Σώμα- Τοπίο, δημιουργώντας μία performance με την Θάλεια Δήτσα

thalia ditsa seminario butoh

Κύκλος 11 συναντήσεων του εργαστηρίου Σώμα Τοπίο, στις οποίες θα ασχοληθούμε με το να δημιουργήσουμε μία μικρή performance για την ολοκλήρωση της χρονιάς.
Το Σώμα Τοπίο, αποτελεί ένα ερευνητικό χορογραφικό εργαστήρι στις αρχές του χορού Butoh, του αυτοσχεδιασμού και του χοροθεάτρου- σωματικού θεάτρου.

Σε αυτό τον τελευταίο φετινό μας κύκλο, θα εστιάσουμε την έρευνα μας στη σχέση σώματος-αντικειμένου, δημιουργώντας έτσι μικρά soli. Ταυτόχρονα θα εστιάσουμε στη δημιουργία συνόλου (ensemble work), και πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ομαδικό κομμάτι, να συνθέσουμε ένα πλέγμα, το οποίο θα συνθέτει και θα περιέχει τις επιμέρους ατομικές ιστορίες μας.
Ελάτε να παίξουμε μαζί!

Στη διαδικασία του εργαστηρίου περιλαμβάνονται κάποιες συναντήσεις σε εξωτερικό χώρο, για να συνδεθούμε με τα φυσικά στοιχειά, οι οποίες γίνονται σε συνεννόηση με την ομάδα.

Στο τέλος θα μοιραστούμε τη διαδικασία μας με λίγους φίλους σε μία βραδιά μοιράσματος.

Οι συναντήσεις απευθύνονται σε ανθρώπους με κάποια εμπειρία στην κίνηση, αλλά κυρίως σε ανθρώπους που επιθυμούν να εξερευνήσουν την εκφραστικότητα και τη δημιουργική διαδικασία μέσα από την κίνηση. Για προφανείς λόγους χρειάζεται να υπάρχει παρουσία σε όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου. Αν κάτι σας προβληματίζει σχετικά, επικοινωνήστε με τη συντoνίστρια.

Συναντήσεις :

Τρίτη 25/4, 2/5  | 17.15-19.40
Δευτέρα 8, 15, 29/5 και 5, 12/6 | 17.15-19.45
Τετάρτη 31/5, 7 και 14/6 | 17.45-20.00 (και μια συναντήση 16-17/6 που θα οριστεί σε επόμενο χρόνο!)

Σύνολο: 11 συναντήσεις, σύνολο, 25 ώρες πρακτικής, εξερεύνησης και δημιουργίας.


Επένδυση:
Για προπληρωμή όλου του κύκλου: 150 ευρώ, με κατάθεση προκαταβολής 50 ευρώ μέχρι τις 20/4

Σε μηνιαίες δόσεις: 2 * 85 ευρώ, σύνολο 170 ευρώ με προκαταβολή 50 ευρώ μέχρι 20/4 και μετά πληρωμή σε 2 δόσεις.
drop-in, για όσα θέλουν να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν τη διαδικασία, το drop-in περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε 2 συναντήσεις, στην τιμή των 30 ευρώ, ωστέ να έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε πιο ουσιαστική επαφή με τη διαδικασία και την ομάδα.

Για μέλη ΣΕΧΩΧΟ γίνεται μία έκπτωση 10% στις παραπάνω τιμές.
Υπάρχει η δυνατότητα διευκόλυνσης/ μερικής υποτροφίας/ ανταλαγής σε περίπτωση που υπάρχει επιθυμία αλλά σας δυσκολεύει το οικονομικό, επικοινωνήστε με τη συντονίστρια.

Ananda Unity, Σφηττιών 10, Κάτω Πετράλωνα (μετρό Κεραμεικός, ΗΣΑΠ Θησείο και Πετράλωνα)


Θάλεια Δήτσα

fb Motion Vital

fb Σώμα Τοπίο/ Body Landscape

fb  Ma - embodied performance lab

Η Θάλεια Δήτσα ζει στην Αθήνα. Εργάζεται ως δασκάλα κίνησης, χορογράφος,
performer και εμψυχώτρια δημιουργικών- βιωματικών ομάδων. . Σπούδασε Φυσική, χορογραφία , Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία .

Συνεργάστηκε σταθερά με την ομάδα χορού 14ημέρα της Μαρίας Αγγέλου(2001-2009), και με άλλους χορογράφους (ομάδα Συν+εργασία,Αιμιλία Μπουρίτη, Αφρ. Βερβενιώτη, Sumako Koseki). Έχει χορογραφήσει και παρουσιάσει 5 μικρά χορευτικά έργα και μία ταινία χορού. Έχει επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις.

Σημαντική επιρροή στην πορεία της υπήρξε η συνάντηση της με το Butoh και τις πρακτικές ενσωμάτωσης (embodiment practices) δρόμοι που μελετά σταθερά μαζί με την εφαρμογή τους στο σωματικό θέατρο, τις τεχνικές αυτοσχεδιασμού, φωνής, χορού και την επιτέλεση (performance).

Το 2018, σχημάτισε την ομάδα Ma, ένα καλλιτεχνικό σχήμα για την έρευνα και την πρακτική της σωματοποίησης στην performance (embodied performance research and practice), με την οποία έχει παρουσιάσει τρία έργα. Τη χρονιά 2020-2021 δίδαξε κίνηση και χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου Νότος, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τα τελευταία χρόνια εκπαιδεύεται ως ψυχοθεραπεύτρια (Clinical Expressive Arts Therapy, Gestalt Therapy, Essenctial Intitute of Psychothetapy). Από το 2020 συντονίζει εργαστήρια και ομάδες δημιουργικής έκφρασης, αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης μέσω των Τέχνών.

Στις κοινοτικές και καλλιτεχνικές δράσεις που προτείνει και συμμετέχει προσκαλεί τα πεδία του χορού, των κοινωνικών επιστημών και της Gestalt/ Εκφραστικής Θεραπείας να συνομιλήσουν προς μία κατεύθυνση που μπορεί να ενδυναμώσει ανθρώπους και κοινότητες.

Ενδεικτικοί ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι:

α) Χορογραφία-κινησιολογική επιμέλεια:

Με την ομάδα Ma που ίδρυσε το 2018:
Song of Myself, v.2,ομάδα Ma, ψηφιακή μορφή (ταινία χορού), φεστιβαλ Τεχνη Καθ'οδόν, σε παραγωγή του Δήμου Ηρακλείου, παραγωγή 2020.
Song of Myself, ομάδα Ma, θέατρο Tempus Verum (φεστιβάλ Adapt19), Αθήνα και Dansarte art space, Πάτρα, 2019

β) διδασκαλίες, εργαστήρια και καλλιτεχνική καθοδήγηση σε επαγγελματίες : workshops- teaching

 

Read 609 times Last modified on Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023 10:25

Follow Us