Τετάρτη, 25 Μαϊος 2022 19:48

Εντατικό Σεμινάριο για την δημιουργία παραστάσεων στον δημόσιο χώρο με την Βίκυ Αγγελίδου

20 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2022

seminario public space me tin Vicky angelidou

Intimate and poetic body in Public Space 

Εντατικό Σεμινάριο για την δημιουργία παραστάσεων στον δημόσιο χώρο

 

Ένα εντατικό σεμινάριο 2 εβδομάδων, όπου θα εντρυφήσουμε στο πως προσεγγίζουμε την δημιουργία καλλιτεχνικού έργου στον δημόσιο χώρο με πρώτη ύλη το σώμα, και πώς ταυτόχρονα μπορούμε να κρατήσουμε τις έντονες ατμόσφαιρες του καλλιτεχνικού έργου.

 

Το σεμινάριο θα περιέχει:

Α) Πρακτική/σωματική δουλειά με το σώμα εντός στουντίου και σε δημόσιους χώρους

Β) Θεωρητική προσέγγιση, παρουσιάσεις άλλων καλλιτεχνών και ομαδικές διεργασίες, για την κατανόηση των εργαλείων και των ζητημάτων του δημοσίου χώρου

Γ) Τελική παρουσίαση των work in progress των συμμετεχόντων, την τελευταία μέρα του σεμιναρίου.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σε αυτό το σεμινάριο θα δουλέψουμε ταυτόχρονα με το σώμα, τον νου, την συνεργασία και την θεωρία. Θα προσεγγίσουμε την δημιουργία στον δημόσιο χώρο με έναν ολιστικό τρόπο, προσπαθώντας να καλύψουμε το πρακτικό αλλά και το θεωρητικό κομμάτι.

Εντός στουντίου θα δουλέψουμε με κάποια κοινά εργαλεία: πως αυτοσχεδιάζω, πως μένω στο παρόν, πως δημιουργώ μέσω της αυτόματης σύνθεσης μένοντας σε επαφή με το προσωπικό μου υλικό, αλλά και με το υλικό του περιβάλλοντος, αλλά και πως εμπλέκω το ποιητικό μου σώμα στον αυτοσχεδιασμό.

Στον δημόσιο χώρο θα δουλέψουμε την παρατήρηση και την εμπλοκή με το πεδίο, την σημειολογία του χώρου, την σύνθεση με τα υλικά του, την συσχέτιση με την ιστορία του, και το πως τοποθετούμε ως περφόρμερ εντός του.

Στην θεωρία θα καλύψουμε κάποιες προσεγγίσεις σχετικά με τον δημόσιο χώρο και θα δούμε καλλιτεχνικά παραδείγματα, και στην συνέχεια, μέσω ομαδικής διεργασίας θα φτιάξουμε τον δικό μας «χάρτη πλοήγησης».

 

Η τελική παρουσίαση θα συνδιαμορφωθεί με βάση τις επιθυμίες των συμμετεχόντων. 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

20 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2022

 

ΧΡΟΝΟΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή

11-15 Στούντιο ή Εξωτερικός χώρος (εναλλάξ κάθε μέρα)

15-16 Διάλειμμα

16-17.30 Θεωρία

Παρουσίαση Εργαστηρίου 1 Ιουλίου

 

ΤΟΠΟΙ

Τρασεντανς και Εξωτερικοί Χώροι της Θεσσαλονίκης που θα ανακοινωθούν στους συμμετέχοντες του εργαστηρίου.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. //

6979552730 // inbox

για την δήλωση συμμετοχής απαιτείται αποστολή σύντομου βιογραφικού.

 

Απευθύνεται σε:

ΧορευτΡΙές, ηθοποιούς, περφόρμερ, δημιουργούς των καλών τεχνών και όσα έχουν ως αφετηρία το σώμα και θέλουν να αναπτύξουν τις δημιουργικές τους ικανότητες στον δημόσιο χώρο. 

Οι συμμέτοχοι μπορεί να προέρχονται από οποιοδήποτε καλλιτεχνικό πεδίο, αρκεί να έχουν επαφή με τη σωματική έκφραση. 

Το σεμινάριο θα είναι διακαλλιτεχνικό, με σκοπό οι συμμέτοχοι να αλληλοτροφοδοτηθούν.

 

LINK

https://fb.me/e/4WSFbSwVP

https://www.facebook.com/TranscendanceArt/

 

ΚΟΣΤΟΣ

150ε / 120ε * 

* early bird ως 6/6

και για όσα έδρασαν στο transcendance

Κράτηση με προκαταβολή 20ε

✔ Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής.

 

Η Βίκυ Αγγελίδου είναι απόφοιτος της ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού Α. Καφαντάρη, του τμήματος Ψυχολογίας ΑΠΘ, του Μεταπτυχιακού Performing Pubic Space στο Fontys της Ολλανδίας, και στο παρόν εκπαιδευόμενη του Gestalt foundation Θεσσαλονίκης, επάνω στην Gestalt ψυχοθεραπεία.

Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας. Έχει οργανώσει χορευτικές παραγωγές εσωτερικού και εξωτερικού χώρου με την χρηματοδότητση του οργανισμού Kunstloc και Makersfonds Tilburg. Είναι artist in residence στον οργανισμό Makershuis Tilburg και έχει παρουσιάσει τις δουλειές της σε διάφορα φεστιβάλ της Ολλανδίας και της Ελλάδας. Είναι μέλος του διεθνούς καλλιτεχνικού οργανισμού IETM και έχει συνδιωργανώσει το Closed Eyes Festival και το Pocket Dance Festival. Είναι καθηγήτρια σύγχρονου, αυτοσχεδιασμού και χορογραφίας στην επαγγελματική σχολή της Φ. Κουτλογεωργίου, έχει διδάξει στο μεταπτυχιακό Performing Public Space, παρουσιάζοντας την δουλειά της, και δίδαξε στους 2ετείς φοιτητές του Fontys, στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας Art meets Arts.

Έχει εκπαιδευτεί στις τεχνικές του Flying low & Passing through και στην αυτόματη σύνθεση (instant composition). Από το 2017 διοργανώνει σεμινάρια με ποικίλες θεματικές, εστιάζοντας στην τεχνική του χορού, στην χορογραφία, στο ποιητικό σώμα, στον λόγο και κίνηση, στα στοιχεία της σύνθεσης (composition tools), στις παραστάσεις δημοσίου χώρου κ.α. Από το 2021 έχει ξεκινήσει να εργάζεται και ως Ψυχολόγος, ατομικά και συστήνοντας ομάδες στήριξης και αυτογνωσίας.

Read 261 times Last modified on Τετάρτη, 25 Μαϊος 2022 20:24

Follow Us