Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 17:05

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού & Αυτοσχεδιασμού με την Άννα Αντωνιάδου

''ΣΥΝΔΕΣΗ-ΤΑΣΗ-ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ''
Kινησιολογική και φιλοσοφική μελέτη

Το σεμινάριο αυτό αποτελεί μέρος προσωπικής έρευνας με στόχο να γίνει μια προσπάθεια μελέτης της κίνησης, μέσα από μια φιλοσοφική θεώρηση λέξεων και εννοιών. Συγκεκριμένα σε αυτό το σεμινάριο θα εστιάσουμε στην μελέτη και ανάλυση των λέξεων-εννοιών: Σύνδεση, Τάση, Ολοκλήρωση.

Συνδέονται οι έννοιες αυτές μεταξύ τους? Πώς σχετίζονται με την κίνηση? Πώς καθορίζουν τις χορευτικές δυνατότητες του σώματος? Βοηθούν την χορευτική έκφραση και επικοινωνία? Γιατί θα ενδιέφερε έναν χορευτή ή λάτρη του χορού να επεξεργαστεί τις έννοιες αυτές?

Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Στο θεωρητικό μέρος θα αποσαφηνιστούν οι έννοιες αυτές ώστε να μπορούμε να τις μελετήσουμε κινησιολογικά στο πρακτικό μέρος μέσα από δομημένο αυτοσχεδιασμό και χορογραφημένους συνδυασμούς σύγχρονου χορού.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές κλασικού-σύγχρονου χορού, ηθοποιούς, επαγγελματίες χορευτές αλλά και όσους έχουν σχετικά μικρή εμπειρία με την κίνηση και επιθυμούν να κινηθούν ολοκληρωμένα, να εξερευνήσουν τις δυνατότητές τους και να ανακαλύψουν ίσως περισσότερο το εννοιολογικό υπόβαθρο των παραπάνω λέξεων στην καθημερινότητά τους.
Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής για όλους είναι η διάθεση για πειραματισμό.
Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού & Αυτοσχεδιασμού με την Άννα Αντωνιάδου
Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 | 14:00-19:00

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
45 ευρώ(χωρίς Φ.Π.Α)

Απαραίτητη η κράτηση θέσης
Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Footsteps dance studio
Γρ.Ξενοπούλου 17, Ν.Ψυχικό(μετρό Κατεχάκη)
210-6775975,6976930112
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Η Άννα Αντωνιάδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Νίκης Κονταξάκη, όπου φοίτησε με υποτροφία, και απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας ,Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει παρακολουθήσει πολλά μαθήματα, συνέδρια και σεμινάρια χορού(κλασικού-σύγχρονου-jazz-σωματικού θεάτρου, contact improvisation- τεχνικής Gaga του Οhad Naharin, πολεμικών τεχνών, yoga, χοροθεραπείας, ψυχολογίας κ.α) σε summer schools και studio της Αμερικής (Αlvin Ailey, Broadway Dance center, Peridance center, Gibney Center κ.α), στο Βέλγιο( σχολή P.A.R.T.S), στην Ολλανδία, στην Ελλάδα με διάφορες ομάδες και καταξιωμένους χορογράφους και καθηγητές όπως Μartha Graham Company, Gallim Company, Igal Perry, Panetta, Jon Ole Olstad, Roberto Olivan, Tom Weinberger, Kανελλοπούλου κ.α.Ως χορεύτρια συνεργάστηκε με την Ομάδα χορού της Σχολής Κονταξάκη χορεύοντας διάφορους πρωταγωνιστικούς και κύριους ρόλους καθώς επίσης συμμετείχε στην Ελλάδα και σε παραγωγές του θεάτρου Batminton, του Μεγάρου Μουσικής, της E.Λ.Σ και άλλων θεάτρων, συλλόγων και σχολών χορού. Στο εξωτερικό χόρεψε στο Luscent Theater, ύστερα από επιτυχή ακρόαση, στα πλαίσια προγράμματος της ομάδας N.D.T (Netherlands Dans Theater) στην Ολλανδία έργα από το ρεπερτόριο των Jiri Kylian, Paul Lightfoot, Crystal Pite, Jiri Pokorny. Στην Ν.Υόρκη, ύστερα από υποτροφία, χόρεψε για την ομάδα Ajkun Ballet Theater σε κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο περιοδεύοντας σε θέατρα της Αμερικής. Ως χορογράφος έχει χορογραφήσει για παραστάσεις σχολών χορού,video dance projects και το 2013 δημιούργησε την πειραματική ομάδα χορού Di.Re(Different Reality) χορογραφώντας και χορεύοντας.Τελευταίο χορογραφικό έργο της είναι το ''Enlightenment'' σε μουσική σύνθεση του Γ.Παπουτσή που παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2017 στο Music in Motion festival.Διδάσκει κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό στην Ελλάδα από το 2008 σε διάφορες σχολές χορού, πολιτιστικούς συλλόγους, studio, summer schools καθώς επίσης ήταν ένας από τους coaches στον 1st Ηellas Youth Ballet Competition 2016. Aπό το 2015 παρουσιάζει σεμιναριακά σε διάφορες περιοχές την δική της κινησιολογική και φιλοσοφική μελέτη ''Σύνδεση –Τάση –Ολοκλήρωση''.

 

Read 485 times Last modified on Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 17:17
Like us on Facebook