Dance Theater

Newsletter - Creo Dance Company

Newsletter - Creo Dance Company Αγαπητοί φίλοι,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τις προγραμματισμένες δράσεις του «απόγειου» χορού για τους προσεχείς μήνες. Παραστάσεις, παρουσιάσεις, εργαστήρια και residencies θα λάβουν χώρα σε διαφορετικές πόλεις και χώρες και θα χαρούμε να σας συναντήσουμε από κοντά.
Ο απόγειος χορός είναι μια νέα κινητική γλώσσα η οποία δημιουργείται μέσα από την ομώνυμη έρευνα, που ξεκίνησε το 2014 από τη χορογράφο Πωλίνα Κρεμαστά, με βοηθό τη χορέυτρια Θένια Αντωνιάδου. Η έρευνα μελετά τις επιρροές και την αλληλεπίδραση ανάμεσα στους παραδοσιακούς χορούς και ρυθμούς και τις σύγχρονες τεχνικές χορού και προτείνει μια νέα χορευτική πρακτική. Τελεί υπό την Αιγίδα και την υποστήριξη του ΥΠ.ΠΟ.Α. από τον Ιούνιο του 2017.


Μια γεύση απόγειου χορού:

https://vimeo.com/292269652

Παραστάσεις:
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις σε:
• Αθήνα (Θέατρο Πόρτα)
• Θεσσαλονίκη (σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο Θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Δάσους) και
• Ιωάννινα (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών)
οι «Βορεάδες» ταξιδεύουν στο Ηράκλειο Κρήτης για δύο παραστάσεις στο πλαίσιο του:
• Monitor Fest / Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης
στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2018, στους χώρους του εξαίσιου πρώην εργοστασίου "Αθηνά".

Εργαστήρια:
στα πλαίσια των οποίων η χορογράφος θα μοιραστεί τα εργαλεία που προέκυψαν από την τετραετή πορεία της έρευνας «απόγειος» αλλά και τη βασική της μεθοδολογία. Τα εργαστήρια θα λάβουν μέρος:
• Αθήνα
Συνεργατικό στούντιο Λάθος Κίνηση
29-30 Σεπτεμβρίου και 6-7 Οκτωβρίου 2018

Για να δηλώσετε συμμετοχή επισκεφτείτε τη σελίδα:
https://www.facebook.com/apogeosdance/

• Ηράκλειο Κρήτης
Monitor Fest / Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης
20 Οκτωβρίου 2018

Για να δηλώσετε συμμετοχή επισκεφτείτε τη σελίδα:
https://www.facebook.com/monitorfest.gr/

Residencies:
έχουμε προγραμματίσει residencies τα οποία μας δίνουν την ευκαιρία να εξελίξουμε και να καταγράψουμε τα νέα εργαλεία που προκύπτουν από την έρευνα:
• DeVIR/CAPa- Centro de Artes Performativas do Algavre, Φάρο, Πορτογαλία
25 Μαρτίου – 5 Απριλίου 2019
http://www.devir-capa.com/

Παρουσιάσεις:
Πρόγραμμα «Faire-corps»: ο απόγειος χορός θα κοινοποιηθεί και θα παρουσιαστεί σε αναγνωρισμένους και καταξιωμένους καλλιτέχνες και εκπαιδευτές του καλλιτεχνικού χώρου στις χώρες Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία. Στο πλαίσιο του project «Faire-corps», το οποίο αξιολογήθηκε και επιλέχθηκε μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus plus (KA2 - Cooperation for Innovation and the Exchange of Good Practices / KA204 - Strategic Partnerships for adult education), η χορογράφος Π. Κρεμαστά, ως μέλος της Ελληνικής συμμετοχής σε αυτό, θα παρουσιάσει την έρευνά της και θα την κοινοποιήσει στα μέλη του προγράμματος και στις δράσεις του. Οι εμπλεκόμενοι φορείς στο παραπάνω πρότζεκτ είναι οι: Crefada / France (coordinator), Eos Art / Greece, Dialog Obert / Spain και Scene 5 / Germany. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το 2020.
Πρώτη συνάντηση: 8-12 Ιανουαρίου 2019 / Μασσαλία

Δημοσίευση αποσπάσματος της έρευνας θα βρείτε στο Περιοδικό Λόγου και Κριτικής «το έρμα», Τεύχος 3, που κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Έρμα.
Μετά τη δημοσίευση θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, για την παρουσίαση της έρευνας από την χορογράφο, για όποιον επιθυμεί να γνωρίσει αυτή τη νέα κινητική πρόταση σε ένα πιο θεωρητικό πλαίσιο.
---------------------------------------
Θα χαρούμε πολύ να σας συναντήσουμε σε κάποια από τις δράσεις της εν λόγω έρευνας και να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις και τις ιδέες σας στα πλαίσια ανατροφοδότησης της .
Ο ρυθμός στον απόγειο:
https://vimeo.com/260963234

Αναδρομή:
Παρουσιάσεις του απόγειου με τη μορφή παραστάσεων, παρουσιάσεων, εργαστηρίων, κά, έχουν πραγματοποιηθεί:
1. Παράσταση «Απόγειος» (15ο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, Κεντρική σκηνή - Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη / 1ο Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Βόλου, Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής / 5η Πλατφόρμα Σύγχρονου Ελληνικού Χορού, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών / 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας)
2. Παράσταση «Βορεάδες» (Θέατρο Πόρτα, Αθήνα / Θέατρο ΕΜΣ, Κ.Θ.Β.Ε., Θεσσαλονίκη / Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών)
3. Παρουσίαση στους φοιτητές της Ειδίκευσης «Χορολογία Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού» της Σ.Ε.Φ.Α.Α., στο πλαίσιο του μαθήματος «Κριτική Ανάλυση του Χορού»
4. Master class στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
5. Παρουσίαση – διάλεξη και παράσταση στο πλαίσιο Ημερίδας του 3ου Φεστιβάλ Λαογραφίας και Παραδοσιακών χορών Νάουσας
6. Παρουσίαση στο πλαίσιο της Θεματικής Ενότητας «Τέχνες ΙΙ: Μουσική-Χορός» του Προγράμματος Σπουδών «Ελληνικός Πολιτισμός» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
7. Παρουσίαση της έρευνας στα γυρίσματα ντοκιμαντέρ, που υλοποιεί η καναδέζα σκηνοθέτης Nadine Gomez, βασισμένο στην καλλιτεχνική ζωή της σύγχρονης Αθήνας
8. Έκδοση της έρευνας «απόγειος» στο περιοδικό Λόγου και Κριτικής «Το Έρμα», τεύχος 3
9. Εργαστήριο και παρουσίαση στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ χορού Ακροποδητί, Σύρος
10. Εργαστήριο και παρουσίαση στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ χορού Dance Days, Χανιά, Κρήτη
11. Residency στο Baobap Κέντρο έκφρασης και Τέχνης, Ιωάννινα
12. Residency, παρουσίαση και εργαστήριο στο Tipperary Dance Platform, TRY! Residencies, Ιρλανδία
13. Residency, παρουσίαση και εργαστήριο στο DeVIR/CAPa - Centro de Artes Performativas do Algarve, Φάρο, Πορτογαλία
14. Πρόγραμμα Choreomundus: Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διερευνά τον χορό ως άϋλη πολιτιστική κληρονομιά μέσα στα ευρύτερα πλαίσια της Εθνοχορολογίας, της Ανθρωπολογίας του Χορού, των Χορευτικών Μελετών και των Μελετών Κληρονομιάς. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από τέσσερα διεθνώς αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια: University of Clermont Auvergne (UCA, coordinator), Clermont-Ferrand, France; Norwegian University of Science and Technology (NTNU), Trondheim, Norway; University of Szeged (SZTE), Hungary; University of Roehampton, London (URL), United Kingdom. Η κυρία Estefanía Solórzano στο πλαίσιο του International Master in Dance Knowledge, Practice and Heritage (Choreomundus) αναλύει την κινητική έρευνα της χορογράφου Π. Κρεμαστά και ασχολείται με την κληρονομιά που μπορεί να αφήσει η συγκεκριμένη πρακτική.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σύνδεσμοι – Πληροφορίες:
https://www.facebook.com/creodancecompany/
https://www.facebook.com/apogeosdance/
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Άνω Πετράλωνα

    Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 735
Εγγεγραμένα μέλη: 4564
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources