Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 21:56

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με την Αλεξάνδρα Κωστοπούλου (+PLUS)

Η Αλεξάνδρα Κωστοπούλου σ'ένα διήμερο σεμινάριο σύγχρονου χορού....
Μην το χάσετε!!!!

Στο σεμινάριο θα ανακαλύψουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του σύγχρονου χορού στο σώμα μας, ενεργοποιώντας τις περισσότερες μυϊκές μας ομάδες, με την καταβολή της ελάχιστης μυϊκής δύναμης.
Θα ερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να περάσουμε από το ένα επίπεδο στο άλλο, χρησιμοποιώντας διαφορετικές ποιότητες, αλλά και δημιουργώντας νέες ποιότητες. Ροή, staccato, legato, pizzicato, forte, piano, απομονώσεις μελών, στατικότητα, ταυτόχρονη κίνηση διαφορετικών μελών. Το σώμα μας εκτός από δυνατό και ελαστικό, πρέπει να γίνει έξυπνο και ευέλικτο. Εμείς το χειριζόμαστε, με όποιον τρόπο θέλουμε! Ελάτε να κυλιστούμε, να συρθούμε, να στροβιλιστούμε, να πηδήξουμε, να γειωθούμε, να αναποδογυρίσουμε, να στηριχτούμε, να λυγίσουμε, να ανοίξουμε, να γίνουμε ελαστικοί και ξύπνιοι, να ακολουθήσουμε κανόνες, να τους σπάσουμε, να αυτοσχεδιάσουμε και κυρίως να ευχαριστηθούμε! Το σεμινάριο βασίζεται στην τεχνική release. Το επίπεδο θα διαμορφωθεί ανάλογα με τους συμμετέχοντες.
Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με την Αλεξάνδρα Κωστοπούλου (+PLUS)
20 & 21 Ιανουρίου 2018

Kόστος Συμμετοχής: 1 ημέρα 10€ // 2 ημέρες 15€
με την κάρτα Dancetheater Plus

Πολυχώρος Καβείρια
-- Αθηνάς 18 Μοναστηράκι 6ος όροφος.


Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ 6942811881
στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ή στο inbox της σελίδας μας στο fb: https://www.facebook.com/kabeiria/


Η Αλεξάνδρα Κωστοπούλου γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου του 1993 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του γαλλόφωνου σχολείου «Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης» και τελειόφοιτη του τμήματος «Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής Πανεπιστημίου Πειραιώς». Ξεκίνησε χορό το 2000 και την τριετία 2011‐2014 ακολούθησε επαγγελματικές σπουδές χορού και πήρε το πτυχίο της από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Νίκης Κονταξάκη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού με τους: Laura Arís Alvarez και Marta Coronado, Paul Blackman, Χριστίνα Γουζέλη, Στέλλα Ζάνου, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Πατρίσια Απέργη, Χαρά Κότσαλη, Noam Eidelman, Edivaldo Ernesto, Fabian Wixe και συνέχισε τα μαθήματα χορού για βελτίωση τεχνικής με τους: Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Ιωάννα Τουμπακάρη, Χριστίνα Σουγιουλτζή κ.α. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα Contact Improvisation. Υπήρξε υπεύθυνη κινησιολογίας του θεατρικού έργου «Blue Stockings», στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης. Συμμετείχε κατά καιρούς ως χορεύτρια-performer σε Φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως π.χ: Athens Video Dance Project, Inshadow Festival στη Λισαβόνα, Αισχύλλεια, Music in Motion, Summer Nostos Festival (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος), Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κ.α. Το Μάρτιο του 2017 επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο 21ο International Solo‐Dance-Theatre Festival 2017 στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, παρουσιάζοντας προσωπική solo δουλειά με τίτλο "ARTEMISIA". Εργάζεται ως δασκάλα χορού στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών και παραδίδει σεμινάρια σύγχρονου χορού στην Αθήνα. Έχει κάνει σπουδές πιάνου, έως την τάξη της Α' Ανωτέρας, καθώς και θεωρίας της μουσικής και σολφέζ. Επίσης συμμετείχε ως μαθήτρια σε χορωδίες ως Soprano‐υψίφωνος.

Read 748 times
Like us on Facebook