορές και να μεγεθυνθεί οποιοδήποτε τμήμα του θα συνεχίζει να παρουσιάζει ένα εξίσου περίπλοκο σχέδιο με μερική ή ολική επανάληψη του αρχικού. Χαρακτηριστικό επομένως των φράκταλ είναι η λεγόμενη αυτο-ομοιότητα (self-similarity) σε κάποιες δομές τους, η οποία εμφανίζεται σε διαφορετικά επίπεδα μεγέθυνσης. (Βικιπαίδεια)}
Σεμινάριο Axis Syllabus με τους Frey Faust και Francesca Pedulla (Πάτρα) (+PLUS)
8, 9, 10, 11 Μαρτίου 2018
Πέμπτη 8 Μαρτίου | 15:00 -18:00
Παρασκευή 9 Μαρτίου | 12:00 -15:00
Σάββατο 10 Μαρτίου | 15:00 - 19:00
Κυριακή 11 Μαρτίου | 11:00-15:00

Τιμή: 110 ευρώ
Mόνο για το Σαββατοκύριακο: 90 ευρώ
με την κάρτα Dancetheater Plus

Στο Κέντρο Χορού και Τεχνών "Dansarte"
Καρόλου 1, Πάτρα

Δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2610 272 668, 6942406992
Και την ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Frey Faust
Γεννήθηκε το 1960 και ξεκίνησε να συμμετέχει σε παραστάσεις από την ηλικία των 8 με την οικογένειά του ως περιοδεύων τροβαδούρος. Ανήκει στην δεύτερη γενιά του contact improvisation ενώ μαθήτευσε την δεκαετία του 80 στην χορευτική σκηνή της Νέας Υόρκης.
Μερικές από τις σημαντικότερες επιρροές που δέχτηκε στη ζωή του ήρθαν από τους: Shekhinah Mountainwater, Nita Little, Pavel Rouba, Rene Bazinet, and Janet Panetta. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες του χορού όπως: Ohad Naharin, Donald Byrd, David Parsons, Gina Buntz, Howard Katz, Merce Cunningham, Meredith Monk, Randy Warshaw, Bob Een, Stephen Petronio, Danny Ezralow... αναφέροντας μερικούς. Ίδρυσε και συν-ίδρυσε τρεις χορευτικές ομάδες ενώ έχει δημιουργήσει πάνω από 40 σόλο και ομαδικές χορογραφίες. Μέσα από την προσωπική του μελέτη στην ανατομία, βιομηχανική και φυσική, κατόρθωσε να δημιουργήσει μία παιδαγωγική προσέγγιση που τον έκανε περιζήτητο δάσκαλο, προπονητή και τεχνικό σύμβουλο κίνησης. Μετά από δεκαπέντε χρόνια έρευνας συγκέντρωσε τα ευρήματά του σε ένα βιβλίο, το "The Axis Syllabus - human movement lexicon", το οποίο και συνεχίζει να επεξεργάζεται με τη βοήθεια της διεθνούς ερευνητικής κοινότητας Axis Syllabus (ASIRC). Ιδρυθείσα το 2009, η ASIRC διευρύνεται με γοργούς ρυθμούς σε μια ομάδα ειδικών από πολλά σχετιζόμενα πεδία αναφορικά με την ανθρώπινη κίνηση και τις παιδαγωγικές επιστήμες. Πρόσφατα, η δουλειά του πάνω στο Axis Syllabus εστιάζεται στην δόμηση μιας σειράς συμβόλων που δίνει τη δυνατότητα εξορθολογισμού της καταγραφής και ανάλυσης της κίνησης. Επίσης φτιάχνει παπούτσια, μιλάει τέσσερις γλώσσες και συνεχίζει να δημιουργεί και να παρουσιάζει χορευτικά κομμάτια.

Francesca Pedulla
Χορογράφος, ανεξάρτητη curator και δασκάλα Axis Syllabus ξεκίνησε να μελετά τον Δυτικό Αφρικάνικο Χορό και κουλτούρα το 1990. Από το 1998 μοιράζεται το χρόνο της για αρκετούς μήνες κάθε χρόνο στο Μπενίν – Δυτική Αφρική όπου η πλούσια κουλτούρα της, την έχει εμπνεύσει βαθιά προσωπικά και καλλιτεχνικά. Το 1999 αποφοίτησε ως καθηγήτρια Αφρικανικής Χορευτικής Έκφρασης από το Centre Artistique 6-éme Parallel - FEIDA Bordeaux υπό τη διεύθυνση του Koffi Koko. Το 2001 αποφοίτησε με δίπλωμα στην θεατρική μιμική από το Teatro Carlo Felice στη Γένοβα, όπου μελέτησε με σημαντικούς δασκάλους όπως οι Giovanni Di Cicco και Enrico Bonavera.
Το 2009 πιστοποιήθηκε ως δασκάλα Axis Syllabus, ένα σύστημα, μια δεξαμενή πληροφοριών αλληλοσχετιζόμενων βιομηχανικών αρχών στην πράξη που αποτελεί θεμελιώδες εργαλείο της παιδαγωγικής της μεθόδου. Μετά από συνεργασίες ως ερμηνεύτρια και συν-δημιουργός σε διάφορα δημιουργικά projects με τους: Collettivo Cind, Paola Fatima e Stefania Casetta, Koffi Koko, Giovanni Di Cicco, Frey Faust, ανάμεσα σε άλλους, το καλλιτεχνικό της μονοπάτι άρχισε να προσδιορίζεται σε σχέση με την αντίληψη και διερεύνηση της ατομικής και συλλογικής δυναμικής της ταυτότητας λόγο της συνάντησης διαφορετικών πολιτισμών. Οι τελευταίες τις χορογραφίες παρουσιάστηκαν στο Institute Français de Cotonou, FITHEB (Μπενίν), Teatro della Tosse (Γένοβα), Teatro dell'Archivolto (Γένοβα), Hangart Fest (Pesaro), TroisC L (Λουξεμβούργο), Centre Culturel Cité Culture (Βρυξέλλες), Festival Biennale Passage 012 (Bielefeld), Tanzfabrik Berlin, Haus der Berliner Festspiele (Βερολίνο) κα.
Από το 2004 έως το 2010 διεύθυνε μαζί με τους Elisa Ricci και Davide Francesca CinD έναν πολιτιστικό σύλλογο μα βάση τη Γένοβα, για την δημιουργία ενός παραστατικού σχήματος και μιας σειράς εργαστηρίων στενά συνδεδεμένα με την πόλη και τα πιο επείγοντα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα. Το 2006 ίδρυσε τον πολιτιστικό σύλλογο Sonagnon με τον Eric Acakpo (Ouidah / Benin), με στόχο την ενδυνάμωση της κουλτούρας του Μπενίν και για την δημιουργία ευκαιριών για συνάντηση κι ανταλλαγή μεταξύ καλλιτεχνών από διαφορετικές εθνικότητες. Τον ίδιο χρόνο συν-ίδρυσε τον Σύλλογο CQB με βάση την Ιταλία που είναι αφιερωμένος στο να παρέχει μια δημιουργική πλατφόρμα για ανταλλαγή, εμπειρία και έκφραση σχετικά με διαπολιτισμικά και κοινωνικοπολιτικά θέματα όπως η μετανάστευση και ο παγκόσμιος καταναλωτισμός.
Από το 2008 έως το 2012 διεύθυνε μαζί με τον Eric Acakpo, το διεθνές project: Dialogues Inévitables με στόχο την προώθηση της χρήσης των τεχνών ως μέσο δόμησης μιας διαπολιτισμικής γέφυρας. Από το 2011 είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του TRACES μιας επαγγελματικής πλατφόρμας για το χορό και την χορογραφική πρακτική με βάση το Cotonou, Benin με την υποστήριξη της Διεθνούς Ερευνητικής Κοινότητας Axis Syllabus (ASIRC) και σε συνεργασία με το Χορογραφικό Κέντρο Multicorps και τον Σύλλογο Sonagnon. Από το 2014 μαζί με την Elisa Ricci δημιούργησαν ένα σπονδυλωτό project πάνω στο πως βλέπουμε - αναρωτιόμαστε υπό το βλέμμα του καλλιτεχνικού επιμελητή. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε μαζί με την Kira Kirsch το Χορευτικό φεστιβάλ "Sensing In" στο Βερολίνο. Αυτή την περίοδο η βάση της είναι το Βερολίνο όπου χορογραφεί, είναι performer και διδάσκει στην Ευρώπη, το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μπενίν.

-------------------------------------------------------------------------
FRACTAL MANIFESTO an introduction to The Axis Syllabus Harmonizing the body's given material attributes with intention is understood as somatological alignment.

Co-Taught by Francesca Pedulla and Frey Faust

Somatological alignment implies respect for the inherent design of the body in the practice of postural "Neutrality". Practically speaking, postural neutrality is evident in the disciplined habit of joint contiguity or articular congruity while moving or when still. In this workshop, Frey and Francesca will look intently at the body's reoccurring fractal paradigms, and consider how we enter into relationship with our body, with the environment, and with others as we dance.

Information:
Dates/Hours
Thursday 8/3 |15:00 -18:00
Friday 9/3 |12:00 -15:00
Saturday 10/3 |15:00 -19:00
Sunday 11/3 | 11:00- 15:00

"Dansarte" Center of Dance and Arts
Karolou street 1, Patras, Achaia, Greece
Registration: 0030 2610 272 66, 0030 6942406992
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Price for full workshop 110 euro
Only for the weekend: 90 euro


Frey Faust CV
Born in 1960, Frey Faust began performing at the age of 8 with his family as a traveling troubadour. He is a second generation contact improviser and an alumnus of the 80´s New York dance scene. Some of his more important early influences came from: Shekhinah Mountainwater, Nita Little, Pavel Rouba, Rene Bazinet, and Janet Panetta. He has worked with and for a number of artists (order of appearance: Ohad Naharin, Donald Byrd, David Parsons, Gina Buntz, Howard Katz, Merce Cunningham, Meredith Monk, Randy Warshaw, Bob Een, Stephen Petronio, Danny Ezralow... to name a few. He founded or co-founded three dance companies, and has created or co-created over 40 choreographic solo and group works. Following an independent study of anatomy, biomechanics, and physics, he has been able to build a pedagogical approach that has made him a sought after teacher, personal coach and technical counselor. After fifteen years of research, he consolidated his findings in a book, 'The Axis Syllabus - human movement lexicon', which he continues to edit with the help of the Axis Syllabus International Research Community. Founded in 2009, the ASIRC is a rapidly expanding group of experts from many related fields in the human movement and education sciences. Recently, his work on the AS has been focused into the construction of a symbol set with the potential to streamline movement documentation and analysis. He also makes shoes, speaks 4 languages, continues to create and perform dances.

Francesca Pedulla CV
Dance-maker, indipendent curator and Axis Syllabus teacher began studying West African dance and culture in 1990, and received her Masters degree in the History of Theatre and Performing Arts in 1996. Since 1998 she has spent several months out of the year living in Benin – West Africa, who's rich culture has been a profound personal and artistic inspiration. In 1999 she graduated as a professor of African Dance Expression at the Centre Artistique 6-éme Parallel - FEIDA Bordeaux, directed by Koffi Koko. In 2001 she graduated with the degree in Theatrical Mime at the Teatro Carlo Felice in Genoa, where she studied with influential teachers such as Giovanni Di Cicco and Enrico Bonavera. In 2009 she received the certificate to teach the Axis Syllabus, an information resource system correlating bio-mechanical research with practice, which has become a fundamental aspect of her pedagogical method.
After participating both as interpreter and co-creator in various creative projects led or organized by: Collettivo Cind, Paola Fatima e Stefania Casetta, Koffi Koko, Giovanni Di Cicco, Frey Faust, among others, her artistic pathway began to define itself around the perception and investigation of individual and collective identity dynamics resulting from cultural encounters. Her latest choreographies were presented at Institute Français de Cotonou, FITHEB (Benin), Teatro della Tosse (Genoa), Teatro dell'Archivolto (Genoa), Hangart Fest (Pesaro), TroisC L (Luxembourg), Centre Culturel Cité Culture (Brussels), Festival Biennale Passage 012 (Bielefeld), Tanzfabrik Berlin, Haus der Berliner Festspiele (Berlin) a.o.
From 2004 to 2010 she directed together with Elisa Ricci and Davide Francesca CinD, a cultural association based in Genova, initiating presentation format and workshops series strongly connected with the city and its most urgent social-political issues. In 2006 she founded the cultural association Sonagnon with Eric Acakpo (Ouidah / Benin), with the aim of enhancing the culture of Benin and creating opportunities for encounter and exchange between artists of different nationalities. The same year, she co-founded the italian-based association CQB, which is dedicated to providing creative platforms for exchange, experience and expression around intercultural and sociopolitical issues such as migration and global consumerism.
From 2008 to 2012 she directed, together with Eric Acakpo, Dialogues Inévitables, an international project to promote the use of the arts as a means of building intercultural bridges. Since 2011 she is the artistic director of TRACES a professional educational platform for dance and choreographic practice based in Cotonou, Benin, with the logistical support of the Axis Syllabus Research Community in collaboration with the Choreographic Center Multicorps and Association Sonagnon. Since 2014 she initiated together with Elisa Ricci the modular project On how we see - Questioning the curatorial gaze, the same year she started to curate together with Kira Kirsch the dance Festival Sensing in in Berlin.
Currently based in Berlin, she choreographs, performs and teaches throughout Europe, Israel, the USA, Canada, Brazil and Benin.

Read 1127 times
Like us on Facebook