Klein Technique & Dancing Connections με τη Ζωή Δημητρίου

seminario zoi dimitriou

Μαθήματα Stretch and Placement

H Klein TechniqueTM είναι ένα σύστημα σωματικών διαδικασιών που αποσκοπούν στην ανάλυση και κατανόηση του σώματος προκειμένου να βελτιωθεί και να προωθηθεί περαιτέρω η δυνατότητα κίνησης, η μείωση και η αποκατάσταση τραυματισμών. Η τεχνική αναπτύχθηκε από τη Susan Klein στις αρχές της δεκαετίας του '80 και έχει μελετηθεί και χρησιμοποιηθεί από μια ολόκληρη γενιά χορευτών και χορογράφων, συμπεριλαμβανομένων των Trisha Brown, Sasha Waltz και μελών των ομάδων τους. Η Susan Klein, μαζί με τους πιστοποιημένους δασκάλους και όσους μελετούν μαζί της για να αποκτήσουν πιστοποίηση, κοιτάζει πάντα το σώμα και σε ακινησία και σε κίνηση για να δημιουργήσει νέους τρόπους εξερεύνησης και να ενισχύσει την ικανότητά για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, μεγαλύτερη ευκολία και επομένως διευρυμένες επιλογές κίνησης και εκφραστικότητας.

Στα μαθήματα Stretch και Placement, θα εργαστούμε αργά, στοχαστικά και σκόπιμα. Θα εργαστούμε για να βρούμε και να βελτιώσουμε τις συνδέσεις του σώματος στο επίπεδο των οστών και να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τους βαθύτερους μύες της στήριξης (τον λαγονοψοίτη, τους δικέφαλους μηριαίους, τους προσαγωγούς και το πυελικό έδαφος) για να αποκτήσουμε εναρμόνιση και να βελτιώσουμε τη δυναμική μας στάση, βρίσκοντας έτσι πιο αποτελεσματικούς τρόπους κίνησης, χορού και δημιουργίας.

«Σκοπός της Klein TechniqueTM είναι η εκπαίδευση, όχι στο επιφανειακό επίπεδο της μίμησης της φόρμας, αλλά σε ένα βαθύτερο επίπεδο κατανόησης του σώματος ως ενιαίο σύνολο για τη μεγιστοποίηση της λειτουργίας του κινητικού δυναμικού κάθε ατόμου. Η εργασία και μελέτη στο επίπεδο των οστών επιτρέπει σε κάποιον να εκφραστεί από την μοναδική του ταυτότητα, να χορέψει και να δημιουργήσει από τον μοναδικό βαθύτερο εαυτό του». (Susan Klein, 2018)

Ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσετε τι είναι η Klein TechniqueTM είναι να την δοκιμάσετε από πρώτο χέρι. Εάν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα, μπορείτε να διαβάσετε τι λέει η Susan Klein για την τεχνική στον ιστότοπο Klein TechniqueTM website.

 

Σεμινάριο: Dancing Connections

Ως ανθρώπινα όντα θέλουμε να είμαστε πλήρως παρόντες, ενσωματωμένοι, καθώς ζούμε τη ζωή μας. Θέλουμε να επικοινωνήσουμε ποιοι είμαστε και τι πρεσβεύουμε στην πράξη, έτσι ώστε το μήνυμά μας να φτάσει στους άλλους. Καθώς κινούμαστε, είτε στον χορό, στο θέατρο ή απλά στο να είμαστε με άλλους, θέλουμε να συνδεθούμε. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να βρούμε μέσα για να συνδεθούμε εσωτερικά, τόσο με αυτό που θέλουμε να πούμε όσο και με το πώς όλα τα μέρη του σώματος σχετίζονται μεταξύ τους για να υποστηρίξουν τη δήλωση και τον σκοπό μας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να γνωρίζουμε κάτι για τη θεμελιώδη φύση της δημιουργίας συνδέσεων.

Αυτή η ικανότητα να κάνουμε συνδέσεις, να δημιουργούμε σχέσεις, είναι μια δεξιότητα που ξεκινά «στο σπίτι», μέσα στο σώμα μας, προτού κυματίσει προς τα έξω στο περιβάλλον και σε άλλους. Σε αυτό το εργαστήριο η Ζωή Δημητρίου θα εισαγάγει τις Θεμελιώδεις Αρχές της Κίνησης και θα χρησιμοποιήσει τον αυτοσχεδιασμό και τις παρτιτούρες για να τις εξερευνήσει περαιτέρω στο πλαίσιο του χορού και μέσα σε μια ομαδική κατάσταση. Αυτή είναι μια προσέγγιση στη βασική προπόνηση σώματος που ασχολείται με τη διαμόρφωση των συνδέσεων στο σώμα σύμφωνα με αρχές αποτελεσματικής λειτουργίας κίνησης μέσα σε ένα πλαίσιο που ενθαρρύνει την προσωπική έκφραση και την πλήρη ψυχολογική εμπλοκή.

Ελάτε να μοιραστείτε με περιέργεια και μια αίσθηση έρευνας για την κίνηση, την αφή, το σώμα και τη συνείδηση.

 

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 13-17 Μαΐου 2024

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

ένα πρωινό μάθημα, 10πμ-12 | 20ε

πέντε πρωινά μαθήματα, 10πμ-12 | 70ε

σεμινάριο, 1-3μμ | 70ε

πέντε πρωινά μαθήματα & σεμινάριο, 10πμ-3μμ | 120ε

 

Βρείτε το 6μηνιαίο πρόγραμμα του ΣΥΝΑΣΚί d|intensifying εδώ → cochleares.com/synaski

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

προτιμήστε να μας στείλετε μνμ στα

facebook.com/synaski &

www.facebook.com/cochleastudia

ή τηλεφωνήστε μας στο 6909853355

logo square

COCHLEA studia
Παναγή Μπενάκη 4, TK 11471, Αθήνα
www.cochleares.com
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
T. 6909853355


Ζωή Δημητρίου, Χορογράφος/Περφόρμερ/Ερευνήτρια

Η Ζωή Δημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε απο την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, σπούδασε στην Trisha Brown στην Νέα Υόρκη και ολοκλήρωσε με διάκριση το μεταπτυχιακό της στην Πρακτική του Ευρωπαϊκού Χοροθεάτρου στο Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance του Λονδίνου.

Ξεκίνησε την χορογραφική της καριέρα το 2006 και έχει λάβει σημαντικά βραβεία χορογραφίας όπως το Robin Howard Foundation Award 2008, το Bonnie Bird Choreography Fund Award 2009, to CfC 2010 από την Company of Angels, Sadler’s Wells και The Place, και τη συμμετοχή στο Aerowaves. Έχει λάβει πολλαπλές αναθέσεις έργου (πχ. Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, The Place ) και τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικά θέατρα όπως μεταξύ άλλων Fast Forward Festival 4/ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ROH2, Arnolfini, BE Festival, Lilyan Baylis, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Operaestate Veneto Festival, Scala του Μιλάνο, Europe in Motion Festival, Springloaded/The Place.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορα διεθνή ευρωπαϊκά και ερευνητικά προγράμματα για τον χορό όπως το Choreoroam, Big Intensive, Europe in Motion και έχει λάβει προμήθειες από σημαντικούς πολιτισμικούς φορείς όπως το Arts Council of England, Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μεταξύ άλλων. Είναι ερευνήτρια στο Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance του Λονδίνου και έχει διδάξει διεθνώς σε σημαντικούς θεσμούς όπως μεταξύ άλλων το Impulstanz Festival, Sasha Waltz Company, Independent Dance, National Acαdemy of Dance in Rome, κ.α.

Read 69 times Last modified on Τρίτη, 07 Μαϊος 2024 20:39

Follow Us