Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 13:02

Σεμινάριο Χορού με το Greek Northern Ballet (Σχολή Χορού Αθηνών)

Κλασσικό

Το Κλασσικό Μάθημα και το Ρεπερτόριο διδάσκει ο Αθανάσιος Ρουτιανίδης απόφοιτος της Bolshoi Ballet Academy, Με τον τίτλο Pedagogue-Balletmaster.
Το επίπεδο του κλασσικού μαθήματος θα είναι μεσαίο με δυνατότητα εξέλιξης ασκήσεων στο κέντρο σε προχωρημένο επίπεδο. Το μάθημα θα είναι επικεντρωμένο στην ανάλυση της τεχνικής, στην καθαρότητα εκτέλεσης των ασκήσεων, στην σωστή τοποθέτηση, εκγύμναση και στην coordination τού σώματος.
Στην μπάρα, ξεκινάμε με ασκήσεις αργές και προσηλωμένες στην ακριβή τοποθέτηση και σωστή εκτέλεση που σταδιακά θα καταλήγουν σε γρηγορότερο τέμπο. Στο κέντρο θα υπάρχουν ασκήσεις που θα συνδιάζουν το πέρασμα της μίας κινήσεις στην άλλη, αντοχή στο κράτημα τον ποδιών και πιρουέτες διαφόρων ειδών, όπου θα γίνει αναλυτική εξήγηση της εκτέλεσης τους καθώς και το πώς κάποιος θα μπορεί σταδιακά να τις αποκτήσει και σε τι θα πρέπει να επικεντρωθεί. Στο μικρό και στο μεγάλο allegro θα γίνει δουλειά στην λειτουργία των πελμάτων κατά την απογείωση και προσγείωση, όπως και στην συνολική λειτουργία και coordination του σώματος κατά τη διάρκεια ενός άλματος σε μικρό, μεσαίο ή μεγάλο allegro.

Ρεπερτόριο

Στο ρεπερτόριο θα γίνει δουλειά σε επιλεγμένες αντρικές και γυναικείες variation. O χρόνος θα είναι ισόποσα μοιρασμένος στην εξήγηση της τεχνικής και χορευτικής προσέγγισης της variation. Για τα αγόρια θα υπάρχει επικέντρωση στην ανδρική τεχνική και συγκεκριμένα σε batteries και διπλά tour en lair από πέμπτη σε πέμπτη (τοποθέτηση κορμού και σωστή λειτουργία του σώματος πρίν και μετά την εκτέλεση της κίνησης για να υπάρχει ποιότητα στην κίνηση). Για τα κορίτσια θα υπάρχει επικέντρωση στην εκτέλεση των χορευτικών κινήσεων επάνω στις Pointe και εκμάθηση διπλών στροφών σε αυτές.

Σύγχρονο

To Σύγχρονο διδάσκει η Καλλιόπη Χρηστίδου, Απόφοιτη της Ανώτερης Επαγγελματικής σχολής χορού του Δήμου Θεσ/νίκης.
Στο μάθημα του σύγχρονου χορού θα δουλέψουμε με δυναμικούς συνδυασμούς σε όλα τα επίπεδα του χώρου (χαμηλό, μεσαίο και ψηλό), με εναλλαγές ταχύτητας από αργό σε γρήγορο και χρήση παύσεων, με την συνεχόμενη ροή της κίνησης και την μεταφορά στον χώρο. Οι συνδυασμοί θα περιέχουν στοιχεία και από άλλα είδη χορών (hip-hop, flamenco, jazz, dance aerobic).
Με βάση αυτούς τους συνδυασμούς θα δοθούν οδηγίες για αυτοσχεδιασμό, για να πειραματιστούμε, μόνοι και σε ζευγάρια.
Στόχος είναι μέσα από αυτή τη διαδικασία να βρει ο καθένας καινούριες, ιδιαίτερες κινήσεις και τρόπους μεταφοράς στον χώρο που θα τον βοηθήσουν να αναπτύξει το κινησιολόγιο του και την εκφραστικότητα του.

PILATES

MATWORK PILATES
Το Pilates Διδάσκει Η Χρύσα Ρουτιανίδου, απόφοιτη της BFS ACADEMY MK PILATES INSTRUCTOR.
PILATES
MATWORK PILATES

Στο πρόγραμμα του σεμιναρίου θα δοθεί έμφαση:

• Στην σωστή θέση του σώματος
• Στην ενδυνάμωση του κορμού
• Στην ευλυγισία
• Στην αντοχή
• Στην τεχνική
• Στην ποιότητα της κίνησης
• Στον έλενγχο της αναπνοής
• Στην χαλάρωση των μυών

Οι ασκήσεις του Pilates είναι χωρισμένες σε επίπεδα, ανάλογα με τη φυσική κατάσταση του ατόμου που εκγυμνάζεται.
Διδάσκεται η μέθοδος MK PILATES ACADEMY (Michael King Pilates)
Το σεμινάριο είναι κατάλληλο για όλους ανεξαρτήτου ηλικίας και επιπέδου, απευθύνεται για όσους θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική τους ή να γνωρίσουν την μέθοδο Pilates.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 15/12/2017
Pilates: 16:00-17:00
Κλασικό: 17:00-18:30
Ρεπερτόριο: 18:30-19:30
Σύγχρονο: 19:30-21:00

Σάββατο 16/12/2017
Pilates: 15:00-16:00
Κλασικό: 16:00-17:30
Ρεπερτόριο: 17:30-18:30
Σύγχρονο:18:30-20:00

Κυριακή 17/12/2017
Pilates: 13:00-14:00
Κλασικό: 14:00-15:30
Ρεπερτόριο: 15:30-16:30
Σύγχρονο: 16:30-18:00

Κόστος σεμιναρίου:
200€ με προπληρωμή έως 1 Δεκεμβρίου 2017 150€.
Αποστείλεται την αίτηση σας, με τα στοιχεία σας για κράτηση θέσης στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (με την αποστολή της αίτησης σας θα σας ενημερώσουμε για τον τρόπο προπληρωμής σας στο GNB), περιορισμένος αριθμός θέσεων σε περίπτωση που συμπληρωθούν η θέσεις θα σταματήσουμε να δεχόμαστε αιτήσεις.

Θοδωρής Πανάς - Σχολή Χορού Αθηνών
Μαραθωνομάχων 51, Ακαδημία Πλάτωνος, 10441, Αθήνα

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 694 747 1492

Read 978 times Last modified on Κυριακή, 02 Σεπτεμβρίου 2018 22:46
Like us on Facebook