Ελληνικό Κέντρο Επιμόρφωσης

Ελληνικό Κέντρο Επιμόρφωσης

Μαυρομματαίων 25, 104 34, Αθήνα, Τηλ: 210.8217710

Read more

Shantom

Shantom

Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι, +30 210 6717529

Read more

Σωματική πρακτική διαλογισμού και κινητικής έκφρασης Movement Medicine με τη Μαρία Βαρελά

Σωματική πρακτική διαλογισμού και κινητικής έκφρασης Movement Medicine με τη Μαρία Βαρελά

Το MOVEMENT MEDICINE είναι μια σωματική πρακτική ελεύθερου χορού, διαλογιστικής κίνησης και πηγαίας έκφρασης.

Read more
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 10:33

Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα: Η θεραπεία μέσω των Εικαστικών Τεχνών με τη Μαρία Καρκανιά (Ambivert Concept Store)

Το σεμινάριο θα είναι θεωρητικό και βιωματικό. Σε αυτό το σεμινάριο θα εξερευνήσουμε τα Σύμβολα, αρχέτυπα και όνειρα στην Ψυχολογία του Βάθους του Carl Gustav Jung. Θα μιλήσουμε για το Αρχέτυπο του Εαυτού και το σύμβολο Μάνταλα. Θα πραγματοποιηθούν βιωματικά κάποια τεστ της θεραπείας μέσω των Εικαστικών Τεχνών όπως το τεστ του Δέντρου. Στο χώρο σας μπορείτε να έχετε μπλοκ ζωγραφική και χρώματα!!!

Οι θεραπείες μέσω της τέχνης βασίζονται στην εξωλεκτική έκφραση, στη συμβολική λεκτική έκφραση, στη δημιουργική έκφραση, στη δυνατότητα συμβολοποίησης, στην προβολή.
Η θεραπεία βασίζεται στην ασυνείδητη έκφραση του εσωτερικού του ατόμου, την αυθόρμητη δημιουργία, την απελευθέρωση του αυθεντικού εαυτού, την αποκωδικοποίηση των συμβόλων, την ερμηνεία των προβολών, τη δημιουργία νέων γραμμών θεραπείας και έκφρασης, τη συμβολοποίηση, το βαθύτερο μετασχηματισμό του ασυνειδήτου. Μέσω της Τέχνης ο άνθρωπος μπορεί και εκφράζεται συμβολικά και έτσι το ασυνείδητο αποδεσμεύεται.

Οι θεραπείες μέσω Τέχνης μπορούν να εφαρμοστούν σε ένα ευρύ φάσμα πληθυσμού, παιδιά και ενήλικες με νευρωτικές ή ψυχωτικές διαταραχές. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον προς αυτού του είδους τις θεραπείες γιατί είναι μία θεραπευτική προσέγγιση που μπαίνει σε πολύ μεγάλο βάθος και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

Οι τέχνες μπορούν να λειτουργήσουν θεραπευτικά μέσα από το συμβολικό τους περιεχόμενο.

Ο άνθρωπος είναι δημιουργός. Μιλάει μέσα από την τέχνη και έχει τη δυνατότητα να συμβολοποιεί. Ο συμβολισμός έχει τόση ψυχική ενέργεια ώστε είμαστε υποχρεωμένοι να την προσέχουμε.

Ο συμβολισμός συνδέεται με τα βαθύτερα ένστικτα μας.(Καρλ Γιουνγκ)

✨Παρέχεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το τμήμα Τέχνες και Ψυχοθεραπεία του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου.

maria karkania seminario

 
 
Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, 12:00-15:00 & Κυριακή 01 Νοεμβρίου 2020 12:00-15:00
Αριθμός μελών ομάδας: μέχρι 12 άτομα
Κόστος: 60 ευρώ
Εγγραφή: Για την εγγραφή στην ομάδα, οι ενδιαφερόμενοι αποστέλλουν μεiλ στο ambivert.conceptstore@gmail.com και στη συνέχεια (εφόσον υπάρχει διαθέσιμη θέση) προκαταβάλλουν το ποσό των 60 ευρώ για την εγγραφή τους.
→ Χώρος: Πολυχώρος Ambivert Concept Store, Πραξιτέλους 132, Πειραιάς.
→ Η Ομάδα θα γίνει διαδικτυακά.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στα τηλέφωνα 6978131904, 2104134642 .

Ambivert Concept Store


Μαρία Καρκανιά (Διευθύντρια του Τομέα Τέχνες & Ψυχοθεραπεία – Ελληνοβρετανικό)

karkaniaΗ Μαρία Καρκανιά είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2002) και του τμήματος Ψυχολογίας του University of Wales (2006). Συνέχισε τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA με κατεύθυνση στην Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού του University of Wales (2008).
Έχει σπουδάσει Χορό μοντέρνο, έχει δίπλωμα του μοντέρνου χορού (Modern Theater, ISTD) (2010), και στο φλαμένκο (Spanish Dance Society ) και Trinity Guildhall (2009). Επίσης έχει ασχοληθεί με το σύγχρονο χορό (τεχνική release), jazz, μοντέρνο αφρικάνικο χορό (afro-modern, τεχνική Katherine Dunham) στις σχολές Χορού Ντιάνα Θεοδωρίδου, Φωκάς Ευαγγελινός, studio Χορός - Χώρος (Μέτσης), σχολή χορού PK Dance school.
Έχει σπουδάσει πιάνο και αρμονία στο Εθνικό Ωδείο (Παράρτημα Ψυχικού).

Έχει παρακολουθήσει σεμιναριακούς κύκλους με αξιόλογους χορευτές του Flamenco όπως η Roza Belmonte, ο Mario Maya και Cristina Hoyos. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναριακών μαθημάτων και ρεπερτόριο με την Elizabeth Roxas –Dorish (Former principal dancer «Alvin Ailey» American Dance Theater με εξειδίκευση στην τεχνική Horton (Modern Dance, Horton Technique και με τον Bernard Gaddis (Contemporary West Dance Theater) με τεχνική σύγχρονου μπαλέτου (contemporary ballet) τα έτη 2016-17.
 
Η βαθιά αγάπη της και ενδιαφέρον για το αντικείμενο του χορού και την ανάλυση κίνησης και τη σύνδεση σώματος, ψυχής και συναισθημάτων την οδήγησε στη Χοροθεραπεία. Παρακολούθησε τρεις κύκλους σεμιναρίων στη Χοροθεραπεία με θέμα «Συνειδητοποιήσεις και εκφραστικότητα» από τη Leda Shandala στον πολυχώρο πολιτισμού και τεχνών Shantom (2014-15-16). Παρακολούθησε σεμινάρια με θέμα «Προσέγγιση στη Χοροκινητική θεραπεία» και «Πρωτόγονη έκφραση» στην Ένωση Χοροθεραπείας (2014). Έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα Γιουγκιανής Συμβουλευτικής μέσω της Χοροθεραπείας του Ελληνοβρετανικού (2017). Εκπαιδεύτηκε στο σύστημα ανάλυσης κίνησης Laban Movement Analysis από την Εριφύλη Δαφέρμου. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων σωματικής αυτογνωσίας, ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και somatics.
 
Είναι Ψυχολόγος με Ψυχοδυναμική (Αναλυτική – Γιουγκιανή) κατεύθυνση, θεραπεύτρια μέσω της κίνησης και χρησιμοποιεί θεραπείες μέσω Τεχνών (χοροθεραπεία και θεραπεία μέσω των εικαστικών) στη θεραπευτική δουλειά της με παιδιά και εφήβους και νέους. Χρησιμοποιεί τεχνικές θεραπείας μέσα από τις τέχνες (active imagination, authentic movement, guided imagery). Εξειδικεύεται στη χορήγηση των ιχνογραφικών προβολικών τεστ διάγνωσης, Η.T.P. (House – Tree - Person), Draw a mother with her child, Kinetic Family, Fairy TaleTest. Είναι πιστοποιημένη από την Άριστον Ακαδημία Υπολογιστών για τη χορήγηση των τεστ Career Guidance και Ariston Learning Styles (τεστ προσωπικότητας, κλίσεων και δεξιοτήτων) και Τεστ των Ημισφαιριών. Έχει εκπαιδευτεί στην χορήγηση του τεστ επιλογής συντρόφων «Why we chose the mates we do» της Anne Teachworth (ψυχογενετικό μοντέλο).
Είναι συγγραφέας της Παιδικής σειράς βιβλίων «Ανακαλύπτω τα Επαγγέλματα» (Ανακαλύπτω τα επαγγέλματα Υγείας, Ασφαλείας, Καλλιτεχνικά), (Εκδοτική Άλφα).
Read 679 times Last modified on Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 11:45

Follow Us