Γνωρίζοντας το σώμα από την αρχή: Σεμινάριο Feldenkrais με την Ελίνα Τζαβάρα

tzavara seminario Feldenkrais

Η μέθοδος Feldenkrais είναι Αποκαλυπτική.

Βοηθά στην αποκατάσταση από τραυματισμούς, τη βελτίωση της στάσης, την ποιοτική αναπνοή, ευεξία και λειτουργικότητα στην καθημερινότητα.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται με καθοδήγηση από τη φωνή και μόνο. Έτσι ο/η/το κάθε ασκούμεν@ με ήπιες ασκήσεις βρίσκει τον χρόνο και τον σωματικό του/της τύπο για να εκφραστεί με ελευθερία.

Αυτή την Κυριακή θα ανακαλύψουμε νέες συνδέσεις με αρμονία και ενεργητικότητα και πώς το νευρικό μας σύστημα χρησιμοποιεί την λεκάνη, μάτια, τα πλευρα και τον αυχένα του. Στο τέλος του μαθήματος γίνεται ένας δομημένος αυτοσχεδιασμός, για να απολαύσουμε τη νέα γνωριμία με τον εαυτό και την ομάδα.

Με σωστή παρατήρηση, το σώμα μας κινείται από το σκελετό, με τη λιγότερη προσπάθεια και έξω από την συνήθεια.

Μερικά από τα οφέλη του Feldenkrais:

• Μείωση και καλύτερη διαχείριση του πόνου, του άγχους και έντασης στο σώμα
• Αύξηση της ευελιξίας, της γείωσης και της άνεσης
• Ανάπτυξη της περιέργειας, του πειραματισμού, της ικανότητας για μάθηση σε κάθε ηλικία
• Κατεύθυνση της προσοχής ανάμεσα στο μικρό και το μεγάλο, την ποιότητα και τον ρυθμό κάθε κίνησης
• Αφύπνιση του νευρικού και σκελετικού συστήματος, με σκοπό την αρμονική συνεργασία τους

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 | 11.15 - 14.15

* δίδακτρα: 25 ευρώ

Απαραίτητη η κράτηση/ακύρωση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών

πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 6944363392

experimenta logo
Experimenta Area
Κωνσταντινουπόλεως 138, Μεταξουργείο, 10445
10' με τα πόδια από τον σταθμό ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο
15' με τα πόδια από τον σταθμό ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός


Το μάθημα συντονίζει η Ελίνα Τζαβάρα/πιστοποιημένη Feldenkrais practisioner.

H Ελίνα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε παιδαγωγικά,στην σχολή Ν. Αυγερινοπουλου και κατόπιν χορό στην επαγγελματική σχολή Μ.Γεροσιδερη. Παρακολούθησε σεμινάρια θεάτρου με τους Γ. Καλατζοπουλο, Δ. Καταλειφό, Α. Ρέτσο, Μ. Μαρμαρινό, Ν. Τριανταφυλλιδη, Ρ. Πατερακη κ.α. Δούλεψε χρόνια σαν μοντέλο στην Σχολή Καλών Τεχνών και πήρε μέρος σε performance βασισμένα σε έργα καλλιτεχνών. Για περίπου οκτώ χρόνια διδάχτηκε αυτοσχεδιασμό, body contact και butoh με τις Maria Mendez και Terez van Dam. Επίσης έχει ασχοληθεί με τη solo performance, με δασκάλα την Kitt Johnson.
Τελείωσε το θεατρικό εργαστήρι του θεάτρου Πορτα της Ξ. Καλογεροπουλου. Δούλεψε σε νηπιαγωγεία, και σχολεία κάνοντας θεατρικό παιχνίδι. Το 2003 συνεργάστηκε με την Snjezana Premus στα πλαίσια της χοροθεατρικής παράστασης “Zanka” η οποία παρουσιάστηκε σε Σλοβενία και Ελλάδα. Για έξι χρόνια δούλεψε εθελοντικά και αργότερα ως βοηθός χορογράφου της Α. Παπαδάτου στην ομάδα του VSA στου Ζωγράφου (μη κερδοσκοπική οργάνωση για προγράμματα τέχνης ατόμων με αναπηρία). Παραστάσεις αυτής της μικτής ομάδας από φοιτητές Καλών Τεχνών, χορευτές και άτομα με προβλήματα κίνησης, έγιναν στο θέατρο της Σχολής σε φεστιβάλ χορού και στα πλαίσια της Παραολυμπιάδας. Συμμετείχε στην ομάδα χοροθεάτρου 14η μέρα της Μ. Αγγέλου και την ομάδα Dancevacum. Έχει διδάξει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό τα τελευταία εννιά χρόνια. Ολοκλήρωσε εκπαίδευση στην Feldenkrais Method - δηλαδή στη συνειδητή θεραπευτική κίνηση, με senior trainer την Ruty Bar. Αυτή την περίοδο ασχολείται με την κινησιολογία στο θέατρο (για παιδιά και ενήλικες) που είναι και η μεγάλη της ευχαρίστηση. Τελευταία της δουλειά η χορογραφία της παράστασης "Χρωματιστες Γυναίκες" σε σκηνοθεσία Κ. Ξυκομηνού, και το παιδικό "Περιπέτειες στην σκουπιδανια ".

Read 587 times Last modified on Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 21:33

Follow Us