Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017 11:31

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με την Maya M. Carroll (Cumana)

Η Cumana διοργανώνει πενθήμερο workshop με την χορογράφο, χορεύτρια και δασκάλα χορού Maya Carroll. Γνωστή από τις συνεργασίες της με ονόματα όπως ο Ohad Naharin, η Sasha Waltz και ο Julyen Hamilton, η Maya είναι η δεύτερη καλλιτέχνις που έρχεται στην Cumana έχοντας δουλέψει στην ομάδα Batsheva Ensemble (μετά τον Tom Weinberger και το μεγάλο σεμινάριο που πραγματοποίησε στην Cumana τον Σεπτέμβριο του 2015)...

Αυτός ο κύκλος μαθημάτων θα αντιμετωπίσει το σώμα, την κίνηση, τον χρόνο και τον χώρο ως εσωτερικές και εξωτερικές συντεταγμένες, μέσω των οποίων οι χορευτές αντιλαμβάνονται το έργο τους και συνθέτουν τις ενέργειές τους. Κάθε μάθημα είναι μια συνεχής διαδικασία, που κατευθύνεται από τον συντονισμό και την αφύπνιση των αισθήσεων, στον χειρισμό της σωματικότητας και την καθοδήγησή της από τον εσωτερικό προς τον εξωτερικό χώρο. Διερευνώντας βαθύτερα, εργαζόμαστε για να καθορίσουμε πώς μεταφέρουμε τη σωματικότητά μας στον χορό μας· πώς επεξεργαζόμαστε τη σκέψη, την όραση και την επιθυμία μας για να τις μετατρέψουμε σε σύνθεση σε πραγματικό χρόνο.

Συνδυάζοντας τις ικανότητές μας και την κίνησή μας, με μια προοπτική προς την οπτική αντίληψη και την εικόνα, παρατηρούμε και ανακαλύπτουμε εκ νέου τη δική μας αλληλεπίδραση με τις λέξεις, τον χρόνο και τον ρυθμό. Όλα αυτά τα στοιχεία αναπτύσσονται, από ένα πλαίσιο απλού συντονισμού των ατόμων, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας που μας βοηθάει να αφουγκραστούμε μαζί και να δουλέψουμε ομαδικά. Ως μια πρακτική αυτοσχεδιασμού, η δουλειά μας θα ακολουθεί το πάθος μας στην παρούσα στιγμή, επιδιώκοντας πολυάριθμες εκφράσεις μέσα από την σκοπιά μιας επί τόπου performance. Τα μαθήματα απευθύνονται σε όσους ασχολούνται με την κίνηση και τον χορό και επιθυμούν να ερευνήσουν και να επεκτείνουν τις δημιουργικές τους πρακτικές.

Δευτέρα 23 ως Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 | 17.30 – 19.30

Κόστος συμμετοχής:
55 € και για τις 5 μέρες
ή
14 € για κάθε δίωρο μάθημα

H δήλωση συμμετοχής και η προκαταβολή δεν είναι απαραίτητη.
Παρακαλούνται όμως, για την καλύτερη διοργάνωση του event από τους διοργανωτές, όσοι σκέπτονται να έρθουν την πρώτη μέρα του σεμιναρίου (είτε πληρώσουν όλο το πακέτο , είτε μόνο το πρώτο μάθημα), να στείλουν ένα e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (γράφοντας ονοματεπώνυμο και αριθμό κινητού και βάζοντας ως 'Θέμα' του mail 'ΜΑΥΑ' ).

CUMANA dance
Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων
Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)
tel: 6977805517
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.cumana.gr


Η Maya Matilda Carroll είναι ανεξάρτητη χορογράφος, χορεύτρια και δασκάλα χορού, με έδρα το Βερολίνο από το 2004. Τα τελευταία δεκατρία χρόνια η Maya δημιούργησε πάνω από 30 έργα, ατομικές ή ομαδικές δουλειές. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες και ερμηνευτές από διαφορετικά υπόβαθρα: κλασσικούς / σύγχρονους χορευτές, εικαστικούς καλλιτέχνες, ποιητές, μουσικούς, ηθοποιούς, τραγουδιστές όπερας και ερασιτέχνες καλλιτέχνες, από διαφορετικές ηπείρους και πολιτισμικές επιρροές. Η Maya χορεύει ανεξάρτητα, αλλά συχνά της ανατίθεται η δημιουργία έργων από κρατικά θέατρα, ανεξάρτητες ομάδες και χορευτικές ακαδημίες. Διδάσκει σε μαθήματα και workshops στην Ευρώπη και το εξωτερικό, αναπτύσσοντας εκτενώς τις διδακτικές της μεθόδους παράλληλα με το καλλιτεχνικό της έργο. Το 2011 η Maya δημιούργησε το σχήμα The Instrument μαζί με τον συνεργάτη της, συνθέτη και μουσικό Roy Carroll. Η δουλειά της ισορροπεί στο σημείο συνάντησης μεταξύ του αισθητού και του φανταστικού· έχει ως αφετηριακό σημείο, αλλά και στόχο, τη μνήμη του σώματος, τις κοινωνικές ρίζες και τον μύθο, τους ανθρώπους και το περιβάλλον τους (http://www.theinstrument.org/).
Χορευτικό υπόβαθρο: μεταξύ 1997-2000 η Maya χόρεψε με την ομάδα χορού Muza (Tel-Aviv, Ισραήλ). Συνεργάστηκε με τη χορογράφο Lara Barsacq για πάνω από πέντε χρόνια (Tel-Aviv - Παρίσι). Μεταξύ 2000 και 2003 η Maya χόρεψε στην ομάδα Batsheva Ensemble, σε σκηνοθεσία του Ohad Naharin. Χόρεψε επίσης σε έργα χορογραφημένα, μεταξύ άλλων, από τους Anat Danieli, Sharon Eyal και Arkadi Zaides. Το 2005, η Maya συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα της Sasha Waltz & Guests, στο Βερολίνο. Από το 2013 συνεργάζεται με τον χορογράφο και σκηνοθέτη Julyen Hamilton. Προσχώρησε στην ομάδα του τελευταίου «Allen's Line» στα τελευταία δύο έργα του: Goat Ocean και Mud Like Gold.

 

Read 1191 times
Like us on Facebook