Κάλεσμα δημιουργίας ομάδας εργασίας: Για τον ανοιχτό διάλογο στον χώρο του χορού

kalesma gia omada ergasias

Η ανεξάρτητη δημοσιογραφία σε κάθε περίπτωση παίζει καταλυτικό ρόλο στη διαφύλαξη του ανοιχτού διαλόγου, συμβάλλοντας στην εξασφάλιση μιας υγιούς κοινότητας ή κοινωνίας.

Στην περίπτωση της καλλιτεχνικής δημοσιογραφίας το διακύβευμα είναι άμεσα συνδεδεμένο με την πολιτιστική πολιτική, με την εξασφάλιση της διαφάνειας ως προς τις λειτουργίες των καλλιτεχνικών θεσμών και με την ανάδειξη της ανεξάρτητης σκηνής. Στο πεδίο της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας στο χορό στην Ελλάδα μπορεί εύκολα κανείς να διακρίνει ένα σημαντικό κενό σε αυτό που θα λέγαμε ανεξάρτητη καλλιτεχνική δημοσιογραφία. Αυτό που ίσως είναι άξιο σκέψης, είναι οι επιπτώσεις της απουσίας αυτής, στη διαμόρφωση του χορού στο σήμερα ως πολιτισμικό αγαθό.

Το κάλεσμα αυτό έχει ως βασικό στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας που θα επιχειρήσει να ενεργοποιήσει μια τέτοια δυνατότητα.
Στόχος είναι να φτιάξουμε μαζί ένα όσο το δυνατόν πιο ανοιχτό και αυτοεπιμελητικό πλαίσιο αληλλοσυνεντεύξεων μεταξύ των καλλιτεχνών του πεδίου του χορού, δίχως διαμεσολαβητές, δίχως λογοκρισία και δίχως διακρίσεις.

Για τον χορό, για την ανάπτυξη περιεχομένου, τρόπων και μεθόδων, αισθητικών και αισθήσεων, εμπειριών, μνήμεων και φυσικά εντυπώσεων. Σκέψεων, σχολίων, σχολιασμών, καταγγελιών και ευχαριστιών και ευχάριστων και μη συγκυριών. Για να μοιραστούμε και όχι να μοιράσουμε, για να συνδέσουμε και να συνδεθούμε.

Για το κάλεσμα αυτό δεν χρειάζεται να έχετε κάποιου είδους προϋπηρεσία ή ειδικότητα.

Για την συμμετοχή στην ομάδα ή για ό,τι άλλο θέλετε να μοιραστείτε, μπορείτε να στείλετε το όνομά σας και τον λόγο που σας ενδιαφέρει το εγχείρημα μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου 2022 στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας θα γίνει προς το τέλος του Ιανουαρίου 2022.

Γιώργος Σιώρας Δεληγιάννης

Read 210 times Last modified on Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 11:55

Follow Us