Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017 10:00

Εργαστήριο Κινητικού Αυτοσχεδιασμού με την Εριφύλη Δαφέρμου (Lalo) (+PLUS)

'Πατώ -κινούμαι – δημιουργώ'

Σε αυτό το εργαστήριο θα χρησιμοποιήσουμε τον αυτοσχεδιασμό ως εργαλείο προκειμένου να συνθέσουμε κινητικά μοτίβα, τα οποία θα εξελίξουμε στην πορεία με διαφορετικούς τρόπους. Μετά τη διαμόρφωση του υλικού, το μοιραζόμαστε με την ομάδα και συνεργαζόμαστε για περαιτέρω εξέλιξη.
Θα δουλέψουμε σε ομάδες μικρές ή μεγάλες, αλλά και ατομικά, με τα εργαλεία του σώματός μας, αξιοποιώντας τα εκφραστικά του μέσα, και δίνοντας έμφαση στις ποιότητες κίνησης που προκύπτουν από την εσωτερική πρόθεση – προσπάθεια.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές, και άτομα που ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν την έκφραση μέσω της κίνησης.
Εργαστήριο Κινητικού Αυτοσχεδιασμού με την Εριφύλη Δαφέρμου (Lalo) (+PLUS)
11-13 Ιουλίου 2017 | 19.00 – 22.00
Κόστος: 40 ευρώ
με την κάρτα Dancetheater Plus


Χώρος Λαλώ, Παπαναστασίου 1, Νέα Φιλαδέλφεια, 3 λεπτά από το σταθμό του Περισσού.
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. 6977712547

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.


Η Εριφύλη Δαφέρμου χορεύει, χορογραφεί και διδάσκει σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό και ανάλυση της κίνησης Laban. Αποφοίτησε από την επαγγελματική σχολή χορού Μοριάνοβα – Τράστα. Με υποτροφία του ΙΚΥ συνέχισε τις σπουδές της στο Laban Center London με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA Dance Theater Practice,. Συνέχισε με σεμινάρια στο Άμστερνταμ, μεταξύ άλλων και στο SNDO school. Τα τελευταία χρόνια ακολουθεί τον Julyen Hamilton μελετώντας τις τεχνικές του αυτοσχεδιασμού και της άμεσης σύνθεσης.
2005 – 2012 χορογράφος και χορεύτρια των Dirty Granny Tales (ιδρυτικό μέλος), χορογράφησε και χόρεψε στα έργα Inversed World (2006-2008), Didi s Son (2009- 2012), Jealus (2010), Rejection( 2011-2012)τα οποία παρουσιάστηκαν τόσο σε θέατρα όσο και μουσικές σκηνές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Έκτοτε έχει συνεργαστέι μαζί τους ως καλεσμένη με τα soli intro (θέατρο χώρα 2016), και Tie – man (fuzz club 2017). Mεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με τους Kreativkompanie xthesis, Tranzito, Χορόνδε, Seresta, το Λύκειο Ελληνίδων Σητείας, καθώς και με το Μέγαρο μουσικής Αθηνών, τον Paolo Cingolani και την Αποστολία Παπαδαμάκη.
Από το 2004 εργάζεται στην ανωτέρα επαγγελματική σχολή χορού Μοριάνοβα Τράστα ως καθηγήτρια σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού. Έχει εργαστεί για την Ανωτέρα σχολή χορού της Εθνικής Λυρικής σκηνής, το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει επιμεληθεί την κίνηση και τις χορογραφίες σε θεατρικά έργα που σκηνοθέτησε η Σοφία Κορώνη και η Κυριακή Σπανού. Από το 2013 τρέχει το χώρο Λαλώ, ένα χώρο με έμφαση στην έρευνα γύρω από τον αυτοσχεδιασμό, την άμεση σύνθεση, το σύγχρονο χορό και το διάλογο μεταξύ αυτών. Στα πλαίσια αυτά μαζί με τους Άννα Απέργη, Χρύσα Καλλιάφα, Ελένη Πανταζάτου, ίδρυσαν το 2015 την ομάδα χορού Lalun, με την οποία έχουν ήδη μια παρουσία στο Art63 (2016), Μουσείο Μπενάκη (2016), Κινητήρας (2017), Art Hub (2017). Οι Lalun συνεργάζονται στενά με τον Paolo Cingolani με παραστάσεις άμεσης σύνθεσης. Από το 2017 συνεργάζεται με τον μουσικό Μιχάλη Κασβίκη για τη σόλο – περφόρμανς ''Tie- Man''. (AVDP, promenade 2016, fuzz club 2017). Από το 2016 διδάσκει ανάλυση της κίνησης Laban στο Ελληνοβρετανικό κολλέγιο σε συνεργασία με την Χοροθεραπεύτρια Αναστασία Νικολίτσα. Παίζει πιάνο και μαντολίνο. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής με τον Παντελή Καψάλη και την Σοφία Κορώνη, σεμινάρια σωματικού θεάτρου και ουδέτερης μάσκας με τον Κώστα Φιλίππογλου και Commedia de l arte με τον Camilo Bentancor. ¨Εχει παρακολουθήσει πρόσφατα εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Ashtanga vinyasa Yoga με την Χριστίνα Καρυτινού.

Read 1128 times Last modified on Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017 10:14
Like us on Facebook