Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 14:04

Σεμινάριο Kίνησης και Xορογραφίας με την Γεωργία Μήκου (Βόλος)

Στo συγκεκριμένο σεμινάριο στο πρώτο μέρος μέσα από ασκήσεις θα ενεργοποιήσουμε τα μέλη του σώματος, θα μελετήσουμε πώς η βαρύτητα και το βάρος του σώματος μπορούν να επηρεάσουν την κίνηση, πώς απομακρύνομαι και πως επιστρέφω στο πάτωμα, πώς αντιτίθεμαι στη βαρύτητα. Η κίνηση μπορεί να ξεκινάει από το κέντρο του σώματος και να απλώνεται αλλά και το αντίθετο. Βασικό συστατικό της κίνησής μας θα είναι η ροή. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δουλέψουμε ατομικά και σε ζευγάρια. Στο δεύτερο μέρος θα δοθεί χορογραφία βάσει αυτών που μελετήσαμε.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές και σπουδαστές κλασικού και σύγχρονου χορού, ηθοποιούς και όσους έχουν σχετικά μικρή εμπειρία με την κίνηση, αλλά επιθυμούν να εξερευνήσουν τις δυνατότητές τους.

3-5 Ιουλίου 2017 | 11:00-13:00
Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ

Δημοτική Σχολή Βόλου

Για κρατήσεις: 6970990644/Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
(οι κρατήσεις των θέσεων ολοκληρώνονται 3 μέρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου)


Η Γεωργία Μήκου γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Είναι απόφοιτος της Eπαγγελματικής Σχολής χορού «Νίκη Κονταξάκη», με μερική υποτροφία, και του τμήματος «Διατροφής-Διαιτολογίας», Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Έχει λάβει μαθήματα πιάνου και κατέχει δίπλωμα «Αρμονίας». Έχει συνεργαστεί ως performer με τη Στέγη γραμμάτων και τεχνών για το "Bodies in urban spacies"(2016) και με τη γαλλίδα χορογράφο Karine Saporta για το έργο χοροθεάτρου και video dance"Sophoclea" (2013, Corsica). Συνεργάστηκε ως χορογράφος με την ομάδα «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ και με το «Θέατρο της Εμπειρίας» ως χορογράφος και performer. Το video dance «Watair» που δημιούργησε η ομάδα παρουσιάστηκε σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει χορογραφήσει performances σε εξωτερικό χώρο. Συμμετείχε σε παραγωγή του φεστιβάλ Αθηνών σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά. Έχει χορέψει στο 11ο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, έργο "A Bach assembly" σε χορογραφίαΛάμπρος Λάμπρου (2012), στις ετήσιες παραστάσεις της σχολής «Νίκη Κονταξάκη» (2012, 2010) σε χορογραφίες μεταξύ άλλων της Μ. Ανθυμίδου, αλλά και κλασσικού ρεπερτορίου. Επιπλέον, έχει χορέψει σε έργα του Χ. Μανταφούνη (2011). Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια χορού όπως των David Zambrano, Anne Teresa De Keersmaeker, Μartha Graham Dance Company, Στέλλα Ζάννου, Hofesh Shechter, Ted Stoffer, Αθανασία Κανελλοπούλου, Λίντα Καπετανέα, Γιάννη Καρούνη, Konstantina Euthimiadou κ.α. Διδάσκει από το 2012 κλασσικό και σύγχρονο χορό σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και μουσικοκινητική σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Από το 2015 είναι συνεργάτης του Πολιτιστικού χώρου «Φουγάρου», στο Ναύπλιο. Πιστεύει οτι το σώμα μπορεί να πει όσα ο νους δεν αφήνει να εκφραστούν με το λόγο.

Read 851 times Last modified on Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 14:16
Like us on Facebook