Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017 11:09

Σεμινάριο Body-Mind Centering με την Τατιάνα Λοβέρδου (+PLUS)

Εισαγωγή στο σκελετικό σύστημα

Το σκελετικό σύστημα είναι η βασική δομή του σώματός μας. Τα οστά υποστηρίζουν το βάρος μας και σε συνεργασία με τους μυς και την βαρύτητα δημιουργούν κίνηση και προωθούν το σώμα μέσα στον χώρο. Το σχήμα των οστών και η δομή των αρθρώσεων δημιουργεί τους άξονες της κίνησης και της μετακίνησης. Η ενσυναίσθηση του σκελετικού συστήματος απαλλάσσει το σώμα από περιττές εντάσεις προκειμένου η κίνηση να γίνει εύκολη και αβίαστη. Ο διάλογος ανάμεσα στα οστά και τις αρθρώσεις φέρνει καλύτερη ισορροπία και ευθυγράμμιση σε όλες τις σκελετικές δομές, υποστηρίζοντας το σώμα στην κίνηση και την ακινησία.
Με εργαλεία την αφή και την κίνηση, θα ανταλλάξουμε πληροφορίες με τους άλλους με στόχο την εμβάθυνση και την ενσωμάτωση των κεντρικών αλλά και περιφερειακών σκελετικών δομών.
Σεμινάριο Body-Mind Centering με την Τατιάνα Λοβέρδου (+PLUS)
Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 | 17:00 - 20:00
Διάρκεια: 6 ώρες

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ ή 35 ευρώ ανά ημέρα
με την κάρτα Dancetheater Plus

Πληροφορίες και εγγραφές: τηλ. 210-6819648, 6974924991

DanceVacuum Centre of Performing Arts
Διογένους 42, Χαλάνδρι (10' από στάση Μετρό "Αγ. Παρασκευή")
Τηλ. 210-6819648, www.dancevacuum.gr


Η Τατιάνα Λοβέρδου είναι Χορογράφος, Καθηγήτρια Χορού και Διευθύντρια της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής «Κέντρο Χορού και Τεχνών» Dansarte.
Γεννήθηκε στην Πάτρα. Έκανε προεπαγγελματικές σπουδές στην σχολή του Λεωνίδα Ντε Πιάν στην Αθήνα, ενώ παράλληλα φοιτούσε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από την Επαγγελματική Σχολή Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου. Το 1990 δημιούργησε το «Κέντρο Χορού» και την ομάδα χορού «Παρουσία», η οποία μετεξελίχθηκε στην σημερινή επαγγελματική ομάδα χορού «Salto Futuro».
Από το 1989 έως το 1999 παρακολούθησε σεμινάρια Σύγχρονου Χορού (Ε.Ηawkins, J.Limon και Release τεχνικές), Τai-Chi, Yoga, Body-Mind Centering® και Massage στην Καλαμάτα, Χανιά, Τήνο, Αθήνα, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Τσιάνγκ Μάι. Ταυτόχρονα φιλοξένησε στην σχολή της κύκλους σεμιναρίων με τις αντίστοιχες τεχνικές.
Ως υπότροφος του Fulbright σπούδασε στο School of Body-Mind Centering® (στο Amherst College, Η.Π.Α) την περίοδο 1999 – 2002, αποκτώντας τους τίτλους Practitioner και Somatic Movement Educator, ενώ το 2000 πήρε μαθήματα σύγχρονου χορού στην Νέα Υόρκη (Trisha Brown's School και Movement Research School). Παράλληλα ασχολήθηκε με την Yoga. Μαθήτευσε δίπλα στους δασκάλους Patti Bradshaw, Κωνσταντίνο Γιαννετάκη, Penny Chaplin. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα Iyengar Yoga.
Παρουσιάζει την δουλειά της σαν χορογράφος από το 1993 στην Πάτρα και την Αθήνα. Συνεργάζεται με το ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ Πάτρας από το 1996, όπου και δίδαξε στην Δραματική Σχολή επί τρία έτη.
Το 2008 άνοιξε το «Κέντρο Χορού & Τεχνών DANSARTE», συνδυάζοντας την παράλληλη λειτουργία της σχολής χορού και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Διδάσκει καθημερινά Yoga και Σύγχρονο Χορό έχοντας σαν αφετηρία το Body-Mind-Centering® ενώ παράλληλα διδάσκει το B.M.C. σε κύκλους σεμιναρίων. Τα τελευταία χρόνια έχει φιλοξενήσει στο Dansarte το Axis Syllabus του Frey Faust σε μακρόχρονους εκπαιδευτικούς κύκλους. Είναι ενταγμένη και η ίδια στο certification program της μεθόδου.
Το 2015, για πρώτη φορά στην Δυτική Ελλάδα, δημιουργεί την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Dansarte, την οποία διευθύνει η ίδια. Όραμά της είναι μέσα από την σχολή αυτή να ξεπηδήσει ένα μόνιμο χορευτικό επαγγελματικό σχήμα.
Κατόπιν αποκλειστικής συμφωνίας, από τον Αύγουστο 2017, ξεκινά στον χώρο του Dansarte η επίσημη διδασκαλία της 1ης ενότητας του εκπαιδευτικού προγράμματος Body-Mind Centering® για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Read 1145 times Last modified on Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017 11:25
Like us on Facebook