Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 21:24

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα BMC® Basic Neurocellular Patterns (BNP)

30 Ιουλίου- 6 Αυγούστου 2022

Basic Neurocellular Patterns

Το Σχολείο Body-Mind Centering ® at Dansarte Greece με χαρά ανακοινώνει την επανέναρξη του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Somatic Movement Educator- (S.M.E) το καλοκαίρι του 2022.

Η πρώτη θεματική ενότητα Senses and Perception 1 (Αισθήσεις και Αντίληψη 1) υλοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019. Η δεύτερη θεματική ενότητα Basic Neurocellular Patterns (BNP) (Βασικά Νευροκυτταρικά Πρότυπα) είναι προγραμματισμένη για τον Ιούλιο/Αύγουστο του 2022. Το μεγάλο χρονικό κενό ανάμεσά τους οφείλεται στην Πανδημία.

Στόχος του προγράμματος - που διεξάγεται ήδη σε πολλές χώρες - είναι να διαδώσει την μέθοδο του BMC® στην Ελλάδα, καθώς μπορεί να εφαρμοσθεί σε όλες τις σωματικές τεχνικές και πρακτικές, αλλά και στις φυσιοθεραπευτικές και ψυχοθεραπευτικές.

Η Ενσυναίσθηση, παντρεμένη με την Εμπειρική Ανατομία, τα μεγάλα Ανατομικά Συστήματα, η Εξελικτική Κίνηση, η Κυτταρική Αναπνοή είναι οι κεντρικοί άξονες της προσέγγισης, έτσι όπως τη δημιούργησε η ιδρύτρια Bonnie Bainbridge Cohen.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις θεματικές ενότητες μεμονωμένα ή σαν σύνολο που θα σας οδηγήσει στην Πιστοποίηση του S.M.E. προγράμματος.
Το Σχολείο μας έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα στην Ελλάδα.

 

► 30 Ιουλίου- 6 Αυγούστου 2022, Πάτρα - 7 ημέρες

✔ Περιεχόμενο ενότητας:

Η ανάπτυξη αυτών των προτύπων στον άνθρωπο συμβαδίζει με την εξελικτική ανάπτυξη της κίνησης στο ζωικό βασίλειο. Τα Βασικά Νευροκυτταρικά Πρότυπα είναι οι λέξεις της κίνησής μας. Είναι οι θεμέλιοι λίθοι για τις φράσεις και τις προτάσεις της δραστηριότητάς μας. Εγκαθιστούν τη βάση για τις αντιληπτικές μας σχέσεις (συμπεριλαμβανομένης της εικόνας που έχουμε για το σώμα μας και του προσανατολισμού μας στον χώρο) καθώς και για τη μάθηση κι επικοινωνία μας.
Τα ΒΝΠ είναι μία από τις βάσεις του Body-Mind Centering® και η βιωματική μελέτη τους είναι συνυφασμένη με τη μελέτη των σωματικών συστημάτων. Τα ΒΝΠ έχουν ευρεία εφαρμογή στα πεδία της κίνησης και της ψυχοσωματικής έκφρασης. Όταν εκτελούνται σε σειρά, τα ΒΝΠ μπορούν, επίσης, να διαμορφώσουν μια βαθιά και συνεχιζόμενη προσωπική κινητική πρακτική.


Η ενότητα περιλαμβάνει:

• Εξερεύνηση των προσπονδυλωτών προτύπων: δόνηση, κυτταρική αναπνοή σφούγγισμα, παλμός, στοματικό και προσπονδυλικό.
• Εξερεύνηση των σπονδυλωτών προτύπων: σπονδυλικό, ομόλογο, ομόπλευρο και ετερόπλευρο.
• Διαφοροποίηση κι ενσωμάτωση των δράσεων υποχώρησης, ώθησης, έκτασης και έλξης.
• Συνδυασμοί των σπονδυλωτών προτύπων που διευκολύνουν την ενσωμάτωσή τους.
• Διευκόλυνση της αναπτυξιακής αναδιαμόρφωσης προτύπων στον εαυτό και τους άλλους.

 

 

Βασικά Νευροκυτταρικά Πρότυπα (ΒΝΠ) στις εξής ημερομηνίες:

30 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου 2022

Dansarte | 28ης Οκτωβρίου 1 (πρώην Καρόλου 1), Πάτρα 262 21

Διδάσκουν οι Τζάνετ Αμάτο και Μαρίνα Τσαρτσαρά

Βοηθός διδασκαλίας: Τατιάνα Λοβέρδου
Εκπαιδευτική Διευθύντρια: Τζάνετ Αμάτο
Οργανωτική Διευθύντρια: Τατιάνα Λοβέρδου
Παραγωγή Dansarte «Κέντρο Χορού και Τεχνών»
Γραμματειακή υποστήριξη: Δήμητρα Ορλώφ
Μεταφραστές: Τίμος Ζέχας- Χρύσα Καλλιάφα

Κόστος 7ήμερου Εκπαιδευτικού Προγράμματος | 840 ευρώ συν ΦΠΑ 24%
Οι κάτοικοι της Ελλάδας, των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης και των χωρών της Νότιας Αμερικής δικαιούνται έκπτωση 20% (κόστος 700 ευρώ συν 24% ΦΠΑ)

Ελάχιστη κατάθεση κράτησης το 10% του συνολικού κόστους- μη επιστρέψιμη

Για κράτηση θέσης μέχρι και τέλος Μαΐου (early bird- δυο μήνες πριν) γίνεται έκπτωση 50 ευρώ στο συνολικό ποσό.

Alpha Bank 653.00.2101.092420
Λοβέρδου Αναστασία Νικόλαος
ΙΒΑΝGR6101406530653002101092420
SWIFT/BIC Alpha Bank : CRBAGRAA
info| Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
T| mob 6942406992 - 2610272668
FB| Body-Mind Centering at Dansarte Greece

 

Τζάνετ Αμάτο
Διευθύντρια προγράμματος και δασκάλα του Body-Mind Centering® Πιστοποιημένη Δασκάλα, Practitioner, Somatic Movement Educator (Eκπαιδεύτρια ενσώματης κίνησης) στο Body-Mind Centering® και IDME (Infant developmental movement educator – Εκπαιδεύτρια βρεφικής αναπτυξιακής κίνησης)
Η Τζάνετ συν-διευθύνει το αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Body-Mind Centering® στη Γαλλία στον σύλλογο Soma και διευθύνει το εξίσου αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα για το Κέντρο Χορού και Τεχνών Dansarte.
Από το 2005, διδάσκει στα εκπαιδευτικά προγράμματα πιστοποίησης του BMC® στην Ευρώπη και το Μόντρεαλ. Η Τζάνετ είναι επίσης χορεύτρια και έχει χορέψει για την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Ομάδα Χορού «Οκυρόη» στην Αθήνα, από το 1982 έως και το 1991. Από το 1992 ζει στο Παρίσι, όπου διδάσκει και επιδιώκει την δική της χορογραφική έρευνα και δημιουργία. Η καλλιτεχνική της καριέρα είναι βαθιά επηρεασμένη από την γνωριμία και συνεργασία της με τους: Τζερόμ Άντριους (χορευτή, χορογράφο και μαθητή του Τζόσεφ Πιλάτες), Σολάνζ Μινιοτόν και Μπόνι Μπέινμπριτζ Κόεν (Ιδρύτρια του BMC® στις ΗΠΑ).
Επίσης, η Τζάνετ είναι πιστοποιημένη δασκάλα μεθόδου Πιλάτες και Ρέϊκι Ι & ΙΙ. Mελετά την Κρανιοιερή θεραπεία και την βιοδυναμική προσέγγιση του Δρ. Ουίλιαμ Μάρτιν Άλεν PhD.DDO για 20 χρόνια. Αντλεί πληροφορίες και στοιχεία από ένα ευρύ φάσμα εξειδικεύσεων: τον χορό, τη διδασκαλία και πρακτική του BMC® και το Πιλάτες. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα από το 1989.Η Μαρίνα Τσαρτσαρά (MSc), είναι μια διεπιστημονική καλλιτέχνης της κίνησης και εικαστικών τεχνών. Είναι Somatic Movement Educator (Eκπαιδεύτρια κίνησης μέσω ενσωμάτωσης) / Practitioner και πιστοποιημένη δασκάλα στο Body-Mind Centering® (BMC®) καθώς και Holistic Life Coach.
Τα τελευταία 10 χρόνια έχει την υποστήριξη του Συμβουλίου Καλών Τεχνών της Αγγλίας για την έρευνα και τη δημιουργία έργων πάνω στα Somatics σε σχέση με τις χρόνιες ασθένειες, μέσω της δημιουργίας παραστάσεων, καθώς και της ενσωματωμένης θέασης.
Σήμερα ζει στη Βαρκελώνη όπου διδάσκει τακτικά Somatics & Art making, ενώ διδάσκει και παρουσιάζει τη δουλειά της διεθνώς.
http://www.somaticwellbeing.weebly.com


Η Τατιάνα Λοβέρδου είναι Χορογράφος, Καθηγήτρια Χορού και Διευθύντρια της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής «Κέντρο Χορού και Τεχνών» Dansarte.
Ως υπότροφος του Fulbright σπούδασε στο School of Body-Mind Centering® (στο Amherst College, Η.Π.Α) την περίοδο 1999 – 2002, αποκτώντας τους τίτλους Practitioner και Somatic Movement Educator, ενώ το 2000 πήρε μαθήματα σύγχρονου χορού στην Νέα Υόρκη (Trisha Brown’s School και Movement Research School). Παράλληλα ασχολήθηκε με την Yoga. Μαθήτευσε δίπλα στους δάσκαλους Patti Bradshaw, Κωνσταντίνο Γιαννετάκη, Penny Chaplin. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα Iyengar Yoga.
Διευθύνει το «Κέντρο Χορού & Τεχνών DANSARTE», συνδυάζοντας την παράλληλη λειτουργία της σχολής χορού, πολιτιστικών εκδηλώσεων και διεθνών σεμιναρίων. Από το 2009 φιλοξενεί στο Dansarte το Axis Syllabus του Frey Faust σε μακρόχρονους εκπαιδευτικούς κύκλους. Είναι και η ίδια πιστοποιημένη καθηγήτρια του Axis Syllabus.
Έχοντας τα αποκλειστικά δικαιώματα ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Body-Mind Centering® (Somatic Movement Education)

https://bmcgr.weebly.com/basic-neurocellular-patters.html

 

Το Κέντρο Χορού & Τεχνών Dansarte κατέχει τα νόμιμα πνευματικά δικαιώματα για τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του School for Body-Mind Centering® στην Ελλάδα.
Τα Body-Mind Centering® και BMC® αποτελούν καταχωρισμένα σήματα υπηρεσιών της Bonnie Bainbridge Cohen

english flag

The School for Body Mind Centering® at Dansarte Greece happily announces the re-start of the Somatic Movement Education training program in summer 2022. Its first course, Senses and Perception 1, took place in September 2019. Its second course, Basic Neurocellular Patterns, has been scheduled for July-August 2022. The long gap was due to the pandemic.
The Program's aim is to spread the BMC® approach in Greece; an approach that can be applied to all kinds of physical practice, as well as to physiotherapeutic and psychotherapeutic techniques.
Empathy, alongside Experiential Anatomy, Anatomical Systems, Developmental Movement and Cellular Breathing are fundamental for the BMC® approach, following the lines drawn by its founder Bonnie Bainbridge Cohen.
Participants have the option to attend each course separately or undertake the whole Program which leads to the SME Certificate.
Our School holds the exclusive rights of the training program in Greece.

30th of July-6th of August 2022 (3rd of August day off), Patras - 7 days

Course Content:

The development of these patterns in humans parallels the evolutionary development of movement through the animal kingdom. The Basic Neurocellular Patterns are the words of our movement. They are the building blocks for the phrases and sentences of our activities. They also establish a base for our perceptual relationships (including body image and spatial orientation) and for our learning and communication.
The BNP are one of the foundations of Body-Mind Centering® and their experiential study interweave with that of the body systems. The BNP have extensive application in the areas of movement and psychophysical expression. Done in sequences, the BNP can also form the basis for a deep and ongoing personal movement practice.

This course includes:

• Exploration of the prevertebrate patterns: vibration, cellular, sponging, pulsation, mouthing, and prespinal.
• Exploration of the vertebrate patterns: spinal, homologous, homolateral, and contralateral.
• Distinguishing and integrating the actions of yield, push, reach and pull.
• Combinations of the vertebrate patterns that facilitate their integration.
• Facilitating developmental repatterning in yourself and others.
Basic Neurocellular Patterns (BNP) on the following dates:

July 30 – August 6, 2022

Seminar Venue: Dansarte |1, 28 Oktovriou Str. (Former Karolou Str.), Patras 262 21
Teachers: Janet Amato and Marina Tsartsara
Teaching Assistant: Tatiana Loverdou
Educational Director: Janet Amato
Administrative Director: Tatiana Loverdou
Administrative Support: Dimitra Orlof
Translators: Chryssa Kaliafa, Timos Zechas

Organized by:
DANSARTE CENTER FOR DANCE AND ARTS -TATIANA LOVERDOU
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Educational Programme Cost | 840 euro plus VAT 24%
Residents of Greece of Eastern European Countries and South American Countries, are eligible to a 20% discount (Cost 700 euro plus 24%VAT)

Minimum reservation deposit accepted is 10% of the total amount – non refundable

For early bird -two months before the event- up to the end of May- there is a total discount of 50 euro.
Bank Account|
Alpha Bank 653.00.2101.092420
Loverdou Anastasia Nikolaos
ΙΒΑΝGR6101406530653002101092420
SWIFT/BIC Alpha Bank :
CRBAGRAA
info| Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
T| mob 6942406992 - 2610272668 (18:00-22:00)
FB| Body-Mind Centering at Dansarte Greece
-------------------
Bios
Janet Amato
Program director and teacher in Body-Mind Centering®
A certified Teacher, Practitioner, Somatic Movement Educator in Body-Mind Centering® IDME (Infant developmental movement educator)
Janet co-directs the Body-Mind Centering® licensed training program in France for Soma and directs the licensed training program in Greece for Dansarte.
Since 2005, has been teaching in BMC® certification programs across Europe and Montreal.
Janet is also a dancer and from 1982 to 1991 performed with the Greek National Opera and the Okyroi dance company in Athens. Since 1992, she has lived in Paris, where she teaches and pursues her own dance research and creations. Her artistic career has been deeply influenced by her meeting and working with Jerome Andrews (dancer, choreographer, and student of Joe Pilates), Solange Mignoton and Bonnie Bainbridge Cohen (founder of BMC® in the USA).
Janet is also certified in the Pilates method, and in Reiki II. She has studied the art of Craniosacral and the biodynamic approach with Dr. William Martin Allen, Ph.D.DDO. for 20 years. She draws upon a wide range of professional experiences, as a dancer, BMC® teacher, BMC® practitioner and Pilates teacher. She has maintained a private practice since 1989.
---------------
Marina Tsartsara, is an interdisciplinary dance & visual artist (MSc), a Somatic Movement Educator/Practitioner & Teacher of Body-Mind Centering® and a Holistic Life Coach.
For the last 10 years she has been supported by Arts Council England for researching and creating work on Somatics in relation to chronic illness, through performance making, as well as embodied spectatorship.
She currently lives in Barcelona where she regularly teaches Somatics & Art making, while she also teaches and performes internationally.
http://www.somaticwellbeing.weebly.com
---------------
Tatiana Loverdou is a choreographer, professional dancer and director of the Professional Dance School "Dansarte" in Patras Greece.
As a Fulbright scholar she studied at the School of Body-Mind Centering® (in Amherst College, USA) from 1999 to 2002, acquiring the titles of Practitioner and Somatic Movement Educator, while studying Contemporary Dance in New York (Trisha's Brown Dance Studio and Movement Research Dance Studio, in 2000). Tatiana is a certified teacher of Iyengar Yoga. She studied alongside with Patti Bradshaw, Constantinos Giannetakis, and Penny Chaplin
Tatiana also runs Dansarte in Greece combining the parallel function of the dance school while organizing cultural events and international seminars. Since 2009 she has been hosting Axis Syllabus a constantly evolving reference system founded by Frey Faust in lengthy educational circles. She is also a certified teacher of Axis Syllabus.
Tatiana has the exclusive rights of the 1st Body-Mind Centering® (Somatic Movement Education) in Greece.
https://bmcgr.weebly.com/basic-neurocellular-patters.html

Dansarte is the license holder for the School of Body-Mind Centering®
training programs in Greece
Body-Mind Centering® and BMC® are registered service marks of Bonnie Bainbridge Cohen

 

Read 450 times Last modified on Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022 10:17

Follow Us