Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 22:42

Σεμινάριο Axis Syllabus με τους Francesca Pedulla και Lorenzo Gasperoni (Θεσ/νίκη)

Το πολυρυθμικό σώμα –Εξερευνώντας το βαθύ διάλογο ανάμεσα στο ρυθμό και το χορό
διδάσκει η Francesca Pedulla
ζωντανή μουσική: Lorenzo Gasperoni

Το ανθρώπινο σώμα είναι μια διαδοχή από γεγονότα και προθέσεις που διαπλέκονται, ανεπαίσθητες ροές υγρών, κύματα αναπνοής, παλμικές συσπάσεις. Κάθε κίνηση είναι μια σύμφυτη πολυρυθμική ενορχήστρωση. Η έρευνά μας επικεντρώνει στην χαρακτηριστική στενή σχέση ανάμεσα στο ρυθμό και το χορό της Δυτική Αφρικής. Αυτή η κληρονομιά αποκαλύπτει την πολυρυθμική πραγματικότητα του σώματος και αποτελεί αφορμή για τη μελέτη και την επανεξέταση της σχέσης του ανθρώπου με το περιβάλλον του.
Με εργαλεία την ανατομία, τη φυσική και την εμβιομηχανική καθώς και εργαλεία ανάλυσης της δυτικής μουσικολογίας προσεγγίζουμε την εγγενή σοφία αυτής της αρχαίας, αλλά και διαχρονικής, πρακτικής. Κάθε άλλο παρά παρωχημένες ή αντιφατικές με τη σύγχρονη σκέψη, αυτές οι παραδόσεις θεωρούμε πως αποτελούν μια ανεξάντλητη πηγή επίγνωσης και έμπνευσης. Επίσης θεωρούμε πως οι αρχαίες και σύγχρονες πρακτικές τροφοδοτούν διαρκώς η μία την άλλη.
Στο σεμινάριο αυτό φιλοδοξούμε να βρούμε τη βαθιά σχέση μεταξύ μουσικής και του χορού, να προτείνουμε τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να συλλέξει δεξιότητες καθώς και να ενισχύσει τη δημιουργική του έκφραση. Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές, μουσικούς, δασκάλους χορούς και σε όλους όσους ασχολούνται με το ρυθμό και την κίνηση.

Το Axis Syllabus είναι μια μέθοδος ανάλυσης της κίνησης που ξεκίνησε από τον Frey Faust και απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, μουσικούς, δασκάλους χορού και άλλων σωματικών πρακτικών και σε όσους ενδιαφέρονται για τη σχέση της ανατομίας του σώματος με το χορό και την κίνηση. Περισσότερες πληροφορίες: http://axissyllabus.org/
Σεμινάριο Axis Syllabus με τους Francesca Pedulla και Lorenzo Gasperoni (Θεσ/νίκη)
25 και 26 Νοεμβρίου 2017 | 12.00 - 15.00

κόστος συμμετοχής: 65 ευρώ / 55 ευρώ για τους μαθητές του studio
για την κράτηση θέσης είναι απαραίτητη η προκαταβολή 30 ευρώ, μέχρι τις 20/11 -η εξόφληση του ποσού γίνεται με την έναρξη του σεμιναρίου

πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

studio χορού ΚΙΝΟΥΜΕ, καμβουνίων 9, καμάρα -σιντριβάνι
2310 241871 (Δε-Πα, 17.00-21.00)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 204 times Last modified on Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 22:52
Like us on Facebook