Dance Theater

4 Duende Masterclasses (-20% με κάρτα Plus)

Duende Masterclasses
4 εργαστήρια

Παράλληλα με το Διεθνές Σχολείο Ensemble Σωματικού Θεάτρου που διεξάγεται στην Αθήνα το φετινό φθινόπωρο, οι DUENDE διοργανώνουν τέσσερα σαββατοκύριακα εργαστήρια διδασκαλίας με τον καλλιτεχνικό διευθυντή των DUENDE και τρεις από τους πιο έμπειρους καλλιτέχνες τους.
4 Duende Masterclasses (-20% με κάρτα Plus)
1. Self-With-Others

John Britton
19-20 Οκτώβρη 2019 | 10.30-17.00

Αυτό το εργαστήριο θα κάνει μια εισαγωγή στις βασικές αρχές της μεθόδου Self-With-Others- την σωματική εκπαίδευση που βρίσκεται στο επίκεντρο της δουλειάς του John Britton. Είναι επίσης η βασική εκπαίδευση στο Duende School of Ensemble Physical Theatre.
Η μέθοδος Self-With-Others έχει εξελιχθεί απο τον John Britton τα τελευταία είκοσι χρόνια και επικεντρώνεται στην ζωντάνια, το πάθος, την αντιδραστικότητα, τον αυθορμητισμό, την αυτοπεποίθηση, την δημιουργικότητα, την ευχαρίστηση και την λεπτομέρεια.

Συνδυάζοντας φιξαρισμένες ασκήσεις και σόλο ή ομαδικούς αυτοσχεδιασμούς, αυτό το εργαστήρι θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να βελτιώσετε την χρήση του σώματός σας ως εργαλείο επικοινωνίας με τους άλλους. Θα σας βοηθήσει να προσεγγίσετε την παράσταση ως μια διαδοχή σωματικών 'tasks' τα οποία υπογραμμίζονται απο τη λεπτομερή προσοχή σας και την ολοκληρωτική σας δέσμευση στο να απολαμβάνετε οι ίδιοι τη δουλειά σας.

Το εργαστήριο θα είναι δυναμικό σωματικά.

Ο John Britton είναι σκηνοθέτης, performer, δάσκαλος και συγγραφέας με μεγάλη διεθνή εμπειρία. Πρόσφατες παραγωγές του περιλαμβάνουν 'Life Stories' στην Ινδία, 'στη Σκωτία και Αυστραλία, 'Pulsar' στην Αθήνα καθώς και πολλά εργαστήρια και residencies σε Ευρώπη, Ινδία, Αυστραλία και Αμερική.

2. Χορογραφικές Προσεγγίσεις του Λόγου:
Φωνή, Ρυθμός, Κίνηση, Κείμενο

Eilon Morris-Zoe Katsilerou
26-27 Oκτωβρίου 2019 | 10.30-17.00

Ένα διήμερο σεμινάριο με την Ζωή Κατσιλέρου και τον Ειλόν Μόρρις, με επίκεντρο την χρήση της χορογραφίας και του ρυθμού ως τρόπο εξερεύνησης, ενσωμάτωσης και εκφοράς κειμένου για ηθοποιούς και χορευτές.

Στοχεύοντας στην ομαλή ενσωμάτωση του λόγου με το σώμα, αυτό το σεμινάριο θα προσφέρει εργαλεία με τα οποία η φωνή θα συνδεθεί βαθύτερα με το σώμα, ο λόγος με την κίνηση, το σώμα με τον εσωτερικό του ρυθμό και με τον ρυθμό του κειμένου.

Κινήσεις σαν λεξιλόγιο, κείμενο σαν χορός.

Τί μπορεί να μας διδάξει η κίνηση μας για τον τρόπο που εκφέρουμε ενα κείμενο; Τι μπορεί να μας διδάξει η δομή της χορογραφίας για τη δομή και την μουσικότητα ενός κειμένου; Πώς μπορεί η χορογραφική προσέγγιση σε ένα κειμένο να ενισχύσει την ενσωμάτωση του λόγου με το σώμα;

Με τη χρήση απλών εργαλείων όπως ο ρυθμός της καρδιάς μας, η μηχανική της κίνησης του σώματός μας και της φωνής μας, και με ενθάρρυνση της ευρείας χρήσης της φαντασίας και δημιουργικότητας, το σεμινάριο θα αποτελέσει ένα ασφαλές περιβάλλον ώστε οι συμμετέχοντες να καλλιεργήσουν μεγαλύτερη ενσυνείδηση προς το σώμα και τη φωνή τους, το ρυθμό τους, το ρυθμό και τη μουσικότητα ενός κειμένου, και την συνεργασία αυτών των στοιχείων.

Μέσω του παιχνιδιού, αυτοσχεδιασμών και πειραματισμών, θα δουλέψουμε με το σώμα και τη φωνή, σαν μονάδα και σαν ομάδα. Θα χρησιμοποιήσουμε κείμενο ώς έμπνευση, και θα αναζητησουμε την έμπνευση βαθιά μέσα μας.

Η πρακτική του σεμιναρίου είναι μέρος της έρευνας των εκπαιδευτών, Ζωή Κατσιλέρου και Ειλόν Μορρις, και η σύνθεση τους προσφέρει ολιστική εκπαίδευση του ηθοποιού, η οποία τείνει στην φροντίδα και εξέλιση του σώματος-πνεύματος.

3. Ensemble Physical Theatre

John Britton
2-3 Νοεμβρίου 2019 | 10.30-17.00

Αυτό το εργαστήριο θα εξελίξει την επαφή σας με τη μέθοδο Self-With-Others. Προχωρώντας τη δουλειά που θα πρέπει να έχετε ήδη κάνει με κάποιο απο τα μέλη των Duende, θα ασχοληθείτε ξανα με τη βασικά εκπαίδευση του Self-With-Others χρησιμοποιώντας την για να εξερευνήσετε το χτίσιμο αλλά και το παίξιμο σωματικών παραστατικών δομών.

Το Σαββατοκύριακο θα επικεντρωθεί στο πώς οι θεμελιώδεις αρχές της συγκεκριμένης εκπαίδευσης- ζωντάνια, αντιδραστικότητα, αυθορμητισμός, ευχαρίστηση- μπορούν να προσαρμοστούν σε φιξαρισμένη και επαναλαμβανόμενη παρασταση. Πως μπορεί η κάθε παράσταση να είναι 'σαν την πρώτη φορα'?

Η δουλειά θα συνδυάσει τη βασική εκπαίδευση με αυτοσχεδιασμούς σε μικρές ομάδες και με όλη την ομάδα, τις βασικές φιξαρισμένες ασκήσεις της εκπαίδευσης, χτίσιμο σωματικών δομών και παράσταση αυτών καθώς και ολοκλήρωση της φωνητικής και ρυθμικής κατανόησης στην επανάληψη της παράστασης.

4. Ατίθασοι χώροι

Εύα Τσούρου
9-10 Νοεμβρίου 2019 | 11.00-15.00

Αυτό το εργαστήριο καθοδηγεί τους συμμετέχοντες σε μια εξερεύνηση σωματικού θεάτρου και χορού μέσα απο την έννοια του χώρου και βασίζεται στο training που διδάσκεται απο την Εύα κατά τη διάρκεια του Duende School of Ensemble Physical Theatre.

Ξεκινώντας απο τους εσωτερικούς χώρους του σώματος (αναπνοή/παρόρμηση) θα προχωρήσει στο πιο ενεργητικό και απαιτητικό κομμάτι του που αφορά στην σωματοποίηση της έννοιας του 'καταλαμβάνω χώρο'.

Τη δεύτερη μέρα θα περάσει στον κάθετο χώρο μέσα απο ένα μάθημα εναέριων πανιών και θα ολοκληρωθεί περνώντας στην δημιουργία χορογραφίας με έναρξη την ιδέα του καταμβάνω το χώρο του 'άλλου'.

Η Εύα Τσούρου είναι χορογράφος, εκπαιδεύτρια και περφόρμερ σωματικού θεάτρου και εναέριων ακροβατικων με πολυετή και διεθνή εμπειρία στο χώρο του χορού, του σωματικού θέατρου και του τσίρκου.Είναι η δεύτερη βασική εκπαιδεύτρια του Duende School of Ensemble Physical Theatre . Η δουλειά της είναι αρκετά τεχνική, αλλά τι εννοούμε αναφερόμενοι στην τεχνική? Παραφράζοντας τα λόγια της Αμερικανίδας φωτογράφου Diane Arbus η τεχνική του κάθε καλλιτέχνη σχετίζεται με κάποιες ατίθασες επιλογές τις οποίες έχουμε τολμήσει να κάνουμε ωστε να έρθουμε πιο κοντά σε ερωτήματα ζωής που μας στοιχειώνουν.

Το εργαστήριο θα είναι απαιτητικό σωματικά και ανοιχτό σε όσους θέλουν να εξερευνήσουν αυτούς τους χώρους.

ΚΟΣΤΟΣ:

1 εργαστήριο: 50 ευρώ
2 εργαστήρια: 80 ευρώ
3 εργαστήρια: 105 ευρώ
4 εργαστήρια 120 ευρώ

προκαταβολή 25 ευρώ


με την κάρτα Dancetheater Plus
Προμηθευτείτε την κάρτα Dancetheater Plus ΕΔΩ


 

Gaz Symphony Studio
Αριστοφάνους 1, Ψυρρή
5 λεπτά από το σταθμό Μετρό Μοναστηράκι

Δηλώσεις Συμμετοχής: Θέκλα Γαΐτη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6932002524


 

MASTERCLASSES DUENDE, Athens 2019

 

Alongside The DUENDE School of Ensemble Physical Theatre's 2019 training course, DUENDE is delighted to offer four weekends of teaching led by DUENDE's Artistic Director and three of its most experienced artists.

1. Self-With-Others

John Britton
19-20 October 2019
10.30-17.00 am

This workshop will introduce you to the fundamentals of Self-With-Others - the ensemble based physical training that is at the heart of John Britton's work. It is also the core of the training at The DUENDE School of Ensemble Physical Theatre. Self-With-Others has been developed by John Britton over the last twenty years and focuses on liveness, passion, reactivity, spontaneity, confidence, creativity, pleasure and detail.

Combining fixed exercises and solo/small group improvisation, this workshop will help you understand and improve your use of your body as a tool for communicating with others. It will help you approach performance as a series of physical tasks that are underpinned by detailed attention and a complete commitment to enjoying your work.

The work will be physically dynamic.

John Britton is a director, performer, teacher and writer with extensive international experience. Recent productions include 'Life Stories' in India, 'Grace' in Scotland and Australia, 'Pulsar' in Athens and residencies/workshops across Europe, India, Australia and America. He is also the Founder and Director of The DUENDE School of Ensemble Physical Theatre

2. Choreographic Approaches to Text:
Voice, Rhythm, Movement, Speech

Eilon Morris-Zoe Katsilerou
26-27 October 2019
10.30-17.00

A two day workshop lead by Zoe Katsilerou and Eilon Morris, focusing on the use of choreography and rhythm as a means for exploring, embodying and delivering text within actor and dance training.

Aiming to the smooth integration of speech and movement, this workshop will offer tools through which the voice will be further connected to the body, speech will establish deeper connections to movement, the body will listen to its internal rhythm and to the rhythm of the text.

Actions as vocabulary, text as choreography.

What can we learn from our movement with regards to the ways we speak a piece of text? What can the structure of a choreography teach us for the structure and musicality of text? How can a choreographic approach to text support and strengthen the integration of speech and movement?

Using simple tools such as the pulse of our heart, the mechanics of our movement and voice, as well as through imagination and creativity, this workshop will hold a safe environment for the participants to cultivate greater awareness towards their bodies and voices, their rhythms, the rhythm and musicality of a piece of text, and the synergy of these elements.

Encouraging play, improvisation and experimentation, we will work with our bodies and voices, with ourselves and with others. We will allow text and movement to inspire us, and we will seek inspiration from within.

This work is a combination of Zoe and Eilon's practices and research, whose collaboration offers a holistic training for the actor, through tending to the development of the body-mind.

3. Ensemble Physical Theatre

John Britton
2-3 November 2019
10.30-17.00 am

This workshop will take your engagement with Self-With-Others a little further. Extending your work with a member of DUENDE, you will engage again with the core training of Self-With-Others and use that to explore the building and performing of physical performance structures.

The weekend will look at how the fundamentals of the training - liveness, reactivity, spontaneity, joy - can be transferred to fixed and repeated physical performance. How can a performer be dynamic and live when repeating and performing rehearsed actions? How can every physical performance be 'as if for the first time'?

The work will combine core training, small and whole group improvisations, core physical training exercises, development and performance of fixed physical performance work and integration of voice/rhythmic understandings into repetition of performances.

4. Ιntractable spaces

Eva Tsourou
9-10 November 2019
11.00-15.00 am

This masterclass takes the participants to an exploration of physical/dance theatre through the notion of spaces and it is based on the training that is being taught in the school. Starting from the inner spaces of the body ( breath/impulse) moves on to more energetic and physically demanding training focused on inhabiting space. The second day will move on to the vertical space / the space above through an aerial silks class and we will finish with the creation of choreography work initiated by taking each others space

Eva Tsourou is a performer, choreographer, aerialist and pysical theatre trainer with long and international experience in physical theatre, circus and dance. She is the second main tutor of the Duende School of Ensemble Physical Theatre.

Eva's work is highly technical but what is technique at the end of the day? Inspired by American photographer's Diane Arbus words, artists' technique involves all those intactable choices that we have dared to make in order to come closer to lifelong questions that haunt us

This masterclass will be physically demanding and open to all that are interest to make themselves available to that exploration.

Prices:

One weekend €50
Two weekends €80
Three weekends €105
Four weekends €120

deposit: 25 euro

for bookings contact Thekla Gaiti
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6932002524

 

Share this post

elenfrdeites
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Άνω Πετράλωνα

    Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 838
Εγγεγραμένα μέλη: 4564
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources