Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 23:41

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Δημήτρη Ράπτη (Θεσ/νίκη)

Το C.I.C (Contemporary / Improvisation / Choreography) είναι ένας τρόπος για να παίξουμε και να απολαύσουμε τα 3 βασικά στοιχεία του σύγχρονου χορού. Η τεχνική ανάπτυξη και κατανόηση, ο αυτοσχεδιασμός και η χορογραφική δημιουργία, γίνονται εργαλεία κινητικού παιχνιδιού στον χώρο, και μας προτείνουν τρόπους προσωπικής και ομαδικής έκφρασης μέσω του χορού.
C. Σε ένα ευρύ φάσμα φορμαλιστικών ασκήσεων αναπτύσσουμε την τεχνική μας και δίνουμε την ευκαιρία στο σώμα μας, να απολαύσει και να ανακαλύψει τις δυνατότητες που έχει, σε σχέση με την ταχύτητα, την ακροβατική κίνηση και την συνδυαστική ικανότητα των μελών μας.
I. Εντάσσοντας στις παραπάνω ασκήσεις το προσωπικό μας κινητικό λεξιλόγιο, παίζοντας με αφορμές όπως η ακινησία, η αλλαγή ταχύτητας αλλά και με απεριόριστες άλλες επιλογές αλλαγών κίνησης και χρόνου, μεταβάλλουμε την άσκηση σε ένα δημιουργικό προσωπικό παιχνίδι φαντασίας.
C. Λαμβάνοντας υπόψη τον χώρο, την συνύπαρξη και επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων και του υλικού που έχει διαμορφωθεί, δημιουργούμε το χορογραφικό μας αποτέλεσμα επιλέγοντας ελεύθερα με ποιο από τα 3 βασικά στοιχεία του σεμιναρίου θα συμμετέχουμε σε αυτό.

Στόχος του σεμιναρίου με την εναλλαγή και χρήση των 3 στοιχείων C.I.C, είναι να ξεκλειδώσουμε τον πυρήνα δημιουργίας της κίνησης, τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, όπου μας εισάγει στην δημιουργία του προσωπικού μας έργου-κίνησης αποφασίζοντας αν η τεχνική μας κατάρτιση και δυναμική θα χρησιμοποιηθεί ή όχι.
Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Δημήτρη Ράπτη (Θεσ/νίκη)
1η Απριλίου 2017 | 17:00 - 19:30
2 Απριλίου | 12:00 – 14:30
Κόστος: 25 ευρώ
Σχολή χορού Χοροχώρος Θεσσαλονίκη (Βελισσαρίου 8 / όπισθεν Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης)
Τηλέφωνα κρατήσεων/επικοινωνίας: 6997258265 / 6973439704


Ο Δημήτρης Ράπτης γεννήθηκε το 1979 και αποφοίτησε την επαγγελματική σχολή χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης το 2010. Στην μετέπειτα πορεία του εκπαιδεύτηκε από γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες του χορού και ερευνητικής κίνησης, όπως German Jauregui, David Zambrano, Idan Cohen, Ann Cooper Albright. John Britton, Ka Rustler, Baris Michi, Fernando Alfredo Cabreras, Stephanie Harper, Erika Winkler, αλλά και άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες στο είδος. Το 2010 δημιούργησε την χοροθεατρική ομάδα "Σώμα Ως" με πολλαπλές παραστάσεις στο βιογραφικό της σε εναλλακτικούς χώρους, όπως μνημεία, δημόσιο χώρο αλλά και συνεργασίες με φορείς και θέατρα της πόλης της Θεσσαλονίκης. Από το 2011 εργάζεται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης τέχνης με κύριο μέλημα του την συσχέτιση της κίνησης/χορού με τις εικαστικές τέχνες και τα έργα τέχνης του Μουσείου ενώ παράλληλα εργάζεται ως εκπαιδευτής σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς όπως Ι.Ε.Κ και σχολές χορού στην ειδικότητα σύγχρονος χορός και χορογραφία. Ως χορευτής συμμετείχε σε γνωστές παραγωγές όπως "Bolero" του Maurice Bejart, "La Traviata", "AIDA", "Σαμψών και Δαλιδά" στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο Κ.Θ.Β.Ε αλλά και σε παραγωγές όπου δημιούργησε με την δική του ομάδα χορού. Το 2011 σε διαγωνισμό του ISTD((International Society of Typographic Designers-Αγγλία) ένα προτζεκτ της Νταίζυ Σερδάρη, συμμετέχοντας ως σκηνοθέτης, χορογράφος και σκηνογράφος κέρδισαν το 1ο βραβείο. Από το 2013 επιμελείται και συντονίζει σεμινάρια χορού με κύριο άξονα την τεχνική και χορευτική εξέλιξη του συμμετέχοντα, την εύρεση και εξέλιξη της προσωπικής κίνησης, με αποτέλεσμα την χορογραφική δημιουργία και έκφραση.

Read 482 times Last modified on Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 23:52
Like us on Facebook