Τεχνουργείο

texnourgeio logo wide

Το Τεχνουργείο είναι ένας πολύ-χώρος παραστατικών τεχνών και εναλλακτικής άθλησης στον Αγ.Παύλο στο Μεταξουργείο, εκεί που κάποτε ήταν η καλλιτεχνική γειτονιά του κέντρου της Αθήνας.

Δημιουργήθηκε και συντηρείται από την αγάπη και την βαθύτερη ανάγκη μας να στεγάσουμε τις ιδέες μας, να δημιουργήσουμε ένα όμορφο κλίμα με ιδανικές εργασιακές συνθήκες, να αλληλεπιδράσουμε με ανθρώπους δημιουργώντας μια γλυκιά κοινότητα όπου όλ@ θα εκφραζόμαστε ελεύθερα, μέσα σε έναν όμορφο και φιλόξενο χώρο ο οποίος αγκαλιάζει καλλιτεχνικές και αθλητικές δράσεις (μαθήματα, πρόβες, σεμινάρια, παρουσιάσεις, συναντήσεις, παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, εκδηλώσεις κ.α.)

 

> Το Τεχνουργείο αποτελείται από τέσσερεις χώρους οι οποίοι διατίθενται προς ενοικίαση.

 • Το ισόγειο 140 τ.μ με την μεγάλη αίθουσα 70 τ.μ που διαθέτει ξύλινο πάτωμα χορού καλυμμένο με ειδικό τάπητα, έχει ύψος 5,5 μέτρα και ειδική υποδομή για τον εξοπλισμό των εναέριων ακροβατικών, αποδυτήρια 10 τ.μ, τουαλέτες με ντούζ, κουζίνα και καθιστικό.
 • Το δεύτερο επίπεδο του ισογείου, το πατάρι με εμβαδό 70 τ.μ, με αίθουσα 45 τ.μ με πάτωμα από αντιολισθιτικό και αντικραδασμικό τάπητα, και ύψος 2,65 μέτρα, τουαλέτα, αποδυτήρια 20 τ.μ και μπαλκόνι.
 • Το ημι-υπόγειο 100 τ.μ με ύψος 2,65 μέτρα που έχει φυσικό φως και αέρα με παράθυρα και πόρτα που οδηγεί στην αυλή μας. Διαθέτει ηχοσύστημα, προτζέκτορα και οθόνη προβολής, σπαστές καρέκλες, τουαλέτα, κουζινάκι και μια κατάφυτη αυλή 90τ.μ. με μυρωδιές από γιασεμί και αγιόκλιμα. Είναι κυρίως χώρος για θεατρικές πρόβες, κινηματογραφικές προβολές, καλλιτεχνικές συναντήσεις κ.α
 • Την κατάφυτη αυλή 90 τ.μ με έπιπλα κήπου και 6 γάτες, που προορίζεται για τους καπνιστές και για χαλαρές συνευρέσεις μετά τα μαθήματα ή θερινές προβολές ταινιών.

Σε όλους αυτούς τους χώρους έχουν φιλοξενηθεί σπάνια σεμινάρια και αξιόλογα εργαστήρια.
Ο χώρος μας έχει την δυνατότητα και για residency καλλιτεχνών/ομάδων.

Το Τεχνουργείο δημιουργήθηκε από την Τάνια Κοφιάδη και τον Μάκη Παπαδημητράτο και λειτουργεί από το 2020.

 

> Τα μαθήματα/εργαστήρια που γίνονται στο Τεχνουργείο είναι:

Σύγχρονος χορός, Αυτοσχεδιασμός, Ευλυγισία, Εναέρια ακροβατικά σε πανί/στεφάνι/κούνια, Εναέρια ενδυνάμωση, Ακροβατικά εδάφους, Κατακόρυφα, Χοροθεραπεία, Εργαστήρια υποκριτικής.> Αναλυτικά:

Θεοφιλίδη Ανθή - Σύγχρονος Χορός

Θεοφιλίδη Ανθή - Σύγχρονος Χορός

theofilidi mathima sygxronou xorouΗ Ανθή Θεοφιλίδη είναι απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού ΜΟΡΙΑΝΟΒΑ-ΤΡΑΣΤΑ. Φοίτησε ένα χρόνο στη Δραματική Σχολή της Νέλλης Καρρά ΑΡΧΗ και σπούδασε με υποτροφία στην Rubin Academy of Dance {BA} στο Ισραήλ. Εργάζεται ως χορεύτρια-performer, χορογράφος και δασκάλα χορού.
Ως χορεύτρια-performer έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει συνεργαστεί με τη Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το θέατρο Κακογιάννη κ.α. με ξένους και Έλληνες χορογράφους όπως Αγγελική Στελλάτου, Νατάσα Ζούκα, Αντιγόνη Γύρα, Ελισάβετ Πλιακοστάθη, Άρτεμις Λαμπίρη, Σάνια Στριμπάκου, Σοφία Κονδυλιά, Χρυσάνθη Μπαδέκα, Νατάσα Παπαμιχαήλ, Παναγιώτη Αργυρόπουλο, Μαρία Μηλιοπούλου, Ναντη Γώγουλου, Φρόσο Κορρού, Κατερίνα Ανδριοπούλου, Νive Shenfild, Maya Carroll, Willi Dorner κ.α.

Συμμετοχή στο VR project του Andrej Boleslavsky, με τίτλο «Weightless» (σύγχρονος χορός σε VR περιβάλλον), σε χορογραφία της Χρυσάνθης Μπαδέκα, υπό την αιγίδα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών. Αντικείμενο έρευνας του project ήταν η επίδραση της βαρύτητας στην κίνηση, γι’ αυτό και οι πρόβες πραγματοποιήθηκαν κάτω από το νερό.
Συμμετοχή ως performer στη δράση ΕΚ ΠΛΗΞΗ επί τέσσερα συναπτά έτη με τις παραγωγές Το τσίρκο που κοιμήθηκε, Το δικό μου ψάρι, στη χώρα του Πουπωσγιατι, Θάρρος ή Αλήθεια, η οποία ξεκίνησε από την χορογράφο Αντιγόνη Γύρα με σκοπό τα παιδιά, στα σχολεία, να γνωρίσουν τη γλώσσα του χοροθεάτρου.
Συμμετείχε στο Residency μεγάλης διάρκειας στο Lo Studio (Ελβετία) με την επιμέλεια του Κινητήρα artistic residency center και με την υποστήριξη του Prohelvetia και στο Residency Femininity in transition του Κινητήρα , σε συνεργασία με το Machol Shalem dance house στο Ισραήλ.

Ως δασκάλα χορού έχει παραδώσει σεμινάρια και ελεύθερα μαθήματα σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και partnering στην επαγγελματική σχολή χορού Μαριάνοβα-Τράστα, στο DANCCE (προετοιμασία για την εισαγωγή στις επαγγελματικές σχολές χορού), στο Κινητήρας artistic residency center(βασικός συνεργάτης),στον ΧοροΧρόνο (τμήματα προετοιμασίας – προεπαγγελματικό-επαγγελματικό), στην σχολή χορού ΑΚΤΙΝΑ (τμήμα προετοιμασίας), στην ερασιτεχνική σχολή χορού Μοριάνοβα-Χαραλάμπη, στη σχολή χορού The art on dance, στο στούντιο Τεχνουργείο, στις δραματικές σχολές Ίασμος, Εμπρός και Θεοδοσιάδη κ.α. Έχει διδάξει physical theatre στο τμήμα Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ως βοηθός του ηθοποιού της Theatre de Complicite, Κώστα Φιλίππογλου.

Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως η Σοφία Βγενοπούλου (Εφηβική σκηνή Εθνικό), Δημήτρης Κανέλος, Πέτρος Ζούλιας, με τους Άγγελους της Χαράς, με τον σκηνοθέτη Γιάννη Μόσχο στις εξής παραγωγές , Το Κουρέλι, Ασκήσεις για γερά γόνατα, Με τα δόντια (Θέατρο Κουν ), H Προδοσία ( Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ) Διασκεδαστικές ιστορίες περί θνητότητας ( Φεστιβάλ Αθηνών 2014, 2015) , Ήταν όλοι τους παιδιά μου ( Θέατρο Εμπορικόν ), Η Πόλη της Αναγνωστάκη ( Φεστιβάλ Αθηνών 2018) κ.α.
Έχει ανεβάσει δικές της παραστάσεις όπως: «Ωκεανός» στο θέατρο Olvio, «Σε 2 3λεπτα» στον παλαιστικό σύλλογο Ταύρου κ.α. Ήταν Ιδρυτικό μέλος της Norforsale ανοιχτής καλλιτεχνικής κοινότητας και τα τελευταία χρόνια προπονείται στο ατομικό άθλημα της ελευθέρας πάλης ερευνώντας την κινητική της συσχέτιση με τον σύγχρονο χορό.

 

> Περιγραφή μαθήματος

Ένα μάθημα τεχνικής σύγχρονου χορού.
Ένα ταξίδι αδιάκοπης γνώσης και έρευνας με όχημα το σώμα μας και τη μουσική.
Ροή, κυκλικότητα, διαδοχικότητα, παλμικότητα, διαχείριση σωματικής ενέργειας, αναπνοή, έκρηξη, εκτίναξη, ακρίβεια είναι μόνο μερικοί, από τους σταθμούς που θα επισκεφτούμε στην πορεία μας.
Και όλα αυτά με απώτερο σκοπό μας να απολαμβάνουμε την κάθε μας στιγμή!

Το μάθημα είναι ανοιχτό και απευθύνεται σε όλ@.

Δευτέρα | 20.45 – 22.15
Τρίτη | 11:15 - 12:45
Πέμπτη | 18.45 - 20.15

Drop in: 8 ευρώ
Κάρτα 4 μαθημάτων: 30 ευρώ
Κάρτα 8 μαθημάτων: 55 ευρώ
Οι κάρτες μαθημάτων έχουν διάρκεια έναν μήνα από την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών.

Επικοινωνία – κρατήσεις θέσεων
Facebook page: www.facebook.com/Texnourgeio
Instagram: www.instagram.com/texnourgeio/
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κοφιάδη Τάνια - Εναέρια ακροβατικά σε πανί

Κοφιάδη Τάνια - Εναέρια ακροβατικά σε πανί

kofiadi taniaΓεννήθηκα στην Αθήνα το 1985. Το 2006 αποφοίτησα από την ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού ''ΝΙΚΗ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ'' καθώς και από το τμήμα προσχολικής αγωγής Α.Τ.Ε.Ι Αθήνας το 2009. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού και μπαλέτου με τους Jessika Henou, Alain Astie, Gim Lepore, Ομάδα Χορευτές, Υβόνη Μανταφούνη, Χάρη Μανταφούνη, Βασιλική Ριζοπούλου, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Στέλλα Ζάννου. Από το 2006 είμαι ενεργή στον χώρο της διδασκαλίας (μπαλέτο-σύγχρονο) σε διάφορες σχολές χορού και στούντιο της Αθήνας. Το 2012 αποφάσισα να ασχοληθώ με τα εναέρια ακροβατικά σε πανιά, παρακολουθώντας μαθήματα στη σχολή Circus Dayz μέχρι το 2014 και αργότερα μαθήματα και σεμινάρια με τoυς: Brett Womack & Rachel Bowman, Brandon Scott, Marada Manussen, Yianna Medvedeva, Camilo Bentancor, Στέλλα Τζίρτη, Ευγενία Γαλεράκη, Γιάννη Σμέρο, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Τίνα Γουρζή.

Από το 2015 μέχρι και σήμερα διδάσκω το μάθημα των εναέριων ακροβατικών σε πανιά. Έχω συμμετέχει ως aerial silks performer στις παραστάσεις Δε Variete Vol 1, Vol 2, Vol 3 στο The Hub Events, στο διεθνές φεστιβάλ τσίρκου και εναλλακτικών μορφών έκφρασης στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στις παραστάσεις Αντιβαρύτητα, Αιθέρας, Dance works-Shoot the artist στο θέατρο Altera Pars και ως χορεύτρια στο φεστιβάλ σύγχρονου χορού στο κέντρο τεχνών στο Χαλάνδρι, στον μήνα χορού στο θέατρο Θησείον, στις παράστασεις Ζιζέλ και Συλφίδες στο κολλέγιο Αθηνών με την ομάδα χορού Νίκης Κονταξάκη, στο 1ο παιδικό φεστιβάλ Town for kids στο Άλσος Στρατού. Επίσης έχω δημιουργήσει δύο παραστάσεις εναέριων ακροβατικών σε πανιά, την Αντιβαρύτητα το 2017 και τον Αιθέρα το 2018 στο θέατρο Altera Pars.
Το 2020 μαζί με τον Μάκη Παπαδημητράτο δημιουργήσαμε το Τεχνουργείο και από τότε διδάσκω αποκλειστικά εκεί.

 

> Περιγραφή μαθήματος

Τα εναέρια ακροβατικά σε πανί είναι μία μορφή τέχνης του τσίρκου που συνδυάζει με απόλυτη αρμονία τον χορό με τα ακροβατικά στον αέρα.
Το μάθημα ξεκινά με δυναμικό ζέσταμα στο πάτωμα.

Στη συνέχεια ακολουθούν ασκήσεις ενδυνάμωσης στο πανί έχοντας ως στόχο να αυξήσουμε την αντοχή μας και να προετοιμάσουμε σωστά το σώμα να κινηθεί στον αέρα με ασφάλεια και χωρίς τραυματισμούς. Αμέσως μετά εξερευνούμε την ύλη των ασκήσεων και εστιάζουμε στην τεχνική.

Από τις βασικές θέσεις μέχρι και το δυναμικό ασκησιολόγιο.
Θα ανακαλύψουμε και θα μελετήσουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βρεθούμε από την μια άσκηση στην άλλη έχοντας ως κύριο μέλημα την αίσθηση της ροής της κίνησης .
Δουλεύοντας πάνω σε αυτές τις συνθήκες πετυχαίνουμε την λυρικότητα της κίνησης, την έκφραση των συναισθημάτων μέσω του σώματος, την ορθή διαχείριση της ενέργειας που καταναλώνουμε, την αύξηση της αντοχής μας και του χρόνου όσο βρισκόμαστε στον αέρα.

Στο τέλος του μαθήματος δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αποθεραπεία του σώματος, διατείνοντας με αγάπη τους μύες, αλλά και στην συνολική χαλάρωση δουλεύοντας με αναπνοές για την πλήρη αποδέσμευση της έντασης.

Στόχοι του μαθήματος είναι η ενδυνάμωση, η ευλυγισία, η βελτίωση φυσικής κατάστασης και η επαφή με τον ακροβατικό χορό ο οποίος μπορεί να αποτελέσει το μέσον της καλλιτεχνικής μας έκφρασης με μοναδικά εργαλεία το σώμα μας και το πανί.

Το μάθημα είναι ανοιχτό για όλα τα επίπεδα (αρχάριο, μεσαίο, προχωρημένο) ενώ ο καθένας/η καθεμία ακολουθεί το ατομικό του πρόγραμμα το οποίο είναι κάθε φορά προσαρμοσμένο στο επίπεδο που βρίσκεται.

Δευτέρα 19:00-20:30, Τετάρτη 12:30-14:00 & 19:30-21:00, Πέμπτη 20:30-22:00, Παρασκευή 12:30-14:00

Drop in : 12 ευρώ
Κάρτα 4 μαθημάτων : 45 ευρώ
Κάρτα 8 μαθημάτων : 85 ευρώ

Οι κάρτες μαθημάτων έχουν διάρκεια έναν μήνα από την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών.

Επικοινωνία – κρατήσεις θέσεων
Facebook page: www.facebook.com/Texnourgeio
Instagram: www.instagram.com/texnourgeio/
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Λαμπίρη Άρτεμις – Αυτοσχεδιασμός

Λαμπίρη Άρτεμις – Αυτοσχεδιασμός


lambiri artemis mathima aytosxediasmouΗ Άρτεμις Λαμπίρη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Αυγούστου 1984 όπου και εργάζεται τώρα ως χορογράφος, χορεύτρια και χοροδιδάσκαλος. Σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» και με υποτροφία του Ι.Κ.Υ., χορογραφία στο ArtEZ στην Ολλανδία και Θεατρικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης. Ως χορογράφος έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ, βραβευτεί και ανεβάσει δικές της παραστάσεις σε θέατρα στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Κροατία, την Ολλανδία και την Ισπανία. Ίδρυσε την ομάδα χορού ΜΑΝ τον Ιούλιο του 2013 με την επωνυμία της οποίας έχει παρουσιάσει τα έργα: “10-θέλει καθημερινό ποτισμα η ελευθερία μάτια μου”(2022) – επιχορηγούμενο απ’ το ΥΠΠΟΑ (2021-22), “THALIA” (2021) στο πλαίσιο του Feminity in Transition και το Machol Shalem του Ισραήλ, “SHER-work in progress”(2019), “ANY ONE” (2018) – επιχορηγούμενο απ’ το ΥΠΠΟΑ (2017-18), “A solo for hope” (2016), “Me On Top” (2015 & 2016)- με τη χορηγία απ’ το Ίδρυμα ΝΕΟΝ (2014)”., “META” (2013-2016), “FREMD” (2014) και “ΑΝΑΜΕΣΑ” (2012 & 2013). Έχει συμμετάσχει στο διεθνές φεστιβάλ Καλαμάτας, το MIR festival, το φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση, το φεστιβάλ Δημητρίων, το ARC festival κ.α.

Τόσο το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα όσο και η θεματολογία που απασχολούν τη χορογράφο, αφορούν κυρίως το τώρα. Είτε αυτό είναι ένα προσωπικό «τώρα» είτε είναι ένα κοινωνικοπολιτικό «τώρα». Χορογραφικά, η λεπτή αισθητική συναντά την εσωτερικότητα αλλά και την αρτιότητα στην παρουσίαση. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι καταλύτης στη δημιουργία και η προσωπική κατάθεση του κάθε συντελεστή συντελεί στην εκάστοτε παραγωγή. Τα πρόσωπα, ο ήχος, η κίνηση, ο χώρος, ο χρόνος, η ρυθμική αγωγή που αποτελούν την κάθε παράσταση συνθέτουν δυναμικά κάθε φορά προκειμένου το αποτέλεσμα να συν-κινήσει, να δημιουργήσει προβληματισμούς και να μετακινήσει συναισθηματικά το κοινό κάνοντάς το «συνένοχο» στην πράξη.

Κάνει επιμέλεια κίνησης σε θεατρικές παραστάσεις απ’ το 2012 και έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με την όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής απ’ τον Οκτώβρη του 2017. Είναι επίσης μέλος του δικτύου του ΚΙΝΗΤΗΡΑ απ’ το 2012, και εξακολουθεί να χορεύει για άλλους κυρίως χορογράφους όπως η Αντιγόνη Γύρα, Sayaka Akitsu, Silvia Bennet, Sylvain Meret κ.α.

https://www.youtube.com/user/artemislampiri
https://vimeo.com/artemislampiri

 

> Περιγραφή μαθήματος

Τα στοιχεία της προσωπικής κίνησης με τα οποία ασχολούμαστε στο μάθημα της τεχνικής του αυτοσχεδιασμού όπως ο χώρος, χρόνος, τα επίπεδα, το φραζάρισμα, η εύρεση της προσωπικής κινητικής ταυτότητας και η δυναμική δίνονται μέσω σωματικών ασκήσεων που άμεσα ή έμμεσα καλούν το συμμετέχοντα να δημιουργήσει κίνηση εκ του μηδενός.

Στοιχεία του μαθήματος:

 • χώρος και προσωπικός χώρος
 • χρόνος και ρυθμός
 • ανατομικές εικόνες
 • αφηγηματικές εικόνες
 • σχέση χορευτή με τη μουσική
 • χορευτής σε επικοινωνία >> δημιουργία επικοινωνιακού χορευτή: συνείδηση χώρου/ χρόνου/ συγχορευτή/ κοινό
 • συλλογικός χορός
 • προσωπικό λεξιλόγιο και ταυτότητα χορευτή >> συνειδητοποίηση της ιδιαιτερότητας του
 • εισαγωγή στο contact improvisation και βασικών αρχών αυτού
 • έννοια του τάιμινγκ και της ατάκας
 • ευαισθητοποίηση της κιναίσθησης του χορευτή

Όλα αυτά κάπως μαγικά έρχονται να συνδεθούν μεταξύ τους είτε με μια ασταμάτητη δίνη συνεχόμενου χορού είτε μέσω παιχνιδιών και διερευνητικής διαδικασίας.
Το μάθημα απευθύνεται σε όλ@

Kάθε Πέμπτη | 17:15-18:30

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ/μάθημα, 30 ευρώ/4 μαθήματα

Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών.

Επικοινωνία – κρατήσεις θέσεων
Facebook page: www.facebook.com/Texnourgeio
Instagram: www.instagram.com/texnourgeio/
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Λιαραμάντζα Γιώτα – Χοροθεραπεία

Λιαραμάντζα Γιώτα – Χοροθεραπεία

liaramantza giotaΗ ενασχόλησή της με το κομμάτι της κίνησης και του χορού ξεκινάει σε ηλικία 4 ετών στο φυτώριο της Ανώτερης Σχολής Χορού Κονταξάκη Νίκης έως και τα 18. Έπειτα συνεχίζεται το κινητικό ταξίδι στην επαρχία όπου ταυτόχρονα φοιτεί στο ΤΕΙ Θεσσαλίας τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας από όπου αποφοιτά το 2018. Έκτοτε, έχει συμμετάσχει σε διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα και παραστάσεις όπως αυτές της σχολής «Χοροχρόνος» με καθοδήγηση από τον χορογράφο/χορευτή Αλέξανδρο Σταυρόπουλο, ενώ παράλληλα ασκεί το επάγγελμα της διατροφολόγου (2018-2021).

Το 2021 στην Αθήνα πια ξεκινάει την φοίτηση στο τμήμα της χοροθεραπείας στο Ελληνικό Κέντρο Επιμόρφωσης και Ψυχοθεραπείας μέσω Τεχνών. Από το 2021 έως και τώρα προσφέρει εθελοντικά της υπηρεσίες της χοροθεραπείας σε παιδιά με διαβήτη τύπου 1 σε συνεργασία με την Π.Ε.Α.Ν.Δ. (Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη), ενώ ταυτόχρονα ασκεί την πρακτική της άσκηση ατομικά αλλά και στον Πολυχώρο Θεραπείας και Τέχνης με επόπτριά της την Δραματοθεραπεύτρια και Ψυχολόγο Δήμητρα Σταύρου.
Σκοπός της τα τελευταία χρόνια είναι να συνδυάσει δύο πτυχές της σωματικής υγείας και να παρέχει μία ολιστική προσέγγιση σε θέματα που αφορούν την διατροφή αλλά και την ψυχική υγεία, εντάσσοντας πάντα το κομμάτι της κίνησης και του χορού.

Περιγραφή μαθήματος

Η χοροθεραπεία πραγματοποιείται σε 3 σεμιναριακούς σεμιναριακούς κύκλους μέσα στην χρονιά.

Σε αυτούς τους κύκλους ασχολούμαστε με τη διερεύνηση της σωματικής έκφρασης χρησιμοποιώντας τεχνικές κινητικού αυτοσχεδιασμού, δημιουργικές ομαδικές δράσεις, εκφραστικό χορό και αυθεντική κίνηση. Σκοπός μας είναι η ενδοσκόπηση σε θέματα που αφορούν την αποδοχή της σωματικής εικόνας σε μια εποχή όπου το κοινωνικό γίγνεσθαι επηρεάζει άμεσα την αντίληψη αυτής, όπως και τις διατροφικές μας συνήθειες και πως συνδέονται με τη συναισθηματική μεταβολή, τη συναισθηματική πείνα, τη στέρηση ή υπερκατανάλωση τροφής λόγω ενοχής.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
• Σωματική εικόνα
• Επαφή με το φυσικό και συναισθηματικό σώμα
• Εντοπισμός σωματικής έντασης και αποσυμφόρηση
• Αποδοχή και συμφιλίωση με το σώμα
• Πώς αντιλαμβάνομαι τα σωματικά μου όρια
• Αλληλεπίδραση με την ομάδα
• Contact improvisation με χοροθεραπευτικές τεχνικές
• Πρακτικές Laban
• Συναισθηματική πείνα vs Πραγματική πείνα
• Πώς τροφοδοτώ το σώμα μου αναλόγως το συναίσθημά μου
• Σωματική διερεύνηση της ενοχής
• Αντίληψη σωματικής εικόνας
• Σχήμα σώματος

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα με ή χωρίς εμπειρία με τον χορό.

Μέγιστος αριθμός ατόμων τα 11 άτομα.


Ημερομηνίες διεξαγωγής

Δεύτερος κύκλος :

Σάββατο 03/02/2024 ώρα 10:45-12:45
Κυριακή 04/02/2024 ώρα 12:00-14:00
Σάββατο 10/02/2024 ώρα 10:45-12:45
Κυριακή 11/02/2024 ώρα 12:00-14:00
Σάββατο 17/02/2024 ώρα 10:45-12:45
Κυριακή 18/02/2024 ώρα 12:00-14:00
Σάββατο 24/02/2024 ώρα 10:45-12:45
Κυριακή 25/02/2024 ώρα 12:00-14:00

 

Τρίτος κύκλος:

Σάββατο 11/05/2024 ώρα 10:45-12:45
Κυριακή 12/05/2024 ώρα 12:00-14:00
Σάββατο 18/05/2024 ώρα 10:45-12:45
Κυριακή 19/05/2024 ώρα 12:00-14:00
Σάββατο 25/05/2024 ώρα 10:45-12:45
Κυριακή 26/05/2024 ώρα 12:00-14:00
Σάββατο 01/06/2024 ώρα 10:45-12:45
Κυριακή 02/06/2024 ώρα 12:00-14:00

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 115€ / 95€ (φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, +65)
--> Για την κράτηση της θέσης χρειάζεται προκαταβολή 50% του αρχικού ποσού

 

Επικοινωνία – κρατήσεις θέσεων
--> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
--> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ. Επικοινωνίας: 6934333032 (ώρες επικοινωνίας καθημερινά 11:00-20:00)

Μπενετάτου Γαλήνη - Εισαγωγή στα κατακόρυφα / Εναέρια ενδυνάμωση

Μπενετάτου Γαλήνη - Εισαγωγή στα κατακόρυφα / Εναέρια ενδυνάμωση


benetatou galiniΗ Γαλήνη Μπενετάτου είναι circus performer με ειδίκευση στο cloud swing.
Υπήρξε αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, στον δήμο Ν. Ψυχικού, από το 1996 έως και το 2013, όπου στράφηκε στις τέχνες του τσίρκο . Παράλληλα με τις σπουδές της, στο τμήμα Θεατρικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έλαβε μαθήματα static trapeze από την Μυρτώ Πετροχείλου και έπειτα πέρασε στην σχολή σύγχρονου τσίρκο INAC – Instituto Nacional des artes do circo, στην Πορτογαλία. Εκεί έλαβε μια πολύπλευρη εκπαίδευση πάνω στις τεχνικές του τσίρκο καθώς είχε και την ευκαιρία να φοιτήσει δίπλα σε δασκάλους όπως ο Mauricio Jara (κατακόρυφα), Clara Andermatt (χορογραφία-δημιουργική σύνθεση). Αποφοίτησε το 2019 με ειδίκευση στο cloud swing. Από τον Φεβρουάριο του 2020 έως και τον Δεκέμβριο του 2021 συνέχισε την εκπαίδευσή της στο cloud swing στο Μπρίστολ, δίπλα στην Freya Watson.
Από το 2017 μέχρι και σήμερα έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ και projects, καθώς και έχει δημιουργήσει το δικό της project, The Music of the Abyss, το οποίο έχει αποσπάσει θετικές κριτικές.

Σημαντικές συνεργασίες :
The music of the Abyss, M.a.r. festival, Sines Portugal,
The music of the Abyss, àmostra festival, Famalicão Portugal
The music of the Abyss, Eucima Aula de Circo Chaminade, Madrid Spain
https://galinibenetatou.com

 

> Εισαγωγή στα κατακόρυφα

Στο μάθημα διδάσκεται αναλυτικά η βασική τεχνική κατακόρυφων, είσοδος – έξοδος, βασικά σχήματα full, straddle, tuck.
Το μάθημα ξεκινάει με προθέρμανση και ενδυνάμωση του κορμού. Δίνεται μεγάλη βάση στις γραμμές του σώματος και στην ενεργητική ευλυγισία.
Προοδευτικά όταν θα κατακτηθεί το πρώτο επίπεδο στήριξης στο πάτωμα οι μαθητές -τριες, θα ξεκινήσουν να δουλεύουν πάνω σε ξύλινους κύβους κατακόρυφων (handstand blocks ) & handstand canes.
Το μάθημα τελειώνει με αποθεραπεία.
Είναι ιδανικό για αρχάριους -ες καθώς βεβαίως και για όσους -ες θέλουν να επισκεφτούν ξανά την βασική τεχνική τους.

Τρίτη 12:45-14:00
Παρασκευή 20:30-21:45

Drop in : 10 ευρώ
Κάρτα 4 μαθημάτων : 36 ευρώ

Οι κάρτες μαθημάτων έχουν διάρκεια έναν μήνα από την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών.

Επικοινωνία – κρατήσεις θέσεων
Facebook page: www.facebook.com/Texnourgeio
Instagram: www.instagram.com/texnourgeio/
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


> Εναέρια ενδυνάμωση σε πανί / στεφάνι / κούνια

Το μάθημα ξεκινά με προθέρμανση στο έδαφος και στη συνέχεια ακολουθούν ασκήσεις ενδυνάμωσης, αντοχής και ισορροπίας πάνω στους εξοπλισμούς.
Διδάσκονται αναλυτικά οι βασικές θέσεις των εναέριων ακροβατικών.
Στόχος είναι η βελτίωση της φυσικής κατάστασης καθώς και η εξοικείωση με τους εναέριους εξοπλισμούς.

Είναι κατάλληλο για όλα τα επίπεδα, τόσο για εκείν@ που έρχονται σε επαφή για πρώτη φορά με τα εναέρια, όσο και για προχωρημέν@ που επιθυμούν να εξελλίξουν την τεχνική τους.

Κάθε Τρίτη | 14:15 – 15:15

Drop in : 10 ευρώ
Κάρτα 4 μαθημάτων : 36 ευρώ
Οι κάρτες μαθημάτων έχουν διάρκεια έναν μήνα από την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών

Επικοινωνία – κρατήσεις θέσεων
Facebook page : www.facebook.com/Texnourgeio
Instagram : www.instagram.com/texnourgeio/
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πετροχείλου Μυρτώ - Εναέριο στεφάνι / Static trapeze / Ευλυγισία

Πετροχείλου Μυρτώ - Εναέριο στεφάνι / Static trapeze / Ευλυγισία


petroxeilou akrovatiko stefaniΒασικός άξονας πρακτικής της είναι το σημείο συνάντησης, του τσίρκου, του χορού και των εικαστικών τεχνών. Σπούδασε Χορό στην Ανώτατη Επαγγελματική Σχολή Χορού ‘Ράλλου Μάνου’- ύστερα από 15 χρόνια Κλασικού Χορού υπό την καθοδήγηση των Μάγια Σοφού και Δήμητρα Κουρεμέτη. Στη συνέχεια αποφοίτησε απο το National Centre for Circus Arts, με τομέα ειδίκευσης το εναέριο ακροβατικό στεφάνι, ενώ παράλληλα φοιτεί στο City University of London - MA in Cultural Policy & Management. Συνεχίζοντας, ολοκληρώνει την εκπαίδευση στα πλαίσια του Social Circus International Training Program - Cirque du Soleil (Cirque du Monde).

Το 2016 συν-χορογράφησε την παράσταση «in vitro» και το 2019 το σόλο «mil veces». Το 2021, δημιούργησε το έργο [9], το οποίο επιχορηγήθηκε από το SKG Bridges Festival, και επιλέχθηκε-υποστηρίχθηκε από την ευρωπαϊκή πλατφόρμα για σύγχρονους δημιουργούς τσίρκου, circusnext 2020-21 -Project co-funded by the Creative Europe programme, εκπροσωπώντας την Ελλάδα μεταξύ 11 άλλων Ευρωπαίων δημιουργών τσίρκου.
Η δουλειά της έχει υποστηριχθεί με residencies και παρουσιαστεί στα: La Central del Cirk (ES) \ CdAT (ES) \ Room100(HR) \ Kinitiras (GR) \ Circobalkana (RS) \ EL Apeadero (ES) \ Cirkosapiens (LT) \ Riga Cirks (LV) \ Berlin Circus Festival (DE).
Παραγωγές που έχει συμμετάσχει έχουν παρουσιαστεί μεταξύ άλλων σε φεστιβάλ χορού &τσίρκου, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ GDIF (UK), N&N Internatrional Festival (UK), Festival Européen des Arts de la rue, Béthune (FR), Brighton Festival (UK), Salisbury International Arts Festival (UK) και σε παραγωγές του Μέγαρου Μουσικής Αθηνών.

Η διδασκαλία και τα εργαστήρια της απευθύνονται σε άτομα που επιθυμούν να εξερευνήσουν και να επεκτείνουν τα όρια της κίνησης τους, και επικεντρώνονται στον αυτοσχεδιασμό κίνησης με αντικείμενο & εναέριο αυτοσχεδιασμό. Εχεί συνεργαστεί με επαγγελματικές & ερασιτεχνικές σχολές χορού και τσίρκου σε Αγγλία, Ισπανία και Ελλάδα.
Το 2019 ήταν προσκεκλημένη χορογράφος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων στο Conservatorio Profesional de Danza “Reina Sofía” Granada, και τον Μάιο του 2022, ήταν προσκεκλημένη ομιλήτρια στο Ευρωπαϊκό συνέδριο τσίρκου στο Παρίσι «Think Circus», συζητώντας τη θεματική “Forms and norms in contemporary circus”.
myrto-petrochilou.com


> Εναέριο στεφάνι

Το μάθημα είναι σχεδιασμένο για άτομα με μικρή εμπειρία στο εναέριο στεφάνι ή σε κάποια άλλη ειδικότητα εναέριας ακροβατικής. Σκοπός είναι η οικοδόμηση ενός επιπέδου άνεσης με το εναέριο αντικείμενο και με το σώμα, μέσω μιας σειράς ασκήσεων που εστιάζουν στις βασικές τεχνικές της εναέριας στεφάνης, καθώς και ασκήσεις προετοιμασίας που επικεντρώνονται στην αύξηση της δύναμης του άνω μέρους του σώματος και του κορμού.
Η πρακτική εκπαίδευση ολοκληρώνεται με τον συνδυασμό κινήσεων στον εξοπλισμό (στεφάνι).

Tρίτη 19:00-20:15 & Σάββατο 14:15-15:30

Drop in : 12 ευρώ
Κάρτα 4 μαθημάτων : 45 ευρώ
Κάρτα 8 μαθημάτων : 85 ευρώ

Οι κάρτες μαθημάτων έχουν διάρκεια έναν μήνα από την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών

Επικοινωνία – κρατήσεις θέσεων
Facebook page : www.facebook.com/Texnourgeio
Instagram : www.instagram.com/texnourgeio/
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


> Static trapeze

Στο μάθημα θα διδαχθείτε με ασφάλεια τις βασικές τεχνικές στον εξοπλισμό του static trapeze. Ο βαθμός δυσκολίας του ασκησιολογίου, προσαρμόζεται και αλλάζει καθώς μπαίνετε σε πιο προχωρημένο επίπεδο.
Όλα τα μαθήματα θα ολοκληρώνονται με ασκήσεις φυσικής κατάστασης ή/και διατάσεις.
Απευθύνεται σε αρχάριο και μεσαίο επίπεδο.

Κάθε Παρασκευή | 19:00-20:15

Drop in : 12 ευρώ
Κάρτα 4 μαθημάτων : 45 ευρώ
Οι κάρτες μαθημάτων έχουν διάρκεια έναν μήνα από την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών

Επικοινωνία – κρατήσεις θέσεων
Facebook page : www.facebook.com/Texnourgeio
Instagram : www.instagram.com/texnourgeio/
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Ευλυγισία

Στο μάθημα αυτό θα ανακαλύψουμε τα προσωπικά μας όρια σε σχέση με την ελαστικότητα των μυών μας και την ευελιξία που έχει το σώμα μας.
Ενεργοποιώντας σιγά σιγά τους μύες και τις αρθρώσεις, κάθε φορά επιλέγουμε σε ποιό σημείο του σώματος θα εστιάσουμε (πόδια, μέση, ώμους) και δουλεύουμε πάνω σε αυτό είτε μόν@ είτε σε ζευγάρια, χρησιμοποιώντας τουβλάκια, λάστιχα, στρώματα κ.α.
Οι ασκήσεις προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες που έχει ο/η καθένας/μία.
Στο τέλος του μαθήματος ακολουθεί χαλάρωση προκειμένου να αποδεσμέυουμε την ένταση.

Στόχος του μαθήματος είναι να διευρύνουμε τα όρια της κίνησής μας, καθώς και να χαλαρώσουμε το νευρικό σύστημα του σώματος.
Το μάθημα είναι ανοιχτό και απευθύνεται σε όλ@.

Τρίτη | 17.45 – 18.45
Σάββατο | 13.00 – 14.00

Drop in: 8 ευρώ
Κάρτα 4 μαθημάτων: 30 ευρώ
Οι κάρτες μαθημάτων έχουν διάρκεια έναν μήνα από την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών.

Επικοινωνία – κρατήσεις θέσεων
Facebook page: www.facebook.com/Texnourgeio
Instagram: www.instagram.com/texnourgeio/
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σταματοπούλου Πέρσα – Σύγχρονος χορός / Αυτοσχεδιασμός Χορογραφική σύνθεση

Σταματοπούλου Πέρσα – Σύγχρονος χορός / Αυτοσχεδιασμός Χορογραφική σύνθεση

''Photo : Δημήτρης Κοιλαλούς''

stamatopoulou contactΓεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στη Γαλλία.
CONSERVATOIRE NATIONAL DE REGION DE MUSIQUE, D’ART DRAMATIQUE ET DE LA DANCE (Λυών).
CENTRE INTERNATIONAL DE LA DANCE (Παρίσι) όπου αποφοίτησε με άριστα.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διαφορετικών τεχνικών σύγχρονου χορού με τους:
Lario Eksson, Bruno de Dizian, Christine Bastin, Mark Tompkins, Dominique Duszinski, Carolyn Carlson, Peter Goss, Jean Sasportes.
Έχει διδάξει κίνηση και αυτοσχεδιασμό σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές και ηθοποιούς.
Ως καθηγήτρια σύγχρονου χορού διδάσκοντας τεχνική (Limon-Release), θεωρία-ανάλυση και αυτοσχεδιασμό έχει συνεργαστεί με τις Ανώτερες Επαγγελματικές σχολές χορού των:
Δ. Γρηγοριάδου (1995 έως 2014), Σ. Κατσούλη (1998 έως 2000), Μ. Σοφού, Ακτίνα, καθώς και με τις Ανώτερες Επαγγελματικές σχολές θεάτρου των: Γ. Κιμούλη και Κ. Νταλιάνη.

Από το 2015 έως το 2018 δίδαξε σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό στην Κρατική σχολή Ορχηστικής Τέχνης και μέχρι το 2021 δίδασκε στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού της Ν. Κονταξάκη, διαμορφώνοντας μία επαγγελματική εμπειρία 30 ετών στην καλλιτεχνική εκπαίδευση.
Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Διπλωματικών Εξετάσεων των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού, στο Υπουργείο Πολιτισμού (2015).
Έχει συνεργαστεί στην επιμέλεια κίνησης με τους σκηνοθέτες: Γ. Κιμούλη, Α. Αντύπα, Ρ. Πατεράκη, Α. Κοκκίνου, Μ. Παπαδημητρίου, Π. Κοκκινόπουλο, Γ.Κακλέα, καθώς και με το Θέατρο Τέχνης, το Κ.Θ.Β.Ε και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής.

Από το 1991 έχει ιδρύσει την «Ομάδα Σύγχρονου χορού της Πέρσας Σταματοπούλου» η οποία έχει επιδοτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού κι από Ιδιωτικούς φορείς.
Με την Ομάδα, στην οποία χορογραφεί και χορεύει δίνει παραστάσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία, Κύπρο) και έχει βραβευτεί δύο φορές στον Διαγωνισμό Νέων Χορογράφων στη μνήμη της Ρ. Μάνου.
Έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Το Μουσείο Μπενάκη, το Bios και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Έργα της έχουν υποστηριχτεί από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, από το FLUX Laboratory Athens, καθώς κι από το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.
Σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Δίκτυο ΚΙΝΗΤΗΡΑ έχει κάνει σεμιναριακούς κύκλους αυτοσχεδιασμού και τεχνικής σύγχρονου χορού, διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο αρμονικής συνύπαρξης επαγγελματιών και ερασιτεχνών από διαφορετικά είδη τέχνης.

Έχει συνεργαστεί με την ηθοποιό Βάσια Βαλκανιώτη σε ένα project με τίτλο «Flying duets»-Start Create Cultural Change 2017-2018, το οποίο επιδοτήθηκε από το Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε, με σκοπό την δημιουργία ενός σωματικού διαλόγου, μέσα από την δυαδικότητα, ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων, πολιτισμού και εμπειριών, καθώς και με το Πανεπιστήμιο Κύπρου (θεατρικό εργαστήρι Πανεπιστημίου Κύπρου) και τον
Ακαδημαικό και Σκηνοθέτη Μιχάλη Πιερή στο έργο «Παγκόσμιον Άσμα» το οποίο παρουσιάστηκε στην Πάφο στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2017.


> Σύγχρονος χορός

Τα μαθήματα στηρίζονται στη τεχνική Limon-Release και αποσκοπούν στην ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος, τον συντονισμό των μελών, την εναρμόνιση του σώματος με τον χώρο και την εξέλιξη κινητικών μοτίβων.
Η ροή, η σχέση του κινούμενου σώματος με τη βαρύτητα, η εναλλαγή της δυναμικής και η έντονη χρησιμοποίηση της αναπνοής είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία που θα διαμορφώσουν τον κεντρικό άξονα του μαθήματος.

Παράλληλα με την τεχνική κατάρτιση θα εξελίσσεται και η αλληλεπίδραση των σωμάτων μέσα από τη χορευτικότητα, την ενέργεια , την ρευστότητα των κινήσεων και την κιναισθητική αντίληψη.
Ο σεβασμός στο κάθε σώμα, ως αυτόνομη οντότητα παραμένει και είναι ζητούμενο στην διαδικασία του μαθήματος, διαμορφώνοντας μία συνθήκη ομαλότητας και εξέλιξης.
Τα μαθήματα απευθύνονται σε επαγγελματίες χορευτές, σε σπουδαστές σχολών χορού και σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την κίνηση μέσα από το χορό και τα οφέλη της.

Κάθε Τετάρτη | 17:45 – 19:15

Drop in : 8 ευρώ
Κάρτα 4 μαθημάτων : 30 ευρώ

Οι κάρτες μαθημάτων έχουν διάρκεια έναν μήνα από την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών.

Επικοινωνία – κρατήσεις θέσεων
Facebook page : www.facebook.com/Texnourgeio
Instagram : www.instagram.com/texnourgeio/
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


> Αυτοσχεδιασμός – Χορογραφική σύνθεση

 

Το μάθημα αποσκοπεί στην ανακάλυψη και διεύρυνση σωματικών και καλλιτεχνικών δεξιοτήτων (skills), μέσα από μία ερευνητική και δημιουργική προσέγγιση της κίνησης και της έκφρασης.
Παραμένοντας ενεργοί στο παρόν και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες οδηγίες (tasks), οι συμμετέχοντες καλούνται να ορίσουν στο χώρο και το χρόνο το προσωπικό τους αποτύπωμα, διαμορφώνοντας σταδιακά ένα πεδίο και μία συνθήκη που μπορούν να εξερευνήσουν και να σωματοποιήσουν την ιδέα τους, ανακαλύπτοντας νέους τρόπους να χειρίζονται και να προσεγγίζουν τα κινησιολογικά τους εργαλεία.

Η κιναισθητική αντίληψη, η ενέργεια, η παρατήρηση, η αλληλεπίδραση, η φαντασία, οι διαφορετικές ποιότητες, η συνεργασία και η σύνθεση, αποτελούν τον βασικό άξονα επεξεργασίας και διαλόγου με σκοπό να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον σεβασμού και επικοινωνίας των σωμάτων.
Το συγκεκριμένο μάθημα/έρευνα απευθύνεται σε επαγγελματίες, σπουδαστές και ερασιτέχνες χορευτές και ηθοποιούς καθώς και σε όλους όσους ενδιαφέρονται ή ασχολούνται με την κίνηση, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου, χρώματος, θρησκεύματος και σωματότυπου, αναγνωρίζοντας και επιδιώκοντας την ελευθερία της έκφρασης.
Με σκοπό να δημιουργηθεί ένας πολυσυλλεκτικός πυρήνας ανθρώπων που επιθυμούν να τροφοδοτήσουν μία «κοινότητα» όπου το σώμα είναι ο κύριος πρωταγωνιστής, χωρίς κοινωνικούς περιορισμούς, ενεργοποιώντας πολλαπλές μορφές έκφρασης, μέσα από την συνύπαρξη και την αποδοχή.

Το μάθημα απευθύνεται σε όλες και όλους

Κάθε Δευτέρα | 12:00 – 13:30

Drop in : 8 ευρώ
Κάρτα 4 μαθημάτων : 30 ευρώ

Οι κάρτες μαθημάτων έχουν διάρκεια έναν μήνα από την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών.

Επικοινωνία – κρατήσεις θέσεων
Facebook page : www.facebook.com/Texnourgeio
Instagram : www.instagram.com/texnourgeio/
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τσαπέκου Μαρίνα - Σύγχρονος χορός με ακροβατικά στοιχεία / Ενδυνάμωση & ακροβατικά εδάφους

Τσαπέκου Μαρίνα - Σύγχρονος χορός με ακροβατικά στοιχεία / Ενδυνάμωση & ακροβατικά εδάφους

tsapekou marinaΗ Μαρίνα Τσαπέκου είναι αριστούχος απόφοιτη της επαγγελματικής σχολής Ακτίνα καθώς και του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Κύριο ενδιαφέρον της πρακτικής της είναι ο αυτοσχεδιασμός και το contact improvisation. Έχει συνεργαστεί με την Αγνή Παπαδέλη-Ρωσσέτου, Τζένη Αργυρίου, Τέτη Νικολοπούλου, Romeo Castelucci, Marina Mascarell, Θάνο Παπακωνσταντίνου, Πηνελόπη Φλουρή, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Αμαλία Κοσμά, Πέρσα Σταματοπούλου, Εριφύλη Δαφέρμου, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Νίκο Καλύβα κ.α. Έχει συμμετάσχει ως artist in residency στο φεστιβάλ στον Άη Στράτη, μεσω του Tandem Europa. Ασχολείται συστηματικά με τη διδασκαλία σε στούντιο και σχολές χορού από το 2017. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή φεστιβάλ (Arlequi, Danseu, ConnectLab) και σε πλήθος σεμιναρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό, μεταξύ άλλων με τους: Julyen Hamilton, Nitta Little, Tomas Hauert, Urs Stauffer, Georgia Vardarou, Salva Sanchis, Σταυρούλα Σιάμου. Είναι μέλος της κολλεκτίβας Μ54 _ Underscore και της μουσικοχορευτικής ομάδας Dirty Granny Tales.

> Σύγχρονος χορός με ακροβατικά στοιχεία

Το μάθημα ξεκινά με ζέσταμα και ασκήσεις για τη σταδιακή ενεργοποίηση όλου του σώματος, και εξελίσσεται δίνοντας έμφαση στην τεχνική. Διευρύνοντας προοδευτικά το κινητικό μας λεξιλόγιο, θα εξερευνήσουμε διάφορους μοχλούς κίνησης, θα μεταφερθούμε γενναία στον χώρο και θα έρθουμε σε μια πρώτη επαφή με τα ακροβατικά εδάφους. Στόχος είναι να ανακαλύψουμε τις δυνατότητες και τα όριά μας και να προκαλέσουμε το σώμα να βρεθεί σε θέσεις που δεν συνηθίζει.

Το μάθημα απευθύνεται σε όσους/ες ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με τον χορό και τα ακροβατικά και σε άτομα που έχουν προηγούμενη εμπειρία και επιθυμούν να την εξελίξουν.

Κάθε Τρίτη 20:30-22:00

Drop in : 8 ευρώ
Κάρτα 4 μαθημάτων : 30 ευρώ

Οι κάρτες μαθημάτων έχουν διάρκεια έναν μήνα από την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών

Επικοινωνία – κρατήσεις θέσεων
Facebook page : www.facebook.com/Texnourgeio
Instagram : www.instagram.com/texnourgeio/
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


> Ακροβατικά εδάφους & ενδυνάμωση

 

Σε αυτό το μάθημα θα ενδυναμώσουμε το σώμα ποικιλοτρόπως. Θα φροντίσουμε να περνάμε από την αερόβια άσκηση στην ισομετρική. Έτσι θα γυμνάζουμε εις βάθος όλους τους μύες με σκοπό την ανάπτυξη της αντοχής.
Έπειτα, αφού τα χέρια θα είναι έτοιμα και ενεργοποιημένα να λαμβάνουν το βάρος του σώματος θα αρχίσουμε να ερχόμαστε σε επαφή με τις ανάρροπες θέσεις και με διάφορα ακροβατικά κόλπα. Στόχος μας να ξεφοβηθούμε, να γεμίσουμε αυτοπεποίθηση καταφέρνοντας πράγματα που δεν φανταζόμασταν και να γυμναστούμε όλοι μαζί παρέα με ασφάλεια.

Το μάθημα απευθύνεται κυρίως σε αρχάριο επίπεδο αλλά και σε άτομα που επιθυμούν να βελτιώσουν την τεχνική τους.

Κάθε Παρασκευή | 17:30 – 18:45

Drop in : 10 ευρώ
Κάρτα 4 μαθημάτων : 36 ευρώ

Οι κάρτες μαθημάτων έχουν διάρκεια έναν μήνα από την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών.

Επικοινωνία – κρατήσεις θέσεων
Facebook page : www.facebook.com/Texnourgeio
Instagram : www.instagram.com/texnourgeio/
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

program

 

 

Επικοινωνία – κρατήσεις θέσεων
Facebook page : www.facebook.com/Texnourgeio
Instagram : www.instagram.com/texnourgeio/
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

texnourgeio logo wide

Ψαρών 63, Μεταξουργείο (πλησίον σταθμό μετρό Μεταξουργείο ή σταθμό Λαρίσης)
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

More in this category: « Experimenta Cochlea studia »

Follow Us