Movement Workshop “Dance Move Play · My favourite 6” με την Εμμανουέλα Κορκή

korki seminario kinisis

H Alice γέλασε: «Δεν έχει νόημα να προσπαθήσω» είπε, «δεν μπορείς να πιστεύεις σε αδύνατα πράγματα». - «Τολμώ να πω, ότι δεν έχεις κάνει πολύ εξάσκηση» είπε η Βασίλισσα. «Όταν ήμουν νέα έκανα μισή ώρα κάθε μέρα. Μερικές φορές μάλιστα κατάφερνα να πιστέψω σχεδόν 6 απίθανα πράγματα πριν από το πρωινό».

Σε αυτό το σεμινάριο κίνησης προτείνουμε μια συγκεκριμένη πρακτική, η οποία χρησιμοποιεί εργαλεία από το σύγχρονο χορό, τα somatics, το θέατρο και το contact improvisation, καθώς και ένα σύνολο ασκήσεων εμπνευσμένο από άλλα αθλήματα.

Σκοπός μας μια ολοκληρωμένη, δυνατή και ελεύθερη παρουσία του ερμηνευτή, χορευτή, αθλητή και η απόκτηση ουσιαστικών εργαλείων και τρόπων που μπορεί να εφαρμόσει σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

Κάθε μέρα αποτελείται από 3 μέρη, τα οποία θα έχουν δυο ολιγόλεπτα διαλείμματα.

Το πρώτο μέρος είναι αφιερωμένο σε εμάς, στην αναπνοή, στην συγκέντρωση και στην προετοιμασία με σκοπό την συνολική αφύπνιση και ενδυνάμωση του σώματος μας, μέσα από ασκήσεις κινητικότητας, ισορροπίας και αντοχής.

Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στο άλλο, στον χώρο και στον χρόνο, στο ζευγάρι και στην ομάδα μέσα από ασκήσεις επαφής, ταχύτητας, σχήματος και συναισθήματος. Tο τρίτο μέρος είναι η δημιουργική συνάντηση του μέσα και του έξω σε ροή, με χορογραφημένες φράσεις, με αυτοσχεδιασμό και σύνθεση.

Θα αντλήσουμε έμπνευση από το αναγκαίο και το μη αναγκαίο, το αντικείμενο και την ιδέα, το λουλούδι και τον βράχο και άλλα πολλά. Θα ολοκληρώσουμε με ένα μοίρασμα και οραματισμό / διαλογισμό/ προσωπικό χρόνο όπως το επιθυμεί ο καθένας.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό και είναι ένας χώρος εμπιστοσύνης, δοκιμών και πρακτικής, βαθιάς περιέργειας, και συνεργασίας.

Σάββατο και Κυριακή 27 & 28 Μαΐου 2023 |19:00- 22:00

Κόστος: 45€ - Drop in 25€

Πληροφορίες/ Δηλώσεις ενδιαφέροντος και Κρατήσεις μέχρι 24/5.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. T: 6977415434
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. T: 21030442793 ή στο 6949451732

Cumana

Cumana Dance Studio
Kωνσταντινουπόλεως 38- Γκάζι
Μετρό Κεραμεικός
www.cumana.gr


Η Εμμανουέλα Κορκή είναι χορεύτρια και ηθοποιός, διδάσκει και χορογραφεί.

Σπούδασε χορό από μικρή ηλικία και αργότερα πήρε το δίπλωμα της από την Επαγγελματική Σχολή Ραλλού Μάνου. Επίσης σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ.Θεοδοσιάδη και Yoga στο International Sivananda Centre στην Πολωνία. ‘Έμπνευση για τη πρακτική και την διδασκαλεία της, αποτελεί το έργο και οι μέθοδοι των δασκάλων της, Κ.Μπάκα, Μ.Δραμισιώτη και Τ.Ράλλη, πάνω στη release technique/contact improvisation and Viewpoints.

Έχει παρακολουθήσει τις σχολές αναρρίχησης και ορειβασίας, με τους Γ.Θεοχαρόπουλο, Γ.Βουτυρόπουλο και Α.Ασημακόπουλο και το 2023 συμμετείχε στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Climb Into Youthwork “-Learnlabor στην Ισπανία. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Moon10- αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην καλλιτεχνική παραγωγή και στις δραστηριότητες στη φύση.

Ως χορεύτρια και ηθοποιός έχει συνεργαστεί από το 2005 μέχρι σήμερα με την Ομάδα Νοσταλγία- Τ.Ράλλη και Γ.Σίμωνα, με την Χ. Μπαδέκα, με την Ομάδα Όχι Παίζουμε UrbanDig- Ε.Αλεξίου, Γ.Σαχίνη και με την Μ.Φριντζίλα, Ε.Παργινού, Α. Μαραθάκη, Β. Κοτσάλου, H.Monteiro, Γ.Καρούνη, Σ.Χατζάκη.

Στο σινεμά/ video dance έχει συνεργαστεί με τον Π. Βούλγαρη, Σ. Τζουμέρκα, M.Barrena, R.Ostlund, Α.Boleslavsky, Β.Δημά και J.Chowdhury μεταξύ άλλων.

Το χορογραφικό της έργο περιλαμβάνει έργα τα οποία συνδιαλέγονται με την σχέση κίνησης και ήχου, υλικών και της φύσης.

Στο έργο “Περί έρωτος” βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Πλάτωνα, Altofest- Νάπολη/UrbanDig, ενώνονται διαφορετικά περιβάλλοντα και κείμενα.

Διδάσκει σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό και μπαλλέτο και είχε την χαρά να συνεργαστεί στην Τήνο με την Μ. Κρητικού για το “Σχολείο 1 και 2” και στην Αρκαδία, με την Ε. Δανεσή για το Ιnnerscapes Festival-Latomeio Project στο Λεωνίδιο .

Τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με τον Αλέξιο Μαντέ/Μοοn10, ερευνά την σχέση των τεχνών του χορού, της αναρρίχησης και της μουσικής, καθώς και την σύνδεση μας με τα άγρια/ παρθένα περιβάλλοντα.

Read 398 times Last modified on Πέμπτη, 18 Μαϊος 2023 09:39

Follow Us