Τετράμηνο εκπαιδευτικό εργαστήρι κλασικού μπαλέτου με την Ζωζώ Κυβεριώτη

 ergastiri baletou zozo kyverioti

ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ, ΜΕ ΤΗ ΖΩΖΩ ΚΥΒΕΡΙΩΤΗ

Ξεκινάει τον Οκτώβριο στο ΊΣΟΝ Θέατρο - Χορός το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο Κλασικού Μπαλέτου στην Ελλάδα, προσβάσιμο σε ανάπηρους και μη ανάπηρους συμμετέχοντες με στόχο την εκμάθηση και την εκπαίδευση της τέχνης και της τεχνικής του μπαλέτου, μέσα από τη γνωριμία και τη προσέγγιση του κλασικού βηματολογίου.

Στο σεμινάριο θα χρησιμοποιήσουμε το Μπαλέτο ως μέσο:

  •  για να βρούμε τους άξονες, τη γείωση, τις αντιθέσεις, το μάκρος με στόχο την ισορροπία.
  •  για να μάθουμε να χρησιμοποιούμε την αναπνοή διοχετεύοντας τη μέσα και έξω από το σώμα.
  •  για να μοιράσουμε την ενέργεια ώστε να βγαίνει η κίνηση αποδοτικά και αβίαστα βελτιώνοντας έτσι τη τεχνική του en - dehors, της στροφικότητας και του άλματος καθώς και την εκφραστικότητα των μελών του σώματος.

Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε δυο τμήματα ένα για προχωρημένους - επαγγελματίες που θέλουν να εμβαθύνουν στη τεχνική (Master Class ) και ένα τμήμα αρχαρίων με / η χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο Μπαλέτο.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου τα δυο τμήματα θα ενωθούν και θα δημιουργήσουν μια κοινή παράσταση στο τέλος της ενότητας με προοπτική εξέλιξης.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε επαγγελματίες, σπουδαστές, σε όσες/όσους αγαπούν ή θέλουν να γνωρίσουν το κλασικό μπαλέτο, σε ανάπηρα ή μη ανάπηρα άτομα.

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

*Υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων χωρίς συμμετοχή στην παράσταση.Διάρκεια: 4 μήνες (Οκτώβριος 2022 – Ιανουάριος 2023)

Τετάρτη & Παρασκευή | 17:30-19:00 (Προχωρημένο)
Τετάρτη & Πέμπτη | 16:15 – 17:30 (Αρχάριο)

Κόστος συμμετοχής: 60€ το μήνα

Ίσον Θέατρο – Χορός, Μελενίκου 33, Βοτανικός (Στάση μετρό Κεραμεικός), Τηλ. 2130411546.
www.ison.com.gr

Τα μαθήματα του εργαστηρίου ΙΣΟΝ στοχεύουν στη συνεκπαίδευση και συναντίληψη αναπήρων και μη αναπήρων σπουδαστών.


Η Ζωζώ Κυβεριώτη είναι καθηγήτρια κλασικού μπαλέτου. Σπούδασε στην Κρατική σχολή χορού ορχηστρικής τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ), στο κέντρο παραστατικών τεχνών και κατόπιν στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Ραλλού Μάνου από όπου και αποφοίτησε. Στη συνέχεια εισήχθει στο STUDIO Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Ε.Λ.Σ.) όπου παρακολούθησε το πλήρες πρόγραμμα σπουδών χορεύοντας παράλληλα σε όλες τις παραστάσεις του STUDIO. Χόρεψε σε παραστάσεις της (Ε.Λ.Σ) στο θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ και στο ΗΡΩΔΕΙΟ στα πλαίσια του φεστιβάλ, καθώς και σε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Κρατική Διεθνή Ακαδημία Μπαλέτου της Βάρνας καθώς επίσης και μεθοδολογία στο πρόγραμμα διδασκαλίας Vaganova – Bogoeva System 2021, πιστοποιημένο με βεβαίωση από τη National Music Academy P.Vladigerov certification Art of Ballet.

Χόρεψε κλασικό, νεοκλασικό ,κάρακτερ και ελεύθερο ρεπερτόριο στην Ε.Λ.Σ., στις ομάδες Αμερικάνικου Κολεγίου Ελλάδας (DERRE), OMADANCE ,ομάδα χορού P.Tavernier και σε θέατρα με παραγωγές χορού στην Αθήνα. Έχει διδαχθεί μπαλέτο από τους καθηγητές Anton Stoynov, S.Christov, A.Elliot, S.Savkov, P.Tavernier , Μ.Leonova,M.Denard. Από το 1999 διδάσκει κλασικό μπαλέτο, ρεπερτόριο και κάνει χορογραφική προετοιμασία –διδασκαλία σε αναγνωρισμένες σχολές χορού στην Αθήνα καθώς και σε επαγγελματικές σχολές χορού.
Πρόσφατα τη δέχτηκαν στην Ακαδημία Βαγκάνοβα στην Αγ.Πετρούπολη όπου και έλαβε επιτυχώς την πιστοποίηση παρακολούθησης της μεθόδου διδασκαλίας του κλασικού μπαλέτου με τις νέες προδιαγραφές.

Read 1837 times Last modified on Σάββατο, 05 Αυγούστου 2023 14:06

Follow Us