Dance Theater

Εργαστήριο Αυτοσχεδιασμού Υποκριτικής με τους Κ.Χρυσάιδου και Γ.Χαρατζά (+PLUS)

Εργαστήριο Αυτοσχεδιασμού Υποκριτικής με τους Κ.Χρυσάιδου και Γ.Χαρατζά (+PLUS)Εργαστήριο Υποκριτικής
ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Ο αυτοσχεδιασμός ως βασική λειτουργία του ηθοποιού
Διδάσκουν: Κορίνα Χρυσάιδου – Γιώργος Χαρατζάς

Η Κορίνα Χρυσάιδου και ο Γιώργος Χαρατζάς (θεατρική ομάδα X-Act Art) με πολύχρονη εμπειρία στη διδασκαλία της υποκριτικής προτείνουν ένα νέο κύκλο μαθημάτων πάνω στην υποκριτική και τα προβλήματά της. Σκοπός του είναι η έρευνα αλλά και η εμπέδωση των εργαλείων και των τεχνικών που χρησιμοποιεί ο ηθοποιός στην ρεαλιστική υποκριτική μέσα από το παιχνίδι του αυτοσχεδιασμού.
Ειδικά, μέσα από συγκεκριμένες σκηνικές οδηγίες ο ηθοποιός θα μπορεί να ερευνήσει και να δουλέψει τη συνειδητοποίησή του
• πώς παίζω εγώ εδώ και τώρα (λειτουργία στιγμή προς στιγμή)
• πώς παίζω με στόχο ως κίνητρο/δράση
• πως αλληλεπιδρώ με τον άλλον/παρτενέρ
• πώς χειρίζομαι τα αντικείμενα
• πώς εκμεταλλεύομαι το χώρο
• πώς δεν προδικάζω τόσο τις αντιδράσεις του άλλου όσο και τις δικές μου
• πώς καλλιεργώ τον αυθορμητισμό μου
• πώς αφήνομαι σε αυτό που μου συμβαίνει χωρίς να το πιέζω/σπρώχνω
• πώς προκύπτει η ανάγκη να μιλήσω/να κάνω χρήση κειμένου
• πώς δεν απαγγέλλω/δεν περιγράφω όταν μλάω
• πώς χειρίζομαι τα συναισθήματά μου
• πώς αλλάζω persona /χαρακτήρα /προσωπική εικόνα
Τα στοιχεία αυτά αποτελούν το βασικό κορμό της λειτουργίας του ηθοποιού στην ρεαλιστική υποκριτική. Η εμπέδωση και κατάκτησή τους καθορίζει ένα σαφές όριο ανάμεσα στο συναρπαστικό και το ανιαρό παίξιμο. Αποτελούν το αναγκαίο σκαλοπάτι χειραφέτησης του ηθοποιού προς μια πειστική και ολοκληρωμένη λειτουργία.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο που ασχολείται σοβαρά με την υποκριτική τέχνη. Ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτοι θα είναι και παλαιότεροι μαθητευόμενοι πάνω στην "Πρακτική Αισθητική".


κάθε Δευτέρα
| 18:00-21:00
με ημ/νία έναρξης 15/1/2018 και ημ/νία λήξης 5/3/2018. Το πρώτο μάθημα (15/1/18) θα είναι ανοιχτό (σχετικές δηλώσεις ενδιαφέροντος όπως πριν).


Κόστος: 70€ (2 δόσεις των 35€).
με την κάρτα Dancetheater Plus


THE X-ACT PLACE
(Αίμου 24Β-30, Βοτανικός)

Για έκφραση ενδιαφέροντος και περισσότερες πληροφορίες στείλτε μήνυμα στο facebook στην σελίδα www.facebook.com/xacttheatergroup/ ή email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στα τηλ. 6945-244778 και 6945-590050.


Η Κορίνα Χρυσάιδου και ο Γιώργος Χαρατζάς διδάσκουν υποκριτική από το 2007 σε πλήθος σχολών και θεατρικών χώρων μεταξύ των οποίων το Θέατρο των Αλλαγών (3 χρόνια) και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (6 χρόνια). Η διδασκαλία τους έχει περιστραφεί γύρω από την τεχνική και φιλοσοφία υποκριτικής των Ντέιβιντ Μάμετ και Γουίλιαμ Μέισι που ονομάζεται "Πρακτική Αισθητική". Έχουν μεταφράσει και εκδώσει το εγχειρίδιο της τεχνικής αυτής που τιτλοφορείται Ένα Πρακτικό Εγχειρίδιο για τον Ηθοποιό (βιβλιοπωλεία Πολιτεία, Εν Αθήναις). Με την ομάδα τους X-Act Art έχουν ανεβάσει τις εξής θεατρικές παραστάσεις: "Γένους Θηλυκού" με κείμενα Στρίντμπεργκ/Τ.Βασιλοπούλου, 2011 - "Μικρός Έγιολφ" του Ίψεν, 2013 - "Οι Δανειστές" του Στρίντμπεργκ, 2014 - "Ο Εραστής" του Πίντερ, 2016. Έχουν πρωταγωνιστήσει και κάνει την παραγωγή της μεγάλου μήκους ταινίας "Έγιολφ" σε σκηνοθεσία Σπύρου Διαμάντη, 2017, η οποία εφέτος και του χρόνου ταξιδεύει σε διάφορα φεστιβάλ του εξωτερικού. Η ομάδα διαθέτει μόνιμο χώρο προβών και μαθημάτων στο Βοτανικό (The X-Act Place, Αίμου 24Β-30 – 3 λεπτά με τα πόδια από το μετρό Κεραμεικού).

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Άνω Πετράλωνα

    Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 838
Εγγεγραμένα μέλη: 4566
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources