Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016 19:05

Μαθήματα Hatha Yoga με την Έφη Ψιαχούλια

Μαθήματα Hatha Yoga με την Έφη Ψιαχούλια Ξεκίνα την ημέρα σου με yoga!
Μπορείς να βάλεις τη yoga στη ζωή σου και να ξεκινήσεις να χτίζεις έτσι μια βαθύτερη σχέση με τον εαυτό σου, ενεργοποιώντας όλες του τις πτυχές και αποκομίζοντας τα οφέλη που σου προσφέρει η συστηματική πρακτική της Hatha Yoga, αρμονία, ευεξία και αυξημένη συνείδηση του σώματός και του νου.
Η yoga αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας ευρύτερης φιλοσοφικής προσέγγισης της ζωής, η οποία γεννήθηκε και αναπτύχθηκε στην Ινδία. Στην Hatha Yoga χρησιμοποιούμε ασκήσεις αναπνοής, pranayama, βασιζόμενοι στην ιδέα ότι η αναπνοή αποτελεί πηγή της ζωτικής ενέργειας για τον άνθρωπο. Έτσι μέσα από τη σταθερή εξάσκηση στην pranayama, βελτιώνεται η αναπνευστική μας ικανότητα, αλλά και οι σωματικές και νοητικές λειτουργίες του οργανισμού μας εν γένει. Η συνείδηση της ροής της αναπνοής αναπτύσσεται σε συνδυασμό με τη συστηματική πρακτική σωματικών ασκήσεων asanas. Κάθε asana είναι μία θέση σε εξέλιξη και ποτέ μία στατική, στάσιμη κατάσταση, μια εξέλιξη που αφορά ολόκληρο το σώμα και την πρακτική μας στο σύνολό της. Η εξάσκηση στην pranayama και τις asanas μας βοηθά να προετοιμαστούμε για τον διαλογισμό, ο οποίος με τη σειρά του αναπτύσσει την ικανότητά μας στην συγκέντρωση και στη χαλάρωση του νου. Τελικά, με την ολοκληρωμένη αυτή πρακτική της Hatha Yoga, καταφέρνουμε να ισορροπήσουμε τις σωματικές, τις διανοητικές και τις πνευματικές δυνάμεις του εαυτού μας και να αποκτήσουμε διαυγή νου και υγειές σώμα.

Δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία ή στην φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων και κάθε άσκηση γίνεται με προσοχή, φροντίδα και σεβασμό στις ιδιαιτερότητες που το κάθε σώμα παρουσιάζει.


κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 8.00 | 9.30 και 10.00 | 11.30

Πangea world music center
Παλλάδος 20, Ψυρρή.

Για την δήλωση συμμετοχής στα μαθήματα και την οργάνωση των τμημάτων επικοινωνήστε:
6937808752
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Η Έφη Ψιαχούλια ξεκίνησε να ασχολείται με την Yoga το 2003 παράλληλα με τις σπουδές της στην αρχιτεκτονική και τη μουσική. Από τότε έχει μαθητεύσει πλάι σε διάφορους δασκάλους στην Ελλάδα, το Μεξικό και την Ινδία. Μετά από χρόνια μαθητείας και προσωπικής πρακτικής αποφάσισε να εμβαθύνει και στη διδασκαλία της yoga και έτσι να μοιραστεί και με άλλους αυτά που ένιωσε ότι θα την συνοδεύουν σε όλη της την ζωή. Η yoga και η μουσική (kora, ινδική tabla και ινδικό τραγούδι) είναι οι κύριες ασχολίες της τα τελευταία χρόνια. Ξεκίνησε να διδάσκει yoga στο κέντρο Yoga, Casa Luz στο San Cristobal de las Casas του Μεξικού το 2011 και από τότε παραδίδει μαθήματα τόσο στο Μεξικό όσο και στην Ελλάδα.
Όλα αυτά τα χρόνια φροντίζει να εμπλουτίζει διαρκώς τις γνώσεις της με σεμινάρια και εκπαίδευση κοντά σε διάφορους δασκάλους. Ενδεικτικά αναφέρονται:
-Συστηματική φοίτηση με την Dr Srimati Kundidevi Vaidya (Ayurvedic doctor) σε διάφορα συστήματα (KUNDALINI, ASHTANGA, IYENGAR), San Cristobal se las Casas, Mexico.
-Certificate Course in Yogic Practices for Better Living / BENARΑS HINDU UNIVERSITY, Varanasi, India.
-200 hrs Hatha Bhakti Yoga Teacher Training Course/ VALLALAR SAMARSA SUTTHA SANMARGA SATHYA SANGAM, με την Maria Fernanda Sanchez στο San Cristobal de las Casas, Μεξικό.
-Teachers Training Course at the RYS200 Pravana Yogadhama Trust, in Mysore, India
-Σεμινάρια με τον Sharat Arora, Himalayan Iyengar Yoga Center, Dharamkot, India.
-Σεμινάρια με την Diane Long και την Paddy McGrath, από όπου και εμπνεύστηκε στην κατεύθυνση διδασκαλίας της Vanda Scaravelli
-Μαθήματα με τον Alessandro Ortona,
-Σειρά σεμιναρίων 'Yoga teachers mentoring program' με τον Leo Peppas,

Read 696 times Last modified on Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016 19:16
Like us on Facebook