Dance Theater

Σεμινάριο Butoh με την Μαριάννα Τσαγκαράκη (-20% με κάρτα Plus)

Η μουσική της Μνήμης – The music of Rememberance

Η μνήμη είναι ζωή, είναι η κάθε στιγμή που βιώνουμε κάθε λεπτό και που αφήνει μέσα στο σώμα μας το αποτύπωμα της. Ένας ήχος αρκεί για να την ξυπνήσει και να ενεργοποιηθεί η εσωτερική κίνηση που απορρέει από τη μοναδικότητα της κάθε μνήμης.
Όπως ένα σώμα που χορεύει αυθόρμητα ακολουθώντας την πηγαία κίνηση που αναδύεται, έτσι και ο Elie Οmeir εμπνέεται και δημιουργεί την μουσική του ''ακούγοντας'' την κίνηση αυτή. Τα ηχητικά του τοπία συνδυάζουν συχνότητες που αφυπνίζουν τα ενεργειακά κέντρα, χρησιμοποιεί επίσης ηχογραφημένες φωνές κ ήχους που έχει συλλέξει από τα ταξίδια του ενώ παράλληλα δημιουργεί ένα τρυφερό περιβάλλον αυτοσχεδιάζοντας εκείνη τη στιγμή με την ακουστική του κιθάρα!
Μέσα από την βραδύτητα θα αφυπνίσουμε και θα οξύνουμε τις αισθήσεις μας, οι οποίες θα μας μεταφέρουν στον άυλο κόσμο της μνήμης και στις ιστορίες με τις οποίες συνδέονται. Το σώμα θα σμιλευθεί και θα κινηθεί από τις εικόνες που είναι αποθηκευμένες μέσα στην ύλη του ενώ η μουσική του Elie θα συνηχεί με την μελωδία που το κάθε σώμα εκπέμπει. Ένας χορός που θα αναδείξει την τελετουργική διάσταση της διαλογιστικής και εκστατικής κίνησης!
Μέσα από την βραδύτητα θα αφυπνίσουμε και θα οξύνουμε τις αισθήσεις μας, οι οποίες θα μας μεταφέρουν στον άυλο κόσμο της μνήμης και στις ιστορίες με τις οποίες συνδέονται.

Μέσα στο μάθημα
• Δουλεύουμε ολιστικά με ασκήσεις που βοηθούν στη συγκέντρωση, στην αναπνοή, στη γείωση και στη ροή της ενέργειας
• Στη μυική ενδυνάμωση και στην ευλυγισία του σώματος για αβίαστη αλλαγή στα διάφορα ερεθίσματα
• Αφυπνίζουμε τη σχέση μας με τα ενεργειακά κέντρα και με τα στοιχεία / ποιότητες της φύσης που συνδέονται αντίστοιχα
• Καλλιεργούμε την φαντασία και την ποιητική μας πλευρά δημιουργώντας μια διάσταση που δίνει άλλη πνοή στον χορό
• Ανακαλύπτουμε τα εσωτερικά τοπία που πηγάζουν μέσα στο σώμα μας
• Ξεδιπλώνουμε και μαθαίνουμε να υποστηρίζουμε τον προσωπικό μας χορό καθώς και τον χορό που πηγάζει μέσα απο την επαφή με τους άλλους
• Ενισχύουμε την εμπιστοσύνη στο σώμα και αφηνόμαστε από τον νοητικό έλεγχο στο άγνωστο

Το μάθημα απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να γευτούν το βάθος του σωματικού λόγου και να ανοίξουν την δημιουργική τους πλευρά μέσα από την κίνηση ακόμα κι αν έχουν ελάχιστη εμπειρία με τον χορό. Επίσης είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για performers, ηθοποιούς, χορευτές, εικαστικούς διότι βοηθάει στην εκλέπτυνση των αντιληπτικών εργαλείων, στον εμπλουτισμό της κίνησης, να διευρύνουν το φαντασιακό επίπεδο και να ενισχύσουν την ποιότητα παρουσίας τους.
Σεμινάριο Butoh με την Μαριάννα Τσαγκαράκη (+PLUS)
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 | 19:00 - 21:00

Κόστος: 30Ε
με την κάρτα Dancetheater Plus


Προκαταβολή 10 Ε για την κράτηση θέσης. Ο λογαριασμός δίνεται σε προσωπικό μήνυμα. 
 
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , 6939554397,  fb inbox Marianna Tsagaraki

Η Μαριάννα Τσαγκαράκη είναι απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού ''Ραλλού Μάνου''. Είναι performer, καθηγήτρια χορού, χορογράφος, δασκάλα Hatha yoga και θεραπεύτρια Ολιστικής Μάλαξης.
Ως χορεύτρια, έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ σύγχρονου χορού και σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συν-χορογραφίσει σε ομάδες σύγχρονου χορού, ενώ εξερευνεί την χορογραφική της ταυτότητα σε προσωπικές της δουλειές. Επιμελείται επίσης την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις και συνεργάζεται με εικαστικούς καλλιτέχνες έχοντας συμμετοχές σε φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης & Πολυμέσων (Αθήνα, Σύρο, Μάλτα, Κάννες, Μαδρίτη, Μιλάνο, Βενετία, Ν. Υόρκη κ.α).
Συνάντησε τον χορό Butoh το 2007 όπου μαθήτευσε δίπλα στην Ιωάννα Γκαραγκούνη, η οποία διδάχτηκε στην Ιαπωνία και έπειτα έφερε το butoh στην Αθήνα. Εκ τότε η επαφή της με τον εν λόγο χορό έχει συνεχιστεί δίπλα σε αξιόλογους ιάπωνες χορευτές / χορογράφους καθώς και με τις παραστάσεις και τα εργαστήρια που δίνει.
Η συνεχόμενη της αναζήτηση και η έρευνα για την ευεργετική επιρροή στην συνείδηση που δημιουργεί η κίνηση, την έφεραν τον τελευταίο χρόνο σε επαφή με τον στροβιλισμό σούφι μέσα από την διδασκαλία του Ziya Azazi. Ένα νέο συστατικό που έχει προσθέσει στην προσωπική της εργασία. Επιπλέον, είναι συν-διοργανώτρια του Ecstatic Dance, ενός διαδεδομένου ρεύματος ελεύθερης κίνησης στο εξωτερικό, που πλέον μεγαλώνει και στην Αθήνα. Παράλληλα, αυτή την περίοδο έχει επανέλθει και συνεχίζει τις σπουδές της στην Σωματο-ψυχοπαιδαγωγική (Μέθοδος Danis Bois).

 

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Άνω Πετράλωνα

    Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 734
Εγγεγραμένα μέλη: 4564
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources