Ετήσιο Εργαστήρι Χορογραφίας: MAKING AND UN-MAKING DANCES με τη Μέντη Μέγα

ergastiri xorografias menti mega

ΕΤΗΣΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ: MAKING AND UN-MAKING DANCES
με τη Μέντη Μέγα και προσκεκλημένους καλλιτέχνες και θεωρητικούς στο ΊΣΟΝ

Από τον Οκτώβριο του 2023 μέχρι τον Μάιο του 2024

Το περσινό Making and un-making dances μετακομίζει στην πρωινή ζώνη του ΙΣΟΝ και αποκτά ετήσια διάρκεια και πιο επαγγελματικό χαρακτήρα.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε αποφοίτους επαγγελματικών σχολών και άτομα με αναπηρία με εμπειρία στην κίνηση και το χορό και είναι προχωρημένου επιπέδου. Λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες και της ανάγκες των συμμετεχόντων, το πρόγραμμα αντιμετωπίζει τη χορογραφία σαν ένα διευρυμένο ερευνητικό πεδίο, που συνομιλεί με τις άλλες τέχνες και αντλεί μεθοδολογίες και πρακτικές από άλλα ακαδημαϊκά πεδία όπως η ανθρωπολογία, η κοινωνιολογία και η φιλοσοφία. Κεντρικό στοιχείο του προγράμματος αποτελεί η ενότητα «καλλιτεχνικά ερεθίσματα» που θα περιλαμβάνει επισκέψεις έκπληξη σε άλλους χώρους τέχνης, μουσεία, εξωτερικούς χώρους, και γνωριμία με καλλιτέχνες και θεωρητικούς από το χορό και άλλα πεδία.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν χορογραφικά σε μικρές ομάδες, θα έχουν υποστήριξη και καθοδήγηση (mentoring) σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και δύο ευκαιρίες ανοιχτής παρουσίασης της δουλειάς τους.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο του 2023 μέχρι τον Μάιο του 2024 και θα απασχολεί τους συμμετέχοντες δύο μέρες την εβδομάδα. Για τη δεύτερη μέρα, κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιούν προσωπική έρευνα, θα υπάρξει μια σχετική ευελιξία ως προς τις ώρες και μέρες διαθεσιμότητας της αίθουσας του ΙΣΟΝ.

Πρόσκληση σε συνάντηση για ενημέρωση

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 12:00, το ΊΣΟΝ σε συνεργασία με την Μέντη Μέγα διοργανώνουν συνάντηση ενημέρωσης και γνωριμίας για το εργαστήρι χορογραφίας Making and un-making dances #2. Σας προσκαλούμε να ακούσετε για το περιεχόμενο και τη μορφή του εργαστηρίου, να κάνετε ερωτήσεις και να εκφράσετε και τις δικές σας προσδοκίες ή επιθυμίες για το εργαστήριο.
Η παρουσία σας στη συνάντηση ΔΕΝ είναι δεσμευτική της συμμετοχής σας στο εργαστήριο. Μπορείτε να έρθετε και να αποφασίσετε μετά για τη συμμετοχή σας. Ωστόσο, από τη στιγμή της εγγραφής, η δέσμευση σας για ολόκληρη τη διάρκεια του εργαστηρίου είναι σημαντική για την ομαλή διεξαγωγή του.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Κάθε Τετάρτη 10:00-15:00
● 2 ώρες «καλλιτεχνικά ερεθίσματα»:
α. διεπιστημονικές συναντήσεις έκπληξη
β. ειδικές θεματικές και θεωρία
● 1 ώρα διάλειμμα-μετακινήσεις
● 2 ώρες «πρακτικής χορογραφίας»
2η μέρα (επιλογή κατόπιν συνεννόησης με το χώρο)
● 2 ώρες ατομικής και ομαδικής έρευνας στο χώρο του ΊΣΟΝ

Κόστος συμμετοχής: 800€ ( Για την κράτηση της θέσης θα χρειαστεί προκαταβολή 200€ έως την 1η Οκτώβρη )

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

2130411546 & +30 6939308409
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://ison.com.gr/

Ίσον Θέατρο-Χορός- Μελενίκου 33, Βοτανικός (στάση μετρό Κεραμεικός)


Η Μέντη Μέγα γεννήθηκε στην Αγγλία το 1978. Αποφοίτησε από την Κ.Σ.Ο.Τ το 1998 και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο London Contemporary Dance School / Πανεπιστήμιο Kent. Δουλεύει σαν χορογράφος, δασκάλα χορού και ιστορίας χορού, δραματουργός, παραδίδει εργαστήρια, γράφει άρθρα και κάνει ομιλίες γύρω από το χορό και την περφόρμανς. Συνεργάζεται με καλλιτέχνες από διάφορα πεδία και από το 2013 δραστηριοποιείται στο πεδίο της προσβασιμότητας στο χορό για άτομα με αναπηρία ως συνεργαζόμενος καλλιτέχνης της Στέγης του Ωνασείου σε σχετικά προγράμματα. Μεγάλο μέρος της δουλειά της τα τελευταία χρόνια περιστρέφεται γύρω από θέματα ταυτότητας και νεότερης ελληνικής ιστορίας, με κεντρικό άξονα το σώμα ως σημείο τομής του προσωπικού και του συλλογικού βιώματος. Μέχρι το τέλος του 2023 θα εκδώσει το βιβλίο Παρόντα Σώματα: μια εισαγωγή στη θεωρία του χορού, που περιέχει 17 θεωρητικά κείμενα για το χορό, σε επιλογή, μετάφραση και με εισαγωγικά κείμενα της ίδιας. Είναι ιδρυτικό μέλος του ‘Συνδέσμου Χορού’, που οργάνωσε μεταξύ του 2010 και του 2016 εκπαιδευτικά, καλλιτεχνικά έργα καθώς και community projects σε όλη την Ελλάδα, και ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του DBM (Danse Bassin Mediterraneé, 2009-11). Έχει πραγματοποιήσει τις παραγωγές: Ποιητικό Άσυλο (Φεστιβάλ Αθηνών, 2008), Το Μαντρόσκυλο, μια αλληγορία για τα Media (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, 2010), Μεταπολίτευση (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, 2012), Sweet Abyss (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, 2014), Transforming Me, ένα δίγλωσσο σόλο (MIRfestival 2014, 5η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Danae Festival Milan 2015), Τρίπλες και Τριπλέτες (παράσταση για εφήβους, εκπαιδευτικό πρόγραμμα Στέγης, 2017-18), Trapped (Fast Forward Festival, συμπαραγωγή Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και Εθνικού Θεάτρου, Εθνικό Θέατρο 2018).

https://mediemegas.gr/

 

 

Read 1190 times Last modified on Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 20:40

Follow Us