Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 08:50

Σεμινάριο Σύγχρονου χορού και Σύνθεσης με την Toula Limnaios (Χανιά)

Το σώμα ως στοιχείο διαλογισμού, η σύνδεση μεταξύ γης και ουρανού.

Σεμινάριο Σύγχρονου χορού και Σύνθεσης με την Toula LimnaiosΜία σωματική έρευνα βασισμένη στις τεχνικές Alexander και Laban, όπως επίσης ως σύγχρονη κινησιολογική γλώσσα και μια μέθοδος στο πάτωμα που έχει αναπτυχθεί εδώ και χρόνια, εστιασμένη στη χαλάρωση και τον συντονισμό, μεταξύ αναπνοής και των δυναμικών της κίνησης.

Η ώθηση γα κίνηση έρχεται από το κέντρο, την πηγή απ' όπου όλες οι ενέργειες ρέουν. Μέσα απ' την συνειδητή χρήση της μυικής χαλάρωσης, το σώμα μπορεί να τραβηχθεί χωρίς προσπάθεια, μπορεί να ελευθερώσει και να αφήσει να κυλούν οι εσωτερικές ενέργειες ώστε να δημιουργήσει μια "οικονομία" του σώματος που δυναμώνει την εκφραστικότητα του ερμηνευτή, φέρνει την ποιότητα/δυναμική των κινήσεων τους στο επίκεντρο και ερεθίζει την εσωτερική μουσικότητα τους.

Δεν υπάρχουν "συνταγές" για την χορογραφία. Παρ' όλο που μια προσωπική ταυτότητα αναπτύσσεται με τα χρόνια, κάθε κομμάτι είναι μια καινούργια πρόκληση. Προσεγγίζοντας ποικίλα θέματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, η χορογραφική έρευνα έχει ως αποτέλεσμα την αναζήτηση μιας "γνήσιας" κινητικής γλώσσας σε συνάρτηση με το θέμα. Επίσης την αναζήτηση επαρκών χορογραφικών εννοιών που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη μιας εσωτερικής λογικής σύνθεσης, οι δραματουργικά σημαντικές "ίνες", όπως επίσης την έκφραση και την επικοινωνία των ιδεών και οραμάτων του δημιουργού.
Η εστίαση είναι στον σύγχρονο χορό, τον χορό ως έκφραση, ως μη λεκτική επικοινωνία και η αντανάκλαση της εποχής μας, του τώρα και του εδώ.

Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν και εφαρμόζουν αυτοσχεδιασμούς και μικρές χορογραφίες. Σε αυτό το στάδιο της δουλειάς, τους δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν τη δική τους εμπειρία, όπως επίσης να συνθέσουν και να ανακαλύψουν τα προσωπικά τους κινητικά εργαλεία. Ο στόχος του σεμιναρίου είναι να εξερευνηθούν διαφορετικές χορογραφικές αρχές και να αναπτυχθεί ο δυναμισμός και ποιότητες κίνησης που χρειάζονται ώστε να "δημιουργηθεί" προσωπική έκφραση και να επιταχυνθεί ο διάλογος μεταξύ μουσικής και χορού.

Πέμπτη 04.01.2018 - Σάββατο 06.01.2018 | Ώρα: 10:00 - 14:00

Χώρος: studio Συν-Κίνηση, Ελ. Βενιζέλου 89, Χανιά

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 694 5793 984 ή στείλτε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://www.facebook.com/events/1056280104514704/
http://toula.de/en/

Read 363 times Last modified on Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 13:17
Like us on Facebook