Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018 10:20

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με την Αθανασία Κανελλοπούλου (Σύρος) (+PLUS)

Η γραφή του σώματος

Μέρος Πρώτο: Το σώμα ως όχημα μιας εσωτερικής μεταμόρφωσης ή αλλιώς πώς κινούνται οι άνθρωποι.

Αναπόσπαστο κομμάτι οποιασδήποτε μορφής Τέχνης είναι η προσωπική έρευνα, η διαφορετικότητα της αντίληψης του καθενός και των ορίων του. Το σώμα αναπνέει, μεταμορφώνεται, επι-κοινωνεί, συν-κινεί, αισθάνεται, εμπιστεύεται, αμφισβητεί. Το σώμα ως όχημα μιας εσωτερικής μεταμόρφωσης και διαδικασίας επαναπροσδιορίζει τη σφαίρα του χώρου που εμείς οι ίδιοι θέτουμε.Ένα αμφίσημο σύμπαν δημιουργείται, όπου η κίνηση και η ακινησία, ο ήχος και η σιωπή, η ατομικότητα και η ομαδικότητα, αναμειγνύονται και συνυπάρχουν. Σιωπές, βλέμματα, εκρήξεις, ανάσες, αισθήσεις συνθέτουν το γενικό πλαίσιο του εργαστηρίου και της έρευνας της γραφής του σώματος.
Το σεμινάριο απευθύνεται συγχρόνως σε ανθρώπους με εμπειρία και χωρίς καθόλου εμπειρία στον χώρο του χορού, που τους ενδιαφέρει η βιωματική εξέλιξη και συνύπαρξη και η επανατοποθέτηση τους πάνω στο "τι είναι κίνηση και χορός".
(Στο σεμινάριο θα χρησιμοποιηθεί υλικό από λογοτεχνικά κείμενα).


3 & 4 Φεβρουαρίου 2018

Σάββατο |17:00-20:00
Κυριακή | 10:00-13:00
Διάρκεια: 6 ώρες

Κόστος: 35 ευρώ, 30 ευρώ μειωμένο (για μαθητές του Κέντρου Χορού Ακροποδητί, φοιτητές και ανέργους)
με την κάρτα Dancetheater Plus

ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας Ακροποδητί
Ηρώων Πολυτεχνείου 84, Ερμούπολη - Σύρος

Τηλέφωνα: 22810-80690, 6983-157776, 6944-771449, 6973-792685

Δηλώσεις συμμετοχής: έως το Σάββατο 27 Ιανουαρίου
* Για την κατοχύρωση της θέσης σας στο σεμινάριο είναι απαραίτητη η προκαταβολή του ποσού των 20 ευρώ μέχρι και τις 27/1/2018.


Η Αθανασία Κανελλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. 'Εχει σπουδάσει με υποτροφία χορό στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη και Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό. Για 17 συνεχή έτη έζησε στο εξωτερικό όπου συνεργάστηκε με πολλές ομάδες, όπως το Χοροθέατρο Wuppertal Pina Bausch (guest dancer), Les Ballets C de la B, Jasmin Vardimon Company, Cocoondance, Alexandra Waierstall κ.α. Από το 2008 έχει χορογραφήσει συνολικά 17 έργα, πολλά εκ των οποίων έχουν παρουσιαστεί σε πολλά φεστιβάλ στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Β. Αφρική. Η χορογραφική της μέχρι τώρα έρευνα έχει επηρεαστεί από την εξέλιξη των ιδεών γύρω από τη γυναικεία ταυτότητα και φύση. Έχει προσκληθεί ως χορογράφος από την ομάδα Σύγχρονου Χορού της Μάλτας (Zfin Malta Dance Ensemble), την Πειραματική Ακαδημία του Σάλζμπουργκ (SEAD), την ομάδα της Jasmin Vardimon (JV2), το Κέντρο Σύγχρονου Χορού στο Κάιρο,την Ακαδημία Τεχνών της Ισλανδίας,την ομάδα Σύγχρονου Χορού της Παλαιστίνης (Sareyyet Ramallah) κ.α. Παραδίδει σεμινάρια τεχνικής και χορογραφίας σε Ακαδημίες Χορού ανά τον κόσμο (Πειραματική Ακαδημία Salzburg – SEAD, Cairo Contemporary Dance Centre, Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), Dance Studies University of Malta, Iceland Academy of Arts, Garage 29 Brussels, Dock 11Βερολίνο, Dance Cultural Centre Athens, Mimar Sinan Fine Arts University, Istanbul.) Σήμερα, εργάζεται ως ανεξάρτητη χορογράφος, παιδαγωγός και περφόρμερ.

http://www.athanasiakanellopoulou.blogspot.gr/

Read 592 times Last modified on Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018 10:38
Like us on Facebook