8ήμερο Σεμινάριο – Retreat στο Πήλιο με τη Λήδα Shantala

 pilio shantala seminario

 

Ψυχοσωματική χαλάρωση & πνευματική εστίαση
Yoga – διαλογισμός - φιλοσοφία – χοροθεραπεία

Σάββατο 6 Ιουλίου – Κυριακή 14 Ιουλίου 2024
Ποτιστικά Ξυνόβρυσης Πηλίου

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε το πολυαναμενόμενο 8ήμερο σεμινάριο-retreat μας στο Πήλιο,  με Yoga, διαλογισμό, φιλοσοφία και χοροθεραπεία.
Είναι μια μοναδική ευκαιρία, δοκιμασμένη μέσα στα χρόνια, βαθιάς απελευθέρωσης αλλά και προετοιμασίας για το επόμενο βήμα σας. Aυτή η απόσυρση προσφέρει, μέσα από την καθημερινή άσκηση, όλα τα απαραίτητα εργαλεία και τις ιδανικές συνθήκες έρευνας, ανασυγκρότησης, χαλάρωσης και γνώσης, σωματικά, ψυχικά και νοητικά.
Μέσα στη γλύκα της φύσης και στην αγκαλιά της θάλασσας, θα ζήσουμε, ατομικά και ως ομάδα, συμπυκνωμένες στιγμές συνειδητοποιήσεων, ψυχικής ανάτασης και πνευματικής γνώσης.

Θα καλλιεργήσουμε πνευματικές κεραίες και ευαισθησία για να αισθανθούμε το εσωτερικό φως.
Χωρίς υπερβολή θα αναγεννηθούμε. Η αίσθηση ασφάλειας, εσωτερικού προσανατολισμού, η χαρά, είναι αποτέλεσμα πνευματικής εργασίας. Η ζωή βρίσκει το νόημά της μέσα στην ανοιχτή μας καρδιά.

Το πηλιορείτικο περιβάλλον, ο χώρος και η ασφάλεια της άσκησης και της διαμονής μας
Ο γραφικός ξενώνας «Ελύτης» βρίσκεται στους πρόποδες του ανατολικού Πηλίου, στα Ποτιστικά Ξυνόβρυσης, ανάμεσα στο πράσινο του δάσους, το μπλε της θάλασσας και τα μαγευτικά δειλινά, όπου τη σιωπή διακόπτει μόνο το κελάιδισμα των πουλιών. Οι παραλίες βρίσκονται στα 4 λεπτά με τα πόδια και είναι πεντακάθαρες και σπανιότατης ομορφιάς.
Η θεραπευτική δύναμη της θάλασσας θα μας εξαγνίσει. Η πλούσια βλάστηση, το φως και η ιδιαίτερη ενέργεια της φύσης θα μας χαλαρώσουν και θα μας ανανεώσουν.

Τα πρωινά, ο διαλογισμός και η γιόγκα γίνονται σε μια όμορφη και ευρύχωρη ξύλινη καλαμωτή αίθουσα 120 τ.μ, με ξύλινη οροφή και πάτωμα, μέσα σε κήπο.
Τα απογεύματα, η χοροθεραπεία, η βραδινή γιόγκα και ο διαλογισμός, γίνονται έξω στη φύση σε επιλεγμένα μέρη, στο βουνό και στη θάλασσα.
Η καταπράσινη τραπεζαρία με τις βουκαμβίλιες, όπου παίρνουμε υπέροχα οικολογικά γεύματα από τοπικές καλλιέργειες, είναι σκεπασμένη από πλούσια τσαμπιά σταφύλια και έχει θέα στα βουνά και στη θάλασσα.

Σχετικά με το πρόγραμμα
Διαλογισμός και γιόγκα δύο φορές την ημέρα: Μέσα από την ευεργετική γιόγκικη άσκηση σωματικά αναπνευστικά και νοητικά, το σώμα μας και το νευρικό μας σύστημα θα ηρεμήσουν και θα δυναμώσουν.
Ο νους μας θα καθαρίσει και ως «διαυγές κάτοπτρο», θα καθρεφτίσει την αλήθεια μας. Η καρδιά μας θα αισθανθεί το εσωτερικό άγγιγμα του πνεύματος.

Καθημερινό μάθημα φιλοσοφίας & Satsang: Με τη μελέτη των αρχαίων κειμένων, ιδωμένων μέσα από το πρίσμα της ψυχολογίας και της κοινωνικής τους διάστασης, θα διαμορφώσουμε συνειδητά έναν νέο προσωπικό τρόπο σκέψης, σύμφωνα με την ιδιοσυγκρασία μας. Ένα φιλικό κώδικα ερμηνείας και ανάλυσης, που θα υποστηρίξει τις εσωτερικές μας αλλαγές και τους νέους στόχους μας. Όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτό που στοχεύουμε να αλλάξουμε δεν είναι το έξω που δεν είναι στο χέρι μας, αλλά το ψυχοσωματικό μας βλέμμα. Κάθε βήμα προσωπικό όμως, είναι τελικά ένα βήμα ολόκληρης της ανθρωπότητας προς έναν κόσμο πνευματικό, φιλικό με πνευματικές και ηθικές αρχές.

Καθημερινή χοροθεραπεία: Μέσα από τις απογευματινές συνεδρίες μας στη φύση, θα αισθανθούμε, θα συνειδητοποιήσουμε και θα εκφράσουμε τα συναισθήματα μας, βρίσκοντας μέσα από το σώμα μας την ενέργεια και τη σοφία για το επόμενο βήμα.

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους το επιθυμούν. Δηλώστε το στη γραμματεία.

 

Το ημερήσιο πρόγραμμα μας

07.00 – 08.00 Διαλογισμός
08.00 – 10.00 Υoga asanas, pranayama, χαλάρωση
10.00 – 11.00 Πρόγευμα
11.00 – 13.00 Satsang - Φιλοσοφία μέσα από τα θεωρητικά κείμενα της γιόγκα, συζήτηση
13.00 – 17.15 Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και ανάπαυση
17.30 – 19.30 Χοροθεραπεία
20.00– 21.00 Υoga asanas, pranayama, χαλάρωση
21.00 – 21.30 Διαλογισμός
21.30 – 23.00 Δείπνο, απόλαυση της ομάδας μας

 

Η παρακολούθηση του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική.
Εναπόκειται στο δικό σας ζήλο και στις προσωπικές δυνατότητες του κάθε συμμετέχοντος.

Δήλωση ενδιαφέροντος και κράτηση θέσης
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και ήδη πολλοί έχουν κάνει κράτηση από πέρσι.
Παρακαλούμε για να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε σωστά τα δωμάτια στον Ελύτη να μας δηλώσετε άμεσα το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στο retreat. Η θέση σας βέβαια θα εξασφαλιστεί όταν τακτοποιήσετε την Α' δόση σας το αργότερο μέχρι 24Μαΐου.

Σχετικά με τα δωμάτια:
Μετά την περσινή βιβλική νεροποντή καταστράφηκαν πολλοί ξενώνες στα Ποτιστικά. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη δωματίων. Θα σας παρακαλέσουμε, λαμβάνοντας υπόψη και την αναγκαιότητα του να συμβαδίζουμε με τη ζωή, όσοι μπορείτε, να κλείσετε σε δίκλινο δωμάτιο, ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε όλη την ομάδα μας, δεδομένου ότι έχουν μείνει πολύ λίγα ξενοδοχεία στην περιοχή.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία του Shantom:
Tηλ: 210 6717529 (Δευτέρα-Πέμπτη 18.00-22.00 & Παρασκευή 18.00-21.00) ή επικοινωνήστε μαζί μας ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για περισσότερα σχετικά με το retreat: (click here)
Περισσότερα για τη Γιόγκα: https://www.shantom.gr/mathimata/yoga
Περισσότερα για το Διαλογισμό: https://www.shantom.gr/mathimata/dialogismos
Περισσότερα για τη χοροθεραπεία: https://www.shantom.gr/mathimata/xorotherapeia
Video: Ο Μύθος του Χορού (Συνέντευξη με τη Λήδα Shantala)
https://www.youtube.com/watch?v=QjBq1b8sTlY


Λήδα Shantala
Χοροθεραπεύτρια GDTR Sr, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres, Paris III Sorbonne), χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ καθώς και Ινδικής κλασικής Yoga, ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala».
Είναι διπλωματούχος τού κρατικού Ιδρύματος Γιόγκα και Ιατρικής Έρευνας της Ινδίας «Kaivalya Dhama», της ακαδημίας χορού της Ινδίας «Bharata Kalanjali», και της σχολής έκφρασης «Abhinaya Sudha».
Στην Ελλάδα, ίδρυσε το Χοροθέατρο «Λήδα Shantala», μια πρωτοποριακή ομάδα χορού με σύγχρονο διαπολιτισμικό και πολύ-πολιτισμικό χαρακτήρα.
Το 1987 άρχισε να διδάσκει κατ αρχήν στο «Κέντρο Μάντιραμ».
To 2003 δημιούργησε και διευθύνει τον Πολυχώρο Πολιτισμού και Τεχνών Shantom.
Το 2022 ίδρυσε την Ακαδημία Ινδικής κλασικής Yoga και εξειδικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Yoga 200 ωρών, με διεθνή πιστοποίηση.
Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος.
Στις 28 Ιουνίου 2022, τιμήθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή του ΕICBI (Europe India Centre for Business Industry) ως EUIndia60 Legend και συμπεριλήφθηκε στην ειδική τιμητική λίστα και στην επετειακή της έκδοση με 60 Legends, ανάμεσα σε παγκόσμιου κύρους προσωπικότητες, που επιβραβεύονται για το έργο τους με το οποίο συνέβαλαν και συμβάλουν στη σύσφιξη των σχέσεων Ευρώπης- Ινδίας τα τελευταία 60 χρόνια.
H παρουσίασή της, στη σειρά 35 https://www.eicbi.org/euindia60-legends
Το e-βιβλίο (στη σελίδα 35): https://online.fliphtml5.com/hxcnw/danm/#p=1
Περισσότερα για τη Λήδα Shantala: https://www.shantom.gr/lida-shantala

Read 123 times

Follow Us