Inside Extremity | Workshop με την Εύα Γεωργιτσοπούλου

georgitsopoulou eva seminario xorou

Η Εύα Γεωργιτσοπούλου έρχεται από το Βερολίνο για να μοιραστεί μαζί μας το Workshop: Inside Extremity

Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες τεχνικές οδηγίες, το μάθημα εστιάζει κατά βάση στον καθοδηγούμενο αυτοσχεδιασμό και μέσω της συνεχούς κίνησης και της ταχύτητας οδηγεί τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν την ισορροπία μεταξύ αυθόρμητης και ελεγχόμενης κινητικότητας.

Περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από επαναληπτικές τεχνικές ασκήσεις και κινητικά μοτίβα που ενδυναμώνουν και συντονίζουν το σώμα, δημιουργικές ασκήσεις για σόλο και ομαδική σύνθεση στον χώρο και εκμάθηση χορογραφημένου υλικού. Όλο το περιεχόμενο του σεμιναρίου ενεργοποιεί τον συντονισμό, την ταχύτητα, την καθαρότητα και τον δυναμισμό του σώματος.

Το Inside Extremity, τη δημιουργικότητα και την καθαρή πρόθεση τις αναζητά στη σχέση σώματος και νου. Εξασκώντας έντονα την κινητική αυτοπεποίθηση όσων συμμετέχουν ενισχύει και τη νοητική τους αυτοπεποίθηση.

Το επίπεδο του σεμιναρίου είναι προχωρημένο και απαιτεί τεχνική, δημιουργική αντίληψη, αντοχή και συντονισμό, προκειμένου οι συμμετέχουσες-οντες να ακολουθήσουν τον έντονο ρυθμό εξέλιξης του μαθήματος.

Όλα τα άτομα θα λαμβάνουν συνεχή και λεπτομερή ανατροφοδότηση (feedback) σχετικά με την προσωπική τους εξέλιξη και παρουσία ως περφόρμερ αλλά και τη συνεργατική στάση τους ως μέρη ενός συνόλου.

2 και 3 Δεκεμβρίου 2023
Ώρα: 11.00-14.00

Κόστος Συμμετοχής: 40€
Μέλη ΣΕΧΩΧΟ, Φοιτητές/τριες, Άνεργοι: 35€

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 2236364 και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

marmarinou logo

Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “Μάρω Μαρμαρινού” - Προμηθέως 19-21, Πλ. Κολιάτσου


Εύα Γεωργιτσοπούλου - Χορογράφος και Performer

georgitsopoulou evaΗ Εύα Γεωργιτσοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα και κατοικεί στο Βερολίνο. Είναι φοιτήτρια Νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και συνέχισε τις σπουδές της στο Ισραήλ, όπου ως χορεύτρια συνεργάστηκε με τους Noa Zuk, Shlomi Bitton. Στη συνέχεια έλαβε πλήρη υποτροφία από τον Rami Beer, τον χορογράφο της ομάδας Kibbutz Contemporary Dance Company όπου και παρέμεινε ως εκπαιδευόμενη. Κατά την φοίτησή της στην Ελλάδα συνεργάστηκε με το Χοροθέατρο «Οκτάνα» και την Hellenic Dance Company, ενώ έπειτα ως επαγγελματίας στη Γερμανία με τους Cia Sonia Rodriguez, Inside The Body Performing Arts, Frantics Dance Company, Judith Sanchez Ruiz, Edivaldo Ernesto. Από το 2016 εώς το 2021 συνεργάστηκε ως περφόρμερ με την ομάδα χορού «Αερίτες» της Πατρίσιας Απέργη. Συνεργάστηκε επίσης με την Πατρίσια Απέργη ως βοηθός χορογράφου στα έργα Prometheus and the Rebels of Today για την ομάδα χορού «Compagnia Egri Bianco Danza» (2017), Citizens Defeated στο πλαίσιο του Epidaurus Lyceum (2018), Return Trip Athens/ Reggio Emilia Fonderia για τους χορευτές του Agora Coaching Project (2019) και ως καλλιτεχνική συνεργάτιδα στο έργο National Adulthood/Σκαλκώτας- Ελληνικοί Χοροί για το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2021). Έχει επίσης συνεργαστεί με τον Κωνσταντίνο Ρήγο ως βοηθός χορογράφου στη χορογραφία του Μπολερό του συνθέτη Μωρίς Ραβέλ για το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2021). Από το 2019 ώς σήμερα συνεργάζεται ως περφόρμερ με τη Sasha Waltz & Guests στα έργα Nobody, Tannhäuser, in C, SYM-PHONIE MMXX καθώς και στην καινούργια παραγωγή της ομάδας (πρεμιέρα 2023).

Οι χορογραφικές της δημιουργίες άρχισαν να παρουσιάζονται σε Ελλάδα και Γερμανία το 2015. Το έργο της BadTrio παρουσιάστηκε στο Athens Video Dance Project 2016. Το σόλο miTerra παρουσιάστηκε στους φορείς Katapult Berlin, Tanzfabrik opening night, Amlgam-Solo Dance Performance Festival, Kalamata Dance Festival, Dance Days Chania και προσφάτως στο Lange Nacht Des Tanzes Pliberg. Το 2021 χορογράφησε το W(h)oman για το 5ο διαδικτυακό Φεστιβάλ του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και το σόλο έργο Groove, μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου 2021. Το τελευταίο της έργο A signal that travels down through your heart πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Σχόλη
Η Αναγνωρισμένη από το Κράτος Ανώτερη Επαγγελματική και Ερασιτεχνική Σχολή Χορού «Mάρω Μαρμαρινού» (Προμηθέως 19-21, Πλ. Κολιάτσου, 210-2236364 και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), προσφέρει ένα σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο Πρόγραμμα Σπουδών Χορού για παιδιά, εφήβους, ερασιτέχνες ενήλικες, υποψήφιους/ες σπουδαστές/στριες χορού αλλά και επαγγελματίες. Παράλληλα, διοργανώνει διακαλλιτεχνικά σεμινάρια και εργαστήρια με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας, ακολουθήστε μας στους λογαριασμούς μας στα Social Media Facebook: Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “Μάρω Μαρμαρινού”, Instagram: marmarinoudanceschool

Read 1093 times Last modified on Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 09:28

Follow Us