Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 18:57

Πρόσκληση συμμετοχής στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (4th International Dance Festival Disability)

en plo festival 2021

Η Καλλιτεχνική Ομάδα ‘Δρυάδες εν Πλω’ με έδρα την Καρδίτσα διοργανώνει το 4ο Διεθνες Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (4th International Dance Festival Disability), που θα πραγματοποιηθεί 29 - 31 Οκτωβρίου 2021 στην Καρδίτσα, υπό την αιγίδα και την οικονομική στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
Η Καλλιτεχνική Ομάδα ‘Δρυάδες εν Πλω’ αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα την Καρδίτσα ιδρύθηκε το 2006 και είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και του Ελληνικού και Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της UNESCO (CID).

Οι Δρυάδες εν Πλω και η Πρόεδρος τους κα Μαρία Καραπαναγιώτη έχουν υλοποιήσει πολλές καλλιτεχνικές συμπράξεις επί σκηνής, αλλά και εκτός σκηνής, με ΑμεΑ. Από το 2010 έχουν επιδείξει αξιόλογες παραστάσεις και συμμετοχές σε συνεργασία με φορείς ΑμεΑ που δραστηριοποιούνται μέσω του χορού και διαθέτουν ομάδες χορού.
Στα πλαίσια αυτά, πραγματοποιήθηκαν από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι σήμερα επιστημονικές ημερίδες με γενικό θέμα «Θεραπείες μέσω Τέχνης» και επιμέρους θεματολογία, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και άλλων φορέων.


Μέσω αυτών των δράσεων, και με τη δημιουργία και την εφαρμογή της μεθόδου διδασκαλίας χορού X.A. ΧΟΡΟΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑ / DD DANCEDISABILITY της Μαρίας Καραπαναγιώτη, οι Δρυάδες εν Πλω στοχεύουν στην ένταξη των ΑμεΑ στο πολιτιστικό γίγνεσθαι και στην αποβολή των προκαταλήψεων που ισχύουν για την αναπηρία κάθε είδους.
Αποκορύφωμα της ως τώρα δράσης της ομάδας είναι η διοργάνωση και θεσμοθέτηση των Πανελλήνιων Συναντήσεων Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) & Μεικτών Ομάδων που πραγματοποιούνται ανελλιπώς από το 2014 στην Καρδίτσα.
Πρόκειται για πρωτοπόρο φεστιβάλ χορού ΑμεΑ και Μεικτών Ομάδων στον ελληνικό χώρο, που τα τελευταία χρόνια συγκέντρωσε πάνω από 100 ομάδες, 1800 χορευτές και εκατοντάδες εθελοντές.

4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ & ΜΗ IDFD (4th International Dance Festival Disability)
Η εκδήλωση φέτος περιλαμβάνει την παρουσίαση χορευτικού έργου από τους συμμετέχοντες, χωρίς περιορισμό στο είδος του χορού και στον αριθμό των χορευτών, όπως επίσης και βιωματικά εργαστήρια με σχετική θεματολογία.
Πρόσκληση για συμμετοχή αποστέλλεται σε φορείς ΑμεΑ που δραστηριοποιούνται μέσω του χορού ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν, καθώς και σε Ομάδες Χορού ΑμεΑ και μεικτές Ομάδες Χορού από τον ελληνικό χώρο και το διεθνή χώρο.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Κεντρικός στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αποκλεισμού και η απενοχοποίηση της αναπηρίας μέσω της ενεργητικής συμμετοχής.
Η συνύπαρξη στη σκηνή σε μια τέτοια εκδήλωση ατόμων με αναπηρίες, αποδεικνύει πως η δύναμη της τέχνης μπορεί να διευκολύνει την αισθητική και αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις.
Ταυτόχρονα, οι χορευτές με τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, θα συμβάλλουν στη δική τους αυτονομία, καθώς ο χορός διαχειρίζεται τη διαφορετικότητα με εργαλείο το σώμα.

Παράλληλα, ο σημαντικός αυτός θεσμός για την περιοχή μας και για όλους εμάς έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη μιας ‘αλυσίδας’ ενεργών εθελοντών όπου μεγάλος αριθμός νέων της πόλης, μαθητές και φοιτητές, με πνεύμα προσφοράς έγιναν εθελοντές και δημιούργησαν μια μεγάλη παρέα μαζί με τους χορευτές και τους συνοδούς τους ενώ ταυτόχρονα έχει συμβάλει στην κατάρριψη των προκαταλήψεων για την αναπηρία και την καλλιέργεια αξιών και συναισθημάτων όπως η συνεργασία, η καλοσύνη, η ισότητα, η ευγένεια.
Γίνετε και εσείς κομμάτι στην χορευτική ανθρώπινη αλυσίδα συμβάλλοντας με την συμμετοχή σας σαν χορευτής εθελοντής χορηγός υποστηρικτής η σαν απλός θεατής στη χαρά των συνανθρώπων μας!

Πρόσκληση συμμετοχής

    Η Καλλιτεχνική Ομάδα Δρυάδες εν Πλω σας προσκαλεί να συμμετέχετε στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (4th International Dance Festival Disability), που θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα στις 29 – 30 - 31 Οκτωβρίου 2021, υπό την αιγίδα και την οικονομική στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Το Φεστιβάλ - θεσμός της πόλης της Καρδίτσας και της χώρας μας θα υλοποιηθεί φέτος για 8η συνεχή φορά σε πανελλήνιο επίπεδο και για 4η σε διεθνές, με τη συμμετοχή μεικτών ομάδων χορού και καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει παρουσίαση χορευτικού έργου και επιπλέον μια ποικιλία δράσεων με την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων και επιστημόνων.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, ακολουθώντας τα μέτρα που θα ισχύουν στο τέλος Οκτωβρίου. Σε περίπτωση που είναι αδύνατο αυτό, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με ζωντανές συνδέσεις ή συμμετοχή των Ομάδων με μαγνητοσκοπημένες χορογραφίες.

► Σας καλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο Φεστιβάλ με τη φόρμα συμμετοχής και να ενημερώνεστε για τη διοργάνωση. Οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι 20/9 για τη δια ζώσης παρουσία σας και 30/9 για τη διαδικτυακή συμμετοχή σας. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

   

Για την Καλλιτεχνική Εταιρεία

Δρυάδες εν Πλω

Η Πρόεδρος

Μαρία Καραπαναγιώτη 

εκπαιδευτικός χορογράφος χοροθεραπεύτρια

Read 137 times Last modified on Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 19:11

Follow Us