Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 22:32

Workshop Κίνησης με τον Ιωάννη Καρούνη

karounis seminario july 2021
Στο workshop αυτό θα ερευνήσουμε το ανθρώπινο σώμα και την ιδιότητα του να παράγει ασταμάτητα κίνηση, ξεκινώντας από την ζωτικής σημασίας για το ίδιο, την κίνηση της αναπνοής.
 
Όλες οι δραστηριότητες του σώματος συνοδεύονται από μία κινητική λειτουργία η οποία είναι σημαντικό να συνειδητοποιηθεί από το άτομο το οποίο δρα και ακόμα περισσότερο όταν η δράση αυτή είναι δημιουργική. Οι κινητικές φόρμες που θα χρησιμοποιήσουμε μπορούν να εκτελεστούν από όλους τους ανθρώπους και όχι μόνο από τους χορευτές. Ακόμα θα ερευνήσουμε τον χώρο όπου κινείται ένα σώμα και πως αυτός επηρεάζεται από την παρουσία του δικού μας σώματος. Θα κατανοήσουμε την βαρύτητα ως μία μεταβλητή - νόμο η οποία είναι σύμμαχος μας στην διάρκεια όπου ένα σώμα λειτουργεί. Τέλος θα μας απασχολήσει και η κίνηση του χρόνου έτσι όπως ο καθένας τον αντιλαμβάνεται και πως αυτή η κίνηση αποτυπώνεται και καταγράφεται στο σώμα μέσω της εμπειρίας.
 
Το workshop απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο ο οποίος επιθυμεί να κινηθεί με συνείδηση διευρύνοντας το πεδίο της δημιουργικής διαδικασίας στην ζωή του.
Ακόμα θα ωφελήσει σπουδαστές επαγγελματικών σχολών χορού και άτομα τα οποία θα δώσουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε επαγγελματικές σχολές χορού.
 
Αποδέχομαι την ατομικότητα και την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου ως σημείο εκκίνησης για την πραγμάτωση της επικοινωνίας μας. Μέσω αυτής μεταφέρονται συναισθήματα και εμπειρίες αναγκαία για την συνύπαρξη των ανθρώπων.
Στόχος μου είναι να κατανοήσω την κίνηση και την συμπεριφορά του ανθρώπινου σώματος στην καθημερινότητα και να την συσχετίσω με τον χώρο και τον χρόνο.
 
CUMANA dance - Κωνσταντινουπόλεως 38, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)
26-30 Ιουλίου 2021
Απαραίτητη κράτηση θέσης:
E. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. T. 6932887910
50 € per week | 15€ Drop-in per day
karounis giannisΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Ιωάννης Καρούνης είναι Performer – χορογράφος σπούδασε χορό στο Jacob’s Pillow Dance School (Βοστώνη) στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ) και είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Νίκης Κονταξάκη». Σπούδασε Performance και Ντοκιμαντέρ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών(e-lerning). Συνεργάστηκε με τους:
Marina Abramović Institute (MAI) και το NEON, Ntokoumenta 14 Athens – Kassel(GERMANY) Γεωργία Σαγρή (Dynamis), ARTE laguna prize - Art Exhibition (Venice - Italy), Kalamata International Dance Festival, Off Europa Festival (Leipzig/Dresden, GERMANY), Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου (χορηγία για το έργο ORBITAL), Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (χορηγία για το έργω (CONSTRACT), Φεστιβάλ Hostscena (ALESUND NORWAY - ORBITAL), Echo Echo dance festival LONDON DERRY (IRLANDE), Mpenaki Museum- of contemporary art, Arc for Dance international festival, Rafika Chawishe – Εθνικό θέατρο Νορβηγίας ("Ibsen Festival"), Biennale Αθήνα, Black box dance festival (Bulgaria), Dance Days Chania, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Ε.Λ.Σ, Hellenic Dance Company, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στο Γκάζι, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού (KOREA SEOUL), στο XVII Festival International de Danza Contemporanea (MEXICO), Μπιενάλε νέων καλλιτεχνών(ITALY-NAPOLI), David Dorfman Company NYC, Φεστιβάλ Αθηνών, ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, Mέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού Saltator, του Athens Video Dance Project, του Dancetheater.gr, του Σωματείου Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού. Έχει διδάξει χορό : Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης - Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών -Studio Cumana - Dance Cultural Centre - Κινητήρας Studio - Studio 14 Μέρα - Studio χορού Κινούμε - Πολιτιστικό Οργανισμό του Πανεπιστημίου Αθηνών - Πολιτιστικό τρίγωνο Πρεσπών, Action 1 2007 και Action 1-2008. Ο Γιάννης Καρούνης Κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο από τις εκδόσεις Οδός Πανός με γενικό τίτλο ¨ΕΙΜΑΙ¨
 
Ιωάννης Καρούνης
Performer – Choreographer – Filmmaker
+30 6932887910
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Read 217 times Last modified on Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 22:40

Follow Us