Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 19:28

Σεμινάριο Σύγχρονου χορού/ Αυτοσχεδιασμού με την Εμμανουέλα Κορκή

 korki seminario sygxronou xorou

« ένας τόπος ένας χρόνος »-Αυτή την ώρα, αυτή την πολύ πρωινή ώρα, νιώθω πως είμαι ο αγρός, είμαι ο αχερώνας, είμαι τα δέντρα.

V.Woolf

Πού βρίσκομαι;
Πώς αισθάνομαι ;
Κινούμαι;
Τι είναι αυτό που με κάνει να χορεύω; Tί είναι αυτό που με κάνει αυτή τη στιγμή να χορεύω;
Ποιο ταξίδι ακολουθεί η κίνηση μέσα στο σώμα μου και πώς συνεχίζει πέρα από το δέρμα μου;
Πώς μπορούν οι αισθήσεις, η φαντασία, ο ρυθμός να τροφοδοτήσουν την κίνηση μου και να με συνδέσουν με τον κόσμο γύρω μου;
Πώς μπορώ να βρω την υποστήριξη του εδάφους και να αιωρηθώ;
Πώς μπορούμε να φτιάξουμε μαζί νέες διαδρομές; Τις δικές μας τελετουργίες;

Μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις και παιχνίδια, θα χορέψουμε στα αγαπημένα μουσικά κομμάτια μας, θα αποπειραθούμε να κτίσουμε γέφυρες και να αισθανθούμε μέρος και ταξιδιώτες ενός ενιαίου κόσμου. Θα εμπλουτίσουμε το κινητικό μας λεξιλόγιο και θα δυναμώσουμε το μυϊκό μας σύστημα, δίνοντας έμφαση στο στοιχείο της ροής, στη σχέση με το έδαφος, στην πολυρυθμία, στην λεπτομέρεια και στην επαφή. Θα εξασκήσουμε τρόπους, ώστε να μπορούμε να οραματιζόμαστε/θυμόμαστε/ ζωντανεύουμε, χορογραφημένο υλικό και να αναγνωρίζουμε/εμπιστευόμαστε αυτό που μας προτείνει το σώμα, μέσα στην διαδικασία του αυτοσχεδιασμού και της σύνθεσης. Θα χορέψουμε.

Το σεμινάριο χρησιμοποιεί αγαπημένα εργαλεία και εμπνέεται από: τους ρυθμούς, τα χρώματα και τα υλικά της Φύσης, από πρωτότυπα Μουσικά και Εικαστικά έργα, από τεχνικές άλλων αθλημάτων, όπως της Αναρρίχησης και από τις τεχνικές: Release Technique -Viewpoints and Composition-Βallet- Contact Improvisation-Hatha Yoga- Ball Games.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όποιον επιθυμεί να ανακαλύψει ή να θυμηθεί…

Σάββατο 27/11/2021 | 20:00-22:00
Κυριακή 28/11/2021 | 17:00- 19:00

Κόστος: 25 ευρώ

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας λόγω κορονοϊού λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
T: 2130442793 (κατά τις ώρες λειτουργίας της σχολής: καθημερινές απόγευμα και Σάββατο από το μεσημέρι) ή στο 6949451732
Εμμανουέλα Κορκή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. T. 6977415434

Cumana

Cumana Dance Studio
Κωνσταντινουπόλεως 38 και Αχνιάδων - Γκάζι,
(μετρό Κεραμεικός).

Read 296 times Last modified on Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 19:48

Follow Us