Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 13:52

Τεχνική Σύγχρονου Χορού και πρόγραμμα Mentoring στην Αθήνα με την Χριστίνα Μερτζάνη

mertzani seminario mentoring december 2021

Η Χριστίνα Μερτζάνη έρχεται για ένα δυναμικό 2ήμερο σεμινάριο στην Αθήνα!

Λίγα λόγια για την Τεχνική Σύγχρονου Χορού:
Το ύφος του σεμιναρίου της Χριστίνας Μερτζάνη έχει ως βάση τον σύγχρονο χορό και την προσωπική της κίνηση. Χρησιμοποιεί ένα μείγμα από διαφορετικές τεχνικές, όπως ακροβατικά, hip hop, break dance, yoga, pilates, πολεμικές τέχνες και είναι ανοιχτή σε νέες εμπνεύσεις.

Με πάνω από 18 χρόνια διδασκαλίας την ενδιαφέρει ο χορευτής σαν ολότητα. Ενθαρρύνει τους χορευτές να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, και είναι παρόν σε κάθε τους κίνηση οδηγώντας τους στα όριά τους. Δουλεύει αναλυτικά, με σεβασμό, διακρίνοντας τα όρια ασφαλείας που θέτει το σώμα (ή ο νους για το σώμα) σπρώχνοντάς τα διαρκώς και φτάνοντας πιο πέρα από τις προσδοκίες τους.
Μεγάλο ενδιαφέρον βρίσκει στις διαφορετικές ποιότητες της κίνησης ανακαλύπτοντας νέους τρόπους που μπορούν να την μεταμορφώσουν και να δώσουν έξτρα ιδέες στην έρευνα της κίνησης.

Το ζέσταμα είναι η βάση της, ο πυρήνας. Είναι εκεί που ξεκινάει το σώμα να θυμάται τον λόγο ύπαρξής του. Είναι εκεί που το μυαλό χορεύει, συγκεντρώνεται το σώμα, αναπνέει, δυναμώνει, διατείνεται, διευρύνεται σαν ένα, όλη η ύπαρξη του χορευτή.
Χρησιμοποιεί όλα τα επίπεδα (χαμηλό, μεσαίο, όρθιο, αέρα) έτσι ώστε να μπορεί το σώμα και το μυαλό, να είναι έτοιμα να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή επίπεδα και κατευθύνσεις στον χώρο και να γευτούν όλες τους τις δυνατότητες σε αντοχή, ελαστικότητα, παρατηρητικότητα, εγρήγορση και να συνυπάρξουν με την ομάδα για ένα καλύτερο ατομικό και ομαδικό αποτέλεσμα.

Απευθύνεται σε: Επαγγελματίες χορευτές, σπουδαστές χορού, ερασιτέχνες με μεγάλη εμπειρία στον σύγχρονο χορό.


orange info iconpng

Α' μέρος / Τεχνική Σύγχρονου Χορού (προχωρημένο)
Σάββατο και Κυριακή 18 και 19 Δεκεμβρίου 2021 | 17:30-19:30

Β' μέρος / Mentoring για χορευτές
Σάββατο και Κυριακή 18 και 19 Δεκεμβρίου 2021 | 19:45-21:45

con address Χοροχρόνος, Ορφέως 76, 11855 Βοτανικός, Αθήνα.

Επένδυση στον εαυτό σου και για τα δύο μέρη του σεμιναρίου: 90 ευρώ

Επένδυση στον εαυτό σου για το ένα μέρος του σεμιναρίου: 50 ευρώ

*Ιδανικό είναι να γίνουν και τα δύο μέρη του σεμιναρίου, ωστόσο μπορεί να γίνει και αυτόνομα τό ένα μέρος του (μόνο το Mentoring ή μόνο η Τεχνική Σύγχρονου χορού), ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χορευτή.

*Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον Covid -19

*Περιορισμένες θέσεις!!!

Για εγγραφές και πληροφορίες, στείλτε e-mail στο:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


“Έχω γίνει η μέντορας που χρειαζόμουν όταν σπούδαζα χορό.”

Christina Mertzani

Λίγα λόγια για το Mentoring/ Ομιλία:

Το Mentoring είναι ένα θεωρητικό μάθημα που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει χορευτές, καλλιτέχνες, μαθητές να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Ο κύριος στόχος είναι ο κάθε συμμετέχοντας να “ξεκλειδώσει” την γνώση η οποία μπορεί να δείξει τον τρόπο στην έρευνα για την αναζήτηση νέων τρόπων για τη επίτευξη των στόχων μας. Η Χριστίνα στο Mentoring μοιράζεται απλόχερα την εμπειρία της από όλους τους “ρόλους” που είχε και έχει τα τελευταία 18 χρόνια στον τομέα του χορού ως χορεύτρια, χορογράφος, δασκάλα χορού, μαθήτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια, με σκοπό να δώσει φως σε διαφορετικές πλευρές στο κάθε θέμα. Πιστεύει πως η γνώση σε συνδυασμό με το προσωπικό πάθος για τον χορό, μπορούν να βοηθήσουν στην απόλυτη επιτυχία σε όλους τους τομείς, κάνοντας το “ανέφικτο” εφικτό.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα δοθεί έμφαση στις ακροάσεις και την διαχείρισή τους.

  • Πώς να διεκδικήσουμε θέσεις εργασίας διεθνώς.
  • Πώς μπορούμε να δουλεύουμε μόνο στο αντικείμενό μας (τον χορό).
  • Πώς να πιστέψουμε στον εαυτό μας, να βρούμε τις απεριόριστες δυνατότητες- ταλέντα μας.
  • Πώς να προβάλουμε τον εαυτό μας στο μέγιστο σεβόμενοι τους άλλους χορευτές.
  • Τεχνικές για την διαχείριση του άγχους μας πριν και κατά την διάρκεια εξετάσεων/ ακροάσεων/ διαγωνισμών.
  • Χρόνος για ερωτήσεις

Το συγκεκριμένο "Mentoring" απευθύνεται σε: χορευτές που θέλουν να διεκδικήσουν νέες θέσεις εργασίας στον τομέα του χορού, χορευτές που δίνουν εισαγωγικές εξετάσεις σε επαγγελματικές σχολές χορού, σπουδαστές χορού που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις ακροάσεις/ εξετάσεις/ διαγωνισμούς ή στα μαθήματα χορού και θέλουν να σταθούν με επιτυχία απέναντι στους δασκάλους/ κριτές/ χορογράφους και τους συγχορευτές τους, και κυρίως προς τον εαυτό τους, αλλά και σε επαγγελματίες χορευτές/ δασκάλους χορού, που θέλουν να βοηθήσουν τους μαθητές τους να κατακτήσουν τους στόχους τους.


Christina MertzaniΗ Χριστίνα Μερτζάνη αποφοίτησε ως χορογράφος, χορεύτρια και δασκάλα χορού το 2004 από τη Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Με 18 χρόνια εμπειρίας στον χώρο του σύγχρονου χορού, έχει συνεργαστεί στην Ευρώπη, Ασία, Καναδά και Ινδία σε Ομάδες χορού, Κρατικά θέατρα, Πανεπιστήμια, Επαγγελματικές σχολές χορού και στούντιο δίνοντας masterclasses και εντατικά σεμινάρια/ μαθήματα.

Μερικά από τα μέρη που έχει χορογραφήσει και διδάξει είναι η Sasha Waltz & Guests, η Ακαδημία του Πεκίνου, η Ακαδημία του Χονγκ Κονγκ, το Πανεπιστήμιο Anton Bruckner στο Λιντς της Αυστρίας, η ομάδα cie.toula Limnaios, το Κρατικό θέατρο Osnabrück, το Κρατικό θέατρο της Δρέσδης, το Κρατικό θέατρο του Kassel, το Κρατικό θέατρο Heidelberg, Tanzbüro Basel, το Κρατικό θέατρο St. Gallen, το Κρατικό θέατρο Bern, Nachschub, HJS Profitraining Amsterdam, Marameo, SOZO visions in motion, το Κρατικό θέατρο Linz, το Κρατικό θέατρο Bielefeld, το Κρατικό θέατρο Braunschweig, b12 festival, one small step festival, AKBANK Sanat Istanbul, step+ festival Μακάο κ.α

Στην Ελλάδα έχει χορέψει με τους Στέλλα Ζάννου, Κωνσταντίνο Μίχο, Αποστολία Παπαδαμάκη, Πατρίτσια Απέργη, Κατερίνα Παπαγεωργίου, Μαρία Γοργία, Σοφία Σπυράτου, Εθνική Λυρική Σκηνή κ.α. Έχει επίσης χορέψει χορογραφίες των: Wim Vandekeybus, Mark Morris και Martha Graham.
Το “Χωρίς Ίχνος” (without trace), η πρώτη βιντεοσκοπημένη χορογραφία, της Χριστίνας τιμήθηκε με βραβείο από το British Council το 2014. Έκτοτε η Χριστίνα χορογραφεί, χορεύει και διδάσκει διεθνώς.


Η Χριστίνα έχει παρουσιάσει δουλειές της όπως “metamorfosis”, ”inside”, “mix-up”, “cube”, “alternative bodies”,“stheno”, “run away”, "Μινώταυρος", beyond illusion, και χορογραφημένα βίντεο όπως τα “entanglement”, “reborn temptation” και “60 pulses” σε περισσότερες από 30 χώρες.
Για δύο χρόνια (2017-2018) υπήρξε μέλος του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Anton Bruckner στο Linz στην Austria.

Το 2018 και 2019 χόρεψε για τον Γερμανό χορογράφο Johannes Wieland και τον Βέλγο Χορογράφο Helder Seabra στο Κρατικό Θέατρο Κάσσελ της Γερμανίας.
Υπήρξε ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού "ένα μικρό βήμα" στην Κέρκυρα για 9 χρόνια (2010-2018), μαζί με τον Ευάγγελο Πουλίνα.
Από το 2020 έως σήμερα είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Danceworks Berlin.
Τον Μάιο του 2021 έλαβε χρηματοδότηση για το ερευνητικό πρόγραμμα του μεντορινγκ απο το distanz solo στο Βερολίνο που σκοπό έχει να βοηθήσει την νέα γενιά χορευτών.

Read 280 times Last modified on Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 14:16

Follow Us