Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 11:01

The Brides | Οι Νύφες: Εργαστήριο Σωματικού Θεάτρου με τους Margherita Fusi, Silvia Bruni και David Glass

30/09 έως 2/10

Brides seminar

The Brides |Οι Νύφες

a cultural movement|μια πολιτιστική κίνηση.

Theatre, Learning, Activism, Celebration

Θέατρο, Εκπαίδευση, Ακτιβισμός, Γιορτή

“Η ιδέα γεννήθηκε στην όμορφη πόλη μας, τη Σιένα της Ιταλίας, μέσα από τις εμπειρίες, το πάθος και τη ζωτικότητα της κοινότητας των γυναικών καλλιτεχνών. “Οι Νύφες” είναι ένα δώρο, ένα καλλιτεχνικό ρεύμα, που γιορτάζει τη γυναίκα ανά τον κόσμο, σε κάθε της δυνατή έκφραση, μέσα από το θέατρο, την εκπαίδευση και τον ψηφιακό κόσμο. Μέσα στην συγκυρία της γυναικείας αναθεώρησης και φεμινιστικής δύναμης, “Οι Νύφες” έρχονται να ενώσουν τη γυναικεία φωνή και έκφραση ανά τον κόσμο”. 

Margherita Fusi and Silvia Priscilla Bruni, ηγήτριες του πρότζεκτ “The Brides”. 

 

Η αρχική ιδέα ξεκίνησε στη Σιένα της Ιταλίας από την Margherita Fusi και τη Silvia Bruni από μια ομάδα γυναικών καλλιτεχνών και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον David Glass. Έτσι δημιουργήθηκε η παράσταση σωματικού θεάτρου The Brides|Οι Νύφες που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Rozzi Theatre Siena μέσα σ’ ένα κλίμα ζωντάνιας, ηλεκτρισμού, πληθωρικότητας και ενστικτώδους γιορτής της γυναικείας φύσης και αρχής. Η επιτυχία της παράστασης και της παγκοσμιότητας του θέματος έφεραν το πρότζεκτ σε κάθε γωνιά της γης από την Ιταλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σιγκαπούρη και την Κίνα.

✔ Η ομάδα David Glass Ensemble συνεχίζει και φέρνει αυτή τη δουλειά και σε καινούργια μέρη και συνεργάτες όπως στη Δανία, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. 


Workshop | Εργαστήριο

“Γιορτάζοντας τη Γυναίκα παντού”

Εισηγητές: Margherita Fusi, Silvia Bruni και David Glass

To Εργαστήριο δημιουργήθηκε γύρω από διάφορα θεατρικά παιχνίδια, εξερευνήσεις, τεχνικές σωματικού θεάτρου και την πρακτική του αναστοχασμού μέσω της κοινότητας, του εμπειρικού Navajo University με τον David Glass. 

Πρόκειται για ένα εντατικό τριήμερο σεμινάριο σωματικού θεάτρου για επαγγελματίες ηθοποιούς και χορευτές στο οποίο εξερευνούμε, εκφράζουμε και γιορτάζουμε όλα αυτά που συνθέτουν τη Γυναικεία υπόσταση. 

Μέσα από την υποκριτική, τον χορό, το τραγούδι και το παιχνίδι οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν όλα τα ηλικιακά στάδια της γυναίκας. Από την Παιδική ηλικία, στην Εφηβεία, στην Ωριμότητα και την Τρίτη Ηλικία. Μέσα από τον κόσμο των Νυφών οι συμμετέχοντες αναζητούν τον ορισμό της γυναικείας υπόστασης μέσα από την ομορφιά, την τρυφερότητα, τη δύναμη αλλά και την σκληρότητα της ύπαρξης. 

Η απόλαυση, ο βιοπάλη, η επιθυμία, η γονιμότητα, η εργασία, ο γάμος, το διαζύγιο, ο έρωτας και ο θάνατος είναι τα θέματα που θα διερευνηθούν σε αυτή την τριήμερη συνάντηση. Μέσα από τις επιρροές σπουδαίων καλλιτέχνιδων του 20ου αιώνα, όπως η Pina Bausch, η Frida Kahlo, η Simone De Bouvoir και η Nina Simone εξερευνούμε τη γυναικεία “φωνή” σε κάθε ηλικιακή έκφανση. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές & ηθοποιούς κάθε ηλικίας (18 - 65+) ανεξαρτήτως φύλου και ταυτότητας. 

*το σεμινάριο θα γίνει στα Αγγλικά, αλλά θα υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στα Ελληνικά. 

Διάρκεια: 3 ημέρες

Παρασκευή 30/09/22, 17:00-22:00

Σάββατο 01/10/22, 10:00-17:00

Κυριακή 02/10/22, 10:00-20:00

Την Κυριακή 02/10/22 θα ακολουθήσει μια μικρή παρουσίαση 18:00-19:00 και θα κλείσει μ’ ένα ανοιχτό φόρουμ και συζήτηση. 

Δηλώσεις συμμετοχής με την αποστολή σύντομου βιογραφικού στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κόστος συμμετοχής: 120 ευρώ (κανονική τιμή), 100 ευρώ (early bird, μέχρι και 31/08/22) & 95 ευρώ (σπουδαστές)

Bιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ
Κορυτσάς 39, Βοτανικός
Μετρό: Κεραμεικός

Το σεμινάριο είναι μια συνεργασία του David Glass Ensemble με έδρα την Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και του οργανισμού the Brides Collective με έδρα τη Σιένα της Ιταλίας, σε οργάνωση της χοροθεατρικής ομάδας JEUDi με έδρα την Αθήνα.

Read 158 times

Follow Us