Ανοιχτό Κάλεσμα σε Φορείς και Πολιτιστικούς Υπευθύνους που ασχολούνται με την κοινωνική μέριμνα και φροντίδα προσφύγων και μεταναστών

syniparksi open call

Ανοιχτό Κάλεσμα συμμετοχής στο διακρατικό ερευνητικό πρόγραμμα Siniparksi-taking care of population through contemporary dance.

Η Καλλιτεχνική ομάδα Quo Vadis απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε οργανώσεις και κοινότητες που ασχολούνται με την κοινωνική μέριμνα και φροντίδα προσφύγων και μεταναστών που ζουν στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου, για την συμμετοχή σε καλλιτεχνικό εργαστήριο μέσω του ευρωπαϊκού διακρατικού προγράμματος Siniparksi.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με την πολιτιστική ποικιλομορφία μέσω της παραστατικής τέχνης του σύγχρονου χορού, η συνδημιουργία των καλλιτεχνών με τους συμμετέχοντες η εξωτερίκευση και το μοίρασμα των εμπειριών και των συναισθημάτων που αναδύθηκαν σε όσους έλαβαν μέρος, μέσω συστηματοποιημένου εργαλείου ανοιχτού δημιουργικού κώδικα.

Στόχος είναι να δοθεί δυνατότητα συμμετοχής στην δημιουργική διαδικασία, σε άτομα χωρίς προηγούμενη εμπειρία στον σύγχρονο χορό και τις παραστατικές τέχνες.
Για το εργαστήριο της Αθήνας, επιθυμούμε την επικοινωνία και την σύνδεση με πολιτιστικούς υπεύθυνους φορέων και κοινοτήτων ώστε να δούμε μαζί με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να συμμετέχουν άτομα από τις κοινότητες των προσφύγων και μεταναστών, στην διαδικασία της δημιουργίας μίας performance χορού που θα παρουσιαστεί στο τέλος του εργαστηρίου σε ανοικτό δημόσιο χώρο.

Η δράση λαμβάνει χώρα καθημερινά, από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα, το διάστημα 11-13 Απριλίου 2024 με την ανοιχτή παρουσίαση το Σάββατο 13 Απριλίου.

 Οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να επικοινωνήσουν με την Quo Vadis έως και τις 7 Απριλίου 2024 
κοινοποιώντας το ενδιαφέρον τους στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
αναφέροντας: ΟΝΟΜΑ ΦΟΡΕΑ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΗΣ, ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ, ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΕΑ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΕΜAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ.

Περισσότερες πληροφορίες για την δράση θα βρείτε εδω: Siniparksi- Creative Europe

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Read 551 times Last modified on Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 22:01

Follow Us