Σεμινάριο Κλασικού Χορού με την Σοφία Τρανά

Σεμινάριο Κλασικού Χορού με την Σοφία ΤρανάΤο σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες που αγαπούν το μπαλέτο.Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξέλιξη του χορευτή μέσα από την ουσιαστική γνώση και όχι από τη μίμηση. Γι'αυτό και η διδασκαλία του μαθήματος βασίζεται στην ανάλυση.

Μέσα από την πειθαρχία του συστήματος Vaganova και την ελευθερία που προσφέρει ο τρόπος της δυτικής εκπαίδευσης επιτυγχάνεται η ροή και η fluidity που είναι το ζητούμενο στο χορό του σήμερα.

Το μάθημα θα γίνει με συνοδεία πιάνου και στο τέλος του σεμιναρίου θα δωθούν πιστοποιητικά συμμετοχής στους χορευτές.


3 και 4 Ιανουαρίου 2019 |
α' γκρουπ  12:00-14:00
β' γκρουπ  14.40-16:30

Κόστος σεμιναρίου: 30 ευρώ (2 μαθήματα) και 20 ευρώ (1 μάθημα).
Η κράτηση θέσης γίνεται κατόπιν προκαταβολής 15ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό.

Κέντρο Χορού ΧΟρΟLOGIE
Πειραιώς 76, Κεραμεικός

Τηλ.: 6974892660


H Σοφία Τρανά γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε μαθήματα χορού στο φυτώριο της Επαγγελματικής σχολής S.Morianova-Trasta. Συνέχισε τις σπουδές της στο φυτώριο της ΚΣΟΤ. Το 1997 εισήχθη στην Κρατική Ακαδημία Χορού και Μουσικής της Βουλγαρίας (Σόφια), απ' όπου αποφοίτησε με άριστα και πήρε πτυχίο Ανώτατης και επιστημονικής ειδίκευσης "Bacalaver".
Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια μπαλέτου με γνωστούς καθηγητές όπως: L.Sklinkaya, G.Bogoeva, M.Simeonova, T.Petkova κ.α.
Έχει λάβει μέρος στον Παγκόσμιο διαγωνισμό χορού της Βάρνας. Έχει χορέψει στην Όπερα της Σόφιας "Ωραία Κοιμωμένη"(2001), στο Αμερικανικό κολέγιο "Συλφίδες"(2002) και τη "Βασίλισσα του χιονιού" στο έργο "Καρυοθραύστης"(2003), σε χορογραφίες A.Feoktistof και σε συνεργασία με solist των Kirof. Επίσης, χόρεψε "Μύρτα" στο έργο "Ζιζέλ" με τη Zana Agioupova στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το 2004 έλαβε μέρος στην "Λίμνη των κύκνων" με τα μπαλέτα του Κιέβου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Από το 2001 διδάσκει κλασικό μπαλέτο σε αναγνωρισμένες σχολές χορού στην Αθήνα.
Τον Οκτώβρη του 2014 έγινε καλλιτεχνική διευθύντρια στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού του Αλέξανδρου Χατζιάρα, όπου και δίδασκε το μάθημα του κλασικού χορού.
Τη σχολική χρονιά 2017-18 δίδαξε κλασικό χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού "ΧΟΡΟΧΡΟΝΟΣ" του Χάρη Μανταφούνη.
Τον Ιούνιο του 2017 υπήρξε μέλος του Εθνικού διαγωνισμού χορού DANCE ARTS COMPETITION, στο θέατρο του Δήμου Αθηναίων, όπου και δίδαξε κλασικό μπαλέτο στους υποψήφιους πριν το διαγωνισμό.
Φέτος, διδάσκει στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού του Αλέξανδρου Χατζιάρα και στο Fix Dance Studio του Μιχάλη Ναλμπάλντη.

Read 1430 times Last modified on Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 10:54

Follow Us