Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 20:30

Ανοιχτό Κάλεσμα για Χορογράφους & Επιστήμονες από το Flux Laboratory Athens

Flux Laboratory Athens residency

EXPERIMENT A - Καλλιτεχνική Φιλοξενία
Ανοιχτό Κάλεσμα προς επιστήμονες & χορογράφους
Σεπτέμβριος - Νοέμβριος 2022
Flux Laboratory Athens
Γέροντα 12, Πλάκα

Το Flux Laboratory Athens εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας (residency) που απευθύνεται σε χορογράφους και επιστήμονες-ερευνητές με ενδιαφέρον στη δημιουργική συνεργασία μεταξύ καλλιτεχνικής πράξης & επιστημονικής έρευνας. Η θεματική είναι ανοιχτή και πρωταρχικός στόχος είναι να διαμορφωθεί ένα ιδιαίτερο συνταίριασμα ερευνητικών ενδιαφερόντων και ανθρώπων που αφήνει χώρο για ανταλλαγή, διάλογο, έμπνευση και συνδημιουργία η οποία αναπτύσσεται στα όρια των επιμέρους κλάδων.

Ένας/μια χορογράφος και ένας/μια επιστήμονας θα επιλεγούν για την περίοδο από 15 Σεπτεμβρίου έως 15 Νοεμβρίου προκειμένου να συνεργαστούν εντατικά σε πυκνό χρόνο, αναζητώντας – μέσα από τις προσωπικές τους μεθοδολογίες και ενδιφέροντα – κοινό ερευνητικό πεδίο με σκοπό την μετουσίωση της συνεργατικής τους έρευνας σε χορογραφικό αποτέλεσμα. Αποστολή του Flux Laboratory Athens να λειτουργήσει ως ένα ιδιότυπο «εκκολαπτήριο» (incubator) συνεργασιών που σταδιακά θα εξελίσσονται και εκτός των τειχών του, παρέχοντας πειραματικό χρόνο και κατάλληλους πόρους.

Η διαδικασία του residency θα ακολουθηθεί και θα καταγραφεί από την διατομεακή ερευνήτρια, επιμελήτρια και σύμβουλο προγραμμάτων και επικοινωνίας του διεθνούς διεπιστημονικού οργανισμού Leonardo/ISAST Χριστιάνα Καζάκου, η οποία θα δράσει ώς μέντορας, εξωτερικός παρατηρητής και συνδετικός κρίκος των γνωστικών αντικειμένων.

 

Η Φιλοξενία

Διάρκεια: 2 μήνες (15 Σεπτεμβρίου – 15 Νοεμβρίου 2022)
Τοποθεσία: Flux Laboratory Athens (Γέροντα 12, Πλάκα) & σε χώρους έπειτα από συνεννόηση με τον επιλεγμένο επιστήμονα)
Αμοιβή ανά συμμετέχοντα: 1200€ μικτά
Επιπλέον παροχή για έξοδα παραγωγής: 2000€
Τελικά αποτελέσματα: 2 παρουσιάσεις της εν εξελίξει έρευνας & 1 εργαστήριο ανοιχτό στο κοινό

 

Αιτήσεις:

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στα ελληνικά ή στα αγγλικά μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής:

- Σύντομη έκφραση ενδιαφέροντος που περιλαμβάνει τους λόγους συμμετοχής στο κάλεσμα, τα τρέχοντα ερευνητικά ενδιαφέροντα του κάθε υποψηφίου, καθώς και τι επιθυμεί να αποκομίσει μέσα από μια τέτοια διαδικασία (έως 500 λέξεις)
- Βιογραφικό σημείωμα
- Για χορογράφους μόνο: δείγμα δουλειάς σε μορφή βίντεο (όχι τρέιλερ)
- Οποιοδήποτε επιπρόσθετο υλικό θεωρούν οι υποψήφιοι πώς υποστηρίζει την αίτησή τους, όπως για παράδειγμα: συνδέσμους σε διαδικτυακή παρουσία, παραδείγματα παρόμοιων συνεργασιών, άρθρα, διαλέξεις κτλ.

 

Προθεσμία υποβολής προτάσεων:
1 Ιουλίου 2022 (τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 15 Ιουλίου 2022)

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
+30 210 01 08 357
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.fluxlaboratory.com

 

Xριστιάνα Καζάκου
Η Χριστιάνα Καζάκου είναι διεπιστημονική ερευνήτρια, επιμελήτρια, παραγωγός και καλλιτέχνης. Η έρευνά της με το i-DAT, που χρηματοδοτείται από το Arts & Humanities Research Council (Ηνωμένο Βασίλειο), διερευνά διεπιστημονικά επιμελητικά μοντέλα και χωρικές τροχιές στον τομέα τέχνης και επιστήμης. Το μεταπτυχιακό της Art & Science (Central Saint Martins, Λονδίνο) ακολουθούν επαγγλεματικές συνεργασίες με οργανισμούς και ομάδες των οποίων το έργο καλύπτει το φάσμα των τεχνών, των επιστημών, της τεχνολογίας και της κοινωνίας. Είναι επίσης Program Engagement Specialist για το Leonardo/ISAST (Διεθνούς Κοινότητας Τεχνών, Επιστημών & Τεχνολογίας) και LASER Talks, ένα πρόγραμμα διεθνών συγκεντρώσεων για την ενθάρρυνση της προσφοράς στο πολιτιστικό περιβάλλον μιας περιοχής μέσω της προώθησης του διεπιστημονικού διαλόγου και ευκαιριών για την δημιουργία κοινότητας σε περισσότερες από 50 πόλεις ανά τον κόσμο. Είναι μέλος των: International Council of Museums (ICOM), Museums Association, ITD Alliance, Architectural Association

Flux Laboratory Athens
Το Flux Laboratory ιδρύθηκε το 2003. Είναι ένα πειραματικό εργαστήριο το οποίο εδρεύει στη Γενεύη και λειτουργεί σε στενή συνεργασία με το Ίδρυμα Fluxum. Παράγει πολύπλευρη καλλιτεχνική δράση και πειραματίζεται με νέες διαδικασίες δημιουργίας και συνεργασίας. Το Flux Laboratory ενθαρρύνει τις συνέργειες και από το 2016, υποστηρίζει και παράγει έργο στην Αθήνα υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα. Καλλιεργώντας δράσεις που σχετίζονται με το Σώμα και την Κίνηση, το Flux Laboratory Athens αναπτύσσει καλλιτεχνικές, κοινωνικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Read 360 times

Follow Us