Σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού / Σύνθεσης με τη Μαρία Γοργία

gorgia seminario contact

Δημιουργούμε κίνηση-Μοιραζόμαστε ερέθισμα.
Αυτοσχεδιασμός και Σύνθεση

από τη Μαρία Γοργία


-Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε κίνηση μακριά από τις ήδη υπάρχουσες κινητικές φόρμες και κοντά στη δική μας γραφή;
-Πώς μπορούμε να εξελίξουμε μια κινητική ιδέα;
-Πώς μπορούμε να απολαύσουμε το κινούμενο σώμα μας καθώς απελευθερώνεται στο ρυθμό μιας αυτόματης γραφής;
-Πώς μπορούμε να χορεύουμε συνομιλώντας με έναν παρτενέρ ή με περισσότερους;
-Πώς μπορούμε να χορεύουμε με παρτενέρ ένα αντικείμενο;
-Πώς μπορούμε να χορεύουμε ενώ ταυτόχρονα μιλάμε;


Οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν με τεχνικές αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης κίνησης, αντικειμένου και λόγου, καθώς και με τεχνικές οργάνωσης του κινητικού υλικού που θα προκύπτει.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές, χορογράφους, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, εικαστικούς, performance artists, μουσικούς και γενικά ανθρώπους από πεδία εντός και εκτός των τεχνών, που ενδιαφέρονται για τη σωματική έκφραση, τη σύνθεση, τον αυτοσχεδιασμό και την performance.

Στις 12 δίωρες συναντήσεις το σεμινάριο θα περιλαμβάνει:

-κινητικό ζέσταμα και προετοιμασία του σώματος, βασισμένο στις τεχνικές release, contact improvisation καθώς και προσωπικό υλικό της χορογράφου.
-φωνητικό ζέσταμα-τεχνοτροπίες εύρεσης κίνησης, συνθετικές μεθόδους κίνησης και οργάνωσης της σε μεγαλύτερες ενότητες- έννοιες του αντικειμένου-έννοιες του λόγου-αυτοσχεδιασμό, κινητική έρευνα και πειραματισμό με το σώμα και το αντικείμενο.
-αυτοσχεδιασμό, κινητική έρευνα και πειραματισμό με το σώμα και τον λόγο.
-δομημένο ομαδικό, solo ή duet αυτοσχεδιασμό-βιβλιογραφία-πιθανότητα ανοιχτής παρουσίασης-performance των έργων των συμμετεχόντων

Τόπος σεμιναρίου: Χώρος Αμάλγαμα, Μενάνδου 47, Αθήνα, 5ος όροφος
Ημερομηνίες και ώρες: Κάθε Τετάρτη 18.30-20.30 από τις 4/10/2023
Κόστος σεμιναρίου: 150 ευρώ (12 συναντήσεις)
Drop in: 13 ευρώ (1 συνάντηση)

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα

Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή 60 ευρώ, μέχρι τις 2/10/ 2023.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης!

Δήλωση συμμετοχής και περισσότερες λεπτομέρειες στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνικά στο 6944686991.
Φωτογραφία: Παναγιώτης ΛάμπρουΗ Μαρία Γοργία γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (1992). Το 1992 πήρε το 3ο βραβείο στο Διαγωνισμό Νέων Χορογράφων με το έργο ‘‘Εις τους τολμήσαντες εις την πραγματικότητα αντισταθήναι’’. Με το ίδιο έργο έλαβε μέρος στη ‘‘Βραδιά Νέων Χορογράφων’’(28/09/1992, Θέατρο Ηρώδου του Αττικού, ΕΟΤ). Από το 1993 ως το 1997 παρακολούθησε μαθήματα στις Release τεχνικές (με τους Gill Clark, Russell Maliphant, Steven Petronio, Scott Clark και άλλους), καθώς επίσης αυτοσχεδιασμό, Feldenkrais & Alexander τεχνικές στο Λονδίνο (‘‘Greenwich Dance Agency’’, ‘‘Independent Dance’’ at the Jerwood space). Παρακολούθησε επίσης μαθήματα στις Limon, Cunningham και τεχνικές κλασικού χορού στο Place School, Laban Center & Danceworks. Από το 1994 σπουδάζει με υποτροφία της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης στο Laban Centre for Movement & Dance, και το 1996 παίρνει το πτυχίο MA in Dance Studies, με ειδίκευση στη χορογραφία.
Έχει χορογραφήσει συνολικά 26 έργα για την ομάδα Αμάλγαμα και 24 παραγωγές, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί σε Αγγλία, Ελλάδα, Νέα Υόρκη, Ιταλία, Κροατία και Κύπρο. Το 2004 η ομάδα συμμετείχε, μετά από παραγγελία του έργου «Οι Άθλοι του Πένταθλου» στις Τελετές Υποδοχής Αθλητών (οργάνωση ΑΘΗΝΑ 2004)

Έχει συνεργαστεί με την ομάδα χορού ‘‘ΧΟΡΕΥΤΕΣ’’, με την ομάδα της Jennifer Copaken στο Λονδίνο και στο Χονγκ Κονγκ με την ομάδα ‘‘X- tanztheatr’’.Έχει διδάξει σύγχρονο χορό, χορογραφία και αυτοσχεδιασμό στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος (Deree College) από το 1998 μέχρι το 2009. Από το 2005-2009 δίδαξε στην Κατεύθυνση του Χορού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Χορογραφία, Χορολογία και Σύγχρονο Χορό. Διδάσκει σεμινάρια Χορογραφίας και Αυτοσχεδιασμού από το 1997 μέχρι σήμερα. Έχει υπάρξει μέλος της ομάδας οργάνωσης του European Contact International Teachers Exchange που διοργανώθηκε στην Αθήνα το 2004, του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΙΤΙ) καθώς και του ΙΕΤΜ (International Network for Contemorary Performing Arts).
Ήταν επίσης μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής των Ιδιωτικών Επαγγελματικών Σχολών Χορού, του Υπουργείου Πολιτισμού από το 1999 μέχρι το 2006.Έχει επιμεληθεί την κίνηση σε διάφορα θεατρικά έργα (« Η επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας» του Ντίρενματ , σκηνοθεσία Στάθης Λιβαθινός και άλλα). Από το Φεβρουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο 2019 ήταν μέλος του ΔΣ της Κρατικής Σχολής Χορού.

 

Read 879 times Last modified on Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 08:36

Follow Us