Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 19:19

Movement Medicine • Awakening the Body με τη Μαρία Βαρελά στο Vimarsa Yoga Studio (Γέρακας)

Movement Medicine • Awakening the Body με τη Μαρία Βαρελά στο Vimarsa Yoga Studio (Γέρακας)

→ Mini workshop, Σάββατο 16.01.2021

Το Vimarsa Yoga Studio και το Movement Medicine Greece με χαρά σας προσκαλούν σε ένα mini workshop διαλογισμού μέσω της κίνησης, σχεδιασμένο να μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στο σώμα μας και να επιτρέψουμε να μας καθοδηγήσει η ευφυία του – στο πάτωμα και στη ζωή μας.

Τι είναι;

Το Movement Medicine είναι μια συναρπαστική πρακτική κινητικού διαλογισμού/επίγνωσης μέσω της κίνησης που συνδυάζει την ευχαρίστηση του ελεύθερου χορού με το mindfulness και τη σοφία της σαμάνικης κατανόησης για τη φύση και τον κόσμο που μας περιβάλλει. Mας προσκαλεί να αναπνεύσουμε, να ακούσουμε το σώμα μας και να το αφήσουμε να «μεταφράσει» την εμπειρία μας σε κίνηση και έκφραση.

Τι κάνουμε;

Με τη βοήθεια επιλεγμένης μουσικής από κάθε γωνιά της Γης, και στοχευμένη καθοδήγηση, δίνουμε λίγη παραπάνω προσοχή στην αναπνοή μας και ακολουθούμε το κινούμενο σώμα.

Μέσα από τον ελεύθερο χορό και απλές βιωματικές εξερευνήσεις, αποφορτίζουμε κι επεξεργαζόμαστε, με φυσικούς τρόπους, ό,τι μας βαραίνει ή μας έχει δημιουργήσει περισσότερη πίεση αυτή την πρωτόγνωρη εποχή.

Παρα-κινούμε το σώμα να αφυπνιστεί, το νου να εστιαστεί κι αφήνουμε τις αισθήσεις να μας «σχηματίσουν».

Μετουσιώνουμε την εμπειρία της στιγμής σε κινητική δημιουργία κι αυθεντική προσωπική έκφραση που απελευθερώνεται και μας απελευθερώνει. Βήμα-βήμα (κυριολεκτικά), ερχόμαστε σε πιο βαθιά επαφή με τον εαυτό μας και δοκιμάζουμε να συνδεθούμε διαφορετικά με τους ανθρώπους γύρω μας, ανοίγοντας δρόμους για ό,τι θέλουμε να μοιραστούμε.

Πού απευθύνεται;

Απευθύνεται σε ενήλικες με ενδιαφέρον να ανακαλύψουν καινούριους τρόπους σωματικής, νοητικής και συναισθηματικής αποφόρτισης και αναζωογόνησης∙ μαζί με βαθιά περιέργεια κι ανάγκη να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τους ανθρώπους γύρω τους, ανακαλύπτοντας την ευφυία, την εκφραστικότητα και την απόλαυση του κινούμενου σώματος.

– Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία με το χορό ή το διαλογισμό και καμία ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, μόνο σεβασμός στα όρια του σώματος.

– Χρειάζεστε: ρούχα με τα οποία να μπορείτε να κινηθείτε άνετα ∙ αν δεν θέλετε να χορέψετε ξυπόλυτοι/ες, καλτσάκια ή παπούτσια μόνο για το χώρο ∙ το νεράκι σας∙ σημειωματάριο και στυλό - και κυρίως τον εαυτό σας, όπως ακριβώς είναι.

Η κίνηση είναι γιατρικό είτε κινείστε μια ζωή, επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, είτε ξεκινάτε τώρα και νομίζετε ότι έχετε δυο αριστερά πόδια (ή χέρια!).

Movement Medicine • Awakening the Body με τη Μαρία Βαρελά στο Vimarsa Yoga Studio (Γέρακας)

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021 | 18.00-20.30

Κόστος • €20 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Λόγω των συνθηκών, οι θέσεις είναι περιορισμένες και η συμμετοχή γίνεται μόνο με προηγούμενη κράτηση και προπληρωμή.

Vimarsa Yoga Studio, Αγ. Ιωάννου Θεολόγου 60, Γέρακας

Επικοινωνία, πληροφορίες και κρατήσειςΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & 6938 085095 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & 6998 729988

_____________________________________________________________________________________

Εισηγήτρια • Μαρία Βαρελά - Πιστοποιημένη εισηγήτρια και υπεύθυνη διοργάνωσης σεμιναρίων της πρακτικής του Movement Medicine στην Ελλάδα

Maria VarelaΗ Μαρία Βαρελά είναι δασκάλα της κινητικής πρακτικής Movement Medicine, πιστοποιημένη στην Αγγλία. Ολοκλήρωσε την επαγγελματική εκπαίδευση δασκάλων κίνησης του Movement Medicine με τους ιδρυτές του, Susannah & Ya’Acov Darling Khan, στο School of Movement Medicine στο Ντέβον (1000 ώρες εκπαίδευσης, 120 ώρες πρακτικής, τουλάχιστον 150 ώρες εμπειρίας ως βοηθός δασκάλων και διαρκής εποπτεία). Παρακολουθεί τις επιμορφώσεις από το 2014, συνεργάζεται με τη Σχολή ως επίσημη διοργανώτρια εργαστηρίων στην Ελλάδα και συμμετέχει σε τριήμερα και πενθήμερα σεμινάρια ως βοηθός εκπαιδευτών, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, από το 2017. Διδάσκει τους κύκλους μαθημάτων/εργαστηρίων Movement Medicine δια ζώσης και online. Είναι μέλος, κι ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας, του διεθνούς συλλόγου πιστοποιημένων διδασκόντων της πρακτικής, Movement Medicine Association (movementmedicineassociation.org).
Από το 2006, ασκείται εντατικά στους ενεργητικούς, κινητικούς διαλογισμούς, καθώς και τις διαλογιστικές θεραπείες. Εμβαθύνει κι επιμορφώνεται συγκεκριμένα στις πρακτικές ελεύθερης/συνειδητής κίνησης από το 2011.

Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση στο Twice Born | Primal, με εξειδίκευση σε διαλογιστικές τεχνικές και βιωματικές ασκήσεις που αφορούν θέματα αποπρογραμματισμού από πεποιθήσεις της παιδικής ηλικίας, στην Ελλάδα και την Ιταλία (2007-2009).
Έχει διδακτορικό στην Ανάλυση Πολιτικού Λόγου (2012) κι έχει σπουδάσει Ξένες Γλώσσες και Μετάφραση (2000). Έχει εργαστεί ως επιμελήτρια επιστημονικών κειμένων και σύμβουλος/βοηθός συγγραφής για ακαδημαϊκούς, ερευνητές και διδάσκοντες, μη γηγενείς ομιλητές της Αγγλικής, για περισσότερα από δέκα χρόνια.


→ Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κινητικό διαλογισμό, μπορείτε να ακούσετε το podcast της συνέντευξής της στο Boem Radio εδώ: Μαρία Βαρελά @ Boem Radio (https://www.boemradio.com/gr/el/news/maria-varela-boem-radio/).

→ Πληροφορίες σχετικά με μαθήματα και σεμινάρια Movement Medicine στην Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα Movement Medicine Greece στο facebook και στην ιστοσελίδα trustinmotion.org.

→ Κεντρική ιστοσελίδα: School of Movement Medicine – www.schoolofmovementmedicine.com.

Read 238 times Last modified on Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 19:04
Like us on Facebook