Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017 12:51

Κύκλος Μαθημάτων Αυτοσχεδιασμού με τον Γιάννη Μήτσο

Κύκλος Μαθημάτων Αυτοσχεδιασμού με τον Γιάννη Μήτσο"OPEN TO THY SENSES"

"I'm not interested in how people move, but what moves them." Pina Bausch

Σε αυτό τον κύκλο 4 συναντήσεων, με αφετηρία τις αισθήσεις του σώματος και εργαλείο την κίνηση, θα ερευνήσουμε πως μπορούμε να αντλήσουμε πολύτιμο υλικό-έμπνευση για να κινηθούμε στο χώρο και να εκφραστούμε ατομικά - σε ντουέτο - ομαδικά.
Οι 5 αισθήσεις αφή, όραση, ακοή, γεύση και όσφρηση αποτελούν τους τρόπους μέσα από τους οποίους το ανθρώπινο σώμα αντιλαμβάνεται ερεθίσματα από το περιβάλλον, μέσω του δέρματος, των ματιών, των αυτιών, του στόματος και της μύτης. Θα βασιστούμε λοιπόν σε αυτές ως αφετηρία, χωρίς κάποια δοθείσα κινησιολογία, και θα χτίσουμε μια ρευστή σχέση ανάμεσα στο σώμα μας και το περιβάλλον του.
Η κίνηση η οποία έχει ως "καύσιμο" αισθητηριακά ερεθίσματα από το ίδιο το σώμα του χορευτή και το άμεσο ή έμμεσο περιβάλλον, είναι πολύ πιο γεμάτη και ζουμερή απ 'οτι η κίνηση που εκτελείται γιατί απλά είναι προδιαγεγραμμένο να συμβεί. Επίσης, ανοίγει καινούριους δρόμους στο σώμα γιατί αυτό μπαίνει στην διαδικασία παραγωγής κίνησης με το ίδιο ως πηγή.

Δομή - Κέρδη:
Θα ξεκινήσουμε με βασικό άξονα την αναπνοή και την χαλάρωση του σώματος από οποιεσδήποτε εντάσεις, προκειμένου να αφήσουμε στην άκρη οτι δεν ανήκει στο εδώ και τώρα της παρουσίας μας στον χώρο. Έτσι, θα συγκεντρωθούμε καλύτερα και θα γίνουμε πιο ανοιχτοί και ευαίσθητοι σε ερεθίσματα που προέρχονται αρχικά από το ίδιο μας το σώμα, έπειτα από το σώμα μας σε σχέση με τον χώρο και άλλα σώματα και τέλος, ενδεχομένως, από το ευρύτερο περιβάλλον.
Επομένως, θα αφουγκραστούμε:
- το σώμα μας ώστε να κατανοήσουμε τι ζητούμε από εμάς.
- το σώμα μας σε σχέση με τον χώρο ώστε να αντιληφθούμε τα όρια μας.
- το σώμα μας σε σχέση με άλλα σώματα ώστε να μπούμε στην διαδικασία κατανόησης των κανόνων ανταλλαγής σε μια αλληλεπίδραση.
Και μέσω αυτής της εργασίας θα:
- αναπτύξουμε ένα προσωπικό στυλ κίνησης, το οποίο θα μάθουμε να τροφοδοτούμε συνέχως μέσω νέων συνθηκών.
- κατανοήσουμε καλύτερα τις μεταβλητές που ορίζουν την κινητική συνύπαρξη 2 σωμάτων.
- παρατηρήσουμε τις δυναμικές που ορίζει το περιβάλλον και πως "χωράμε" εκεί.

Απευθύνεται:
- Σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, σωματικής διάπλασης, κλπ.
- Σε επαγγελματίες performers που επιθυμούν μια πιο βαθιά αντίληψη της κίνησης.
- Σε αρχάριους που ενδιαφέρονται να κατανοήσουν καλύτερα το σώμα τους και τις δυνατότητές του.


23, 24, 30, 31 Αυγούστου 2017 | 19:00-21:00
Κόστος: 30ευρώ για όλες τις συναντήσεις, 10ευρώ drop in

Casa de Arte de Kaiberia, Αθηνάς 18, Μοναστηράκι


 

Γιάννης Μήτσος
Γεννήθηκα το 1989 και μεγάλωσα στα Μέγαρα Αττικής. Έχω ασχοληθεί επί έτη με τις πολεμικές τέχνες. Αποφοίτησα από την επαγγελματική σχολή performing arts HOPA academy, όπου διδάχθηκα χορό από τους Σοφία Παπαδοπούλου και Κυριάκο Κοσμίδη, Χρυσηΐδα Λιατζιβίρη, Πέρσα Σταματοπούλου και Όλια Τορναρίτου, Κίκη Κακουλή και Eli Kostova. Παράλληλα -και λόγω της αγάπης μου για την ιαπωνική κουλτούρα, η οποία με οδήγησε σε ταξίδι στην Ιαπωνία- διδασκόμουν στο χώρο του Butoh από τους δασκάλους Moeno Wakamatsu και Masaki Iwana. Έχω συμμετάσχει σε παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής, Θέατρο στο Ρουφ, Ναό της Αφαίας(Αίγινα), Baumstrasse, Θέατρο 104, Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, Θέατρο Τριανόν, Θέατρο Πόρτα, Μικροσκοπικό Θέατρο, κ.α., με συνεργάτες όπως τους Αργύρη Ξάφη, Σταυρούλα Σιάμου, Τάση Χριστογιαννόπουλο, Μάρθα Τομπουλίδου, Κατερίνα Σκιαδά, Μαριάννα Τσαγκαράκη, Sylvia Macchi, Μελίνα Αργυρίου, Ρόζα Προδρόμου, Χρυσηΐς Λιατζιβίρη, Κλεάνθη Κόκκορη, Ελένη Λαγκαδινού, Σοφία Γαλανάκη, Ισίδωρο Σιδέρη, Διονύση Τσαφταρίδη, Αναστασία Λύρα, Κωνσταντίνο Μίχο, Αντωνία Οικονόμου, Μίρκα Κρεστενίτη, κα.

Read 249 times
Like us on Facebook