Dance Theater

Νέος Kύκλος Movement Medicine με τη Μαρία Βαρελά (Life Blossom)

Movement Medicine με τη Μαρία Βαρελά • Για όλες μας τις σχέσεις

Νέος κύκλος Μαρτίου-Μαΐου 2020 // Δεκαπενθήμερες συναντήσεις γνωριμίας με την κινητική πρακτική του Movement Medicine στο Life Blossom (Μαρούσι)

Έναρξη: Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 • 17.00-19.00 (απαραίτητη κράτηση)

Το Movement Medicine είναι μια σωματική πρακτική κινητικού διαλογισμού που συνδυάζει την ευχαρίστηση του ελεύθερου χορού με την εστίαση του mindfulness και τη σοφία της σαμάνικης κατανόησης για το φυσικό κόσμο.
Με στοχευμένη καθοδήγηση, και τη βοήθεια επιλεγμένης μουσικής από κάθε γωνιά της Γης, μας προσκαλεί να αναπνεύσουμε λίγο πιο βαθιά, να ακούσουμε και να εμπιστευτούμε το σώμα μας και να γνωρίσουμε από την αρχή την προσωπική μας κίνηση. Αναπτύσσοντας την κιναισθητική μας ευφυία, αποφορτίζουμε σωματικές, συναισθηματικές και νοητικές εντάσεις με φυσικό τρόπο ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνουμε το σώμα και την έκφρασή μας. Μπορούμε έτσι, βήμα-βήμα, να αρχίσουμε να μετουσιώνουμε παλιές πεποιθήσεις, εμπειρίες ή μνήμες σε πηγές υποστήριξης, ζωντάνιας κι έμπνευσης για ό,τι θέλουμε να δημιουργήσουμε.

Ακολουθώντας το χάρτη του Movement Medicine, στον κύκλο αυτοτελών μαθημάτων «Για όλες μας τις σχέσεις» θα αφήσουμε το σώμα και την κίνηση να μας καθοδηγήσουν στην εξερεύνηση των σημαντικών μας σχέσεων: με τον εαυτό μας, τους κοντινούς ανθρώπους και τον άμεσο περίγυρό μας (συνεργάτες, συνάδελφοι, διαφόρων ειδών ομάδες - κοινωνικό αλλά και φυσικό περιβάλλον).
Πόση επαφή έχουμε με τον εαυτό μας, τις ανάγκες, τα όρια, τα συναισθήματα, τα όνειρά μας αλλά και με ό,τι έχουμε να δώσουμε και θέλουμε να μοιραστούμε; Πόσες πλευρές μας αφήνουμε έξω από τις κοντινές μας σχέσεις, πασχίζοντας να κρατήσουμε «ισορροπίες» που τελικά σπάνια επιτυγχάνονται ή, ακόμη κι όταν αυτό συμβαίνει, δεν μας δίνουν χαρά; Πόσο νιώθουμε να ανήκουμε στο άμεσο φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον που ζούμε; Και τι λέει το σώμα μας για το πώς όλα αυτά επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής μας στην καθημερινότητα;
Μάθημα Movement Medicine με τη Μαρία Βαρελά (Life Blossom)

ΚΥΚΛΟΣ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ
Πρώτο μάθημα: Κυριακή 17.00-19.00 • 8 Μαρτίου 2020
Ημερομηνίες κύκλου: Κυριακή 11.30-13.30 • 22 Μαρτίου, 12 & 26 Απριλίου και 10 & 24 Μαΐου 2020

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
fb • Life Blossom - Πολυχώρος Ευεξίας & Αυτοβελτίωσης | Βασιλεία Σίμου • τηλ. 6948 008724
fb • Movement Medicine Greece | web • trustinmotion.org

Εισηγήτρια • Μαρία Βαρελά
Η Μαρία Βαρελά έχει ολοκληρώσει την επαγγελματική εκπαίδευση δασκάλων κίνησης του Movement Medicine με τους ιδρυτές του, Susannah και Ya'Acov Darling Khan, στο School of Movement Medicine στο Ντέβον της Νότιας Αγγλίας (συνολικά 1000 ώρες εκπαίδευσης, 120 ώρες πρακτικής, τουλάχιστον 150 ώρες εμπειρίας ως βοηθός δασκάλων και διαρκής εποπτεία). Παρακολουθεί τις επιμορφώσεις από το 2014, συνεργάζεται με τη Σχολή ως επίσημη διοργανώτρια εργαστηρίων στην Ελλάδα και συμμετέχει σε τριήμερα και πενθήμερα σεμινάρια ως βοηθός δασκάλων, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, από το 2017. Διδάσκει τους κύκλους μαθημάτων/σεμιναρίων Movement Medicine εντός και εκτός Αττικής. Είναι μέλος κι ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας του Movement Medicine Association (movementmedicineassociation.org).
Εμβαθύνει συγκεκριμένα στους ενεργητικούς, κινητικούς διαλογισμούς και τις διαλογιστικές θεραπείες από το 2006 και ασκείται εντατικά στις πρακτικές ελεύθερης/συνειδητής κίνησης από το 2011.
Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση στο Twice Born | Primal, με εξειδίκευση σε διαλογιστικές τεχνικές και βιωματικές ασκήσεις που αφορούν θέματα αποπρογραμματισμού από πεποιθήσεις της παιδικής ηλικίας, στην Ελλάδα και την Ιταλία (2007-2009).
Έχει διδακτορικό στην Ανάλυση Πολιτικού Λόγου (2012) κι έχει σπουδάσει Ξένες Γλώσσες και Μετάφραση (2000). Έχει εργαστεί ως επιμελήτρια επιστημονικών κειμένων και σύμβουλος/βοηθός συγγραφής για ακαδημαϊκούς, ερευνητές και διδάσκοντες, μη γηγενείς ομιλητές της Αγγλικής, για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κινητική πρακτική, μπορείτε να ακούσετε το podcast της συνέντευξής της στο Boem Radio εδώ: Μαρία Βαρελά @ Boem Radio.
Πληροφορίες σχετικά με μαθήματα και σεμινάρια Movement Medicine στην Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε τη σελίδα fb: Movement Medicine Greece.
Κεντρική ιστοσελίδα: School of Movement Medicine - www.schoolofmovementmedicine.com.

 

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Άνω Πετράλωνα

    Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 723
Εγγεγραμένα μέλη: 4566
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources