Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 14:57

Μαθήματα Μπαλέτου με την Εμμανουέλα Κορκή

Μπαλλέτο -15αι. και σήμερα

Σε αυτά τα μαθήματα θα ανακαλύψουμε και θα θυμηθούμε την μοναδική αισθητική και πρακτική του μπαλλέτου ως έκφραση και επικοινωνία μέσα από τις βασικές αρχές του. Μέσα από ασκήσεις ενδυνάμωσης και συγκέντρωσης θα προετοιμάσουμε το σώμα και θα καλλιεργήσουμε ένα δυνατό κέντρο και την αρμονική σχέση με τα άκρα μας. Θα παίξουμε με την ταχύτητα, την ευλυγισία, τον συντονισμό, την κινητικότητα και την σταθερότητα στο κάθετο άξονα και θα φωτίσουμε την σχέση του μπαλλέτου με το σύγχρονο χορό και τον αυτοσχεδιασμό. Ένας ζωντανός διάλογος με την μουσική, με τα εκατομμύρια κύτταρα μας, με τους άλλους, χορεύοντας.
Μαθήματα Μπαλέτου με την Εμμανουέλα Κορκή
Κάθε Δευτέρα | 18.00- 19.30 και Παρασκευή | 18.00- 19.30

Δρόμος με δέντρα- Baumstrasse,  Σερβίων 8 (2ος Όροφος), Βοτανικός Αθήνα

Για οποιαδήποτε πληροφορία και δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6977415434 / mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Εμμανουέλα Κορκή
Τηλέφωνo: 6983313302, 2107511632 (ώρες 11.30-14.30 και 17.30-21.30) / mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Δρόμος με Δέντρα- Baumstrasse.


Η Εμμανουέλα Κορκή είναι απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Ραλλού Μάνου , της Δραματικής Σχολής Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού, αυτοσχεδιασμού, υποκριτικής και χορογραφίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διδάσκει μπαλλέτο, σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό και έχει συνεργαστεί με τα στούντιο Gaz Symphony, Σχολή Καλών Τεχνών, Dan.c.ce , Λάθος Κίνηση, Σχολή Ρ. Μάνου, Σχολή Ζ. Grecus, κ.ά. Ως περφόρμερ έχει συνεργαστεί με την Τ.Ράλλη, Γ. Σίμωνα, Σ.Χατζάκη, Μ.Δραμισιώτη, Γ. Καρούνη, H. Monteiro, J.Britton, M. Klien κ.ά. Το 2012 δημιουργεί την ομάδα "Κόκκου ροιής" μαζί με την Α. Μαραθάκη και τους μουσικούς Χ. Ροζάκη και Γ. Ταμιωλάκη, με τους οποίους ερευνά, χορογραφεί πρωτότυπο υλικό και παραδίδει σεμινάρια. Από το 2013 οδηγεί την έρευνα «Σύγχρονος χορός και Μουσική. Μια συνάντηση δρόμων» με τους συνεργάτες μουσικούς Χ.Ροζάκη, Γ.Παπαδόπουλο και Σ.Πηλιχό. Η ενότητα των τεχνών, η κίνηση στο φυσικό περιβάλλον και η τεχνική του αυτοσχεδιασμού, βρίσκονται στην καρδιά της χορογραφικής και εκπαιδευτικής πρακτικής της και έρευνας.

Read 566 times Last modified on Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016 09:31
Like us on Facebook