Skinner Releasing Technique με τη Βασιλική Ταγκάρη στα Cochlea studia

tsagari vasiliki Skinner Releasing

Η Βασιλική Τσαγκάρει κλείνει το ΣΥΝΑΣΚί με την τελευταία ανοιχτή εβδομάδα μαθημάτων για φέτος και τα μαθήματα 10-15 της σειράς 15 μαθημάτων (introductory) της Joan Skinner, αλλά και με την πρακτική της MELT.

…όπου ξεκινάει ένα ντουέτο ανάμεσα στα χέρια και τα πόδια, ένας παλμός αρχίζει να χοροπηδάει, τα κόκκαλα φωλιάζουν μέσα σε στρώσεις και πτυχώσεις μεταξιού και δροσοσταλίδες πέφτουν στους ώμους και τα μαλλιά μας όταν βρισκόμαστε μέσα σε μια συστάδα από ιτιές….

17 με 21 Ιουνίου 2024

*δυνατότητα παρακολούθησης drop in*
4 μαθήματα 10πμ-12
εβδομάδα € 55
drop-in € 15

logo square

COCHLEA studia
Παναγή Μπενάκη 4, TK 11471, Αθήνα
www.cochleares.com
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
T. 6909853355


Η Βασιλική Τσαγκάρη σπούδασε παιδαγωγικά στο Τ.Ε.Α.Π.Η. του πανεπιστημίου Αθηνών και χορό στο City of Bristol College στην Αγγλία. Στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ευρώπη και την Αμερική και μελέτησε εντατικά το σύγχρονο χορό, τα somatics και ειδικά τον αυτοσχεδιασμό με δάσκαλες-ους όπως η Nancy Stark Smith, η Lily Kiara, ο Julyen Hamilton η Kirstie Simpson, ο David Zambrano, η Jennifer Monson.

Εργάζεται ως χορεύτρια, χορογράφος και διδάσκει χορό τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια. Aπό τον Απρίλιο του 2017 είναι πιστοποιημένη δασκάλα της τεχνικής Skinner Releasing (introductory).

Τα τελευταία χρόνια ζει στη Μεσσηνία και ασχολείται με την καλλιέργεια ενός ελαιώνα. Η παρατήρηση και η σωματική δουλειά με την γη έχει ανοίξει ένα πεδίο έρευνας που επηρεάζει πολύ την προσέγγιση της στην κίνηση και τον χορό. Το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στην ευαισθησία και την αισθαντικότητα στην κίνηση καθώς και την μεταμόρφωση στοιχείων της καθημερινότητας σε ζωντανή, κινούμενη ποίηση.

**
Η τεχνική Skinner Releasing της Joan Skinner είναι μία μέθοδος γιά την κίνηση και το χορό όπου μέσα από ποιητικές εικόνες δίνεται η δυνατότητα γιά ένα βαθύτερο κιναισθητικό βίωμα καθώς ανοίγουμε στο πεδίο της φαντασίας. 'Ετσι ενθαρρύνεται η βιωματική κατανόηση της τεχνικής και της δημιουργικής διαδικασίας ταυτόχρονα και η εκπαίδευση του κινούμενου σώματος διαπερνά πολλά από τα επίπεδα που ενεργοποιούνται όταν χορεύουμε.

Ακόμα η μέθοδος αυτή εκπαιδεύει τις/τους/τα χορευτριες/ές/α να αναπτύσσουν την ευαίσθησία γιά το ίδιο τους το σώμα, να μαθαίνουν να ακούν πρώτα το δικό τους χορό.

Οι συμμετέχουσες/οντες καλούνται να αφήσουν την περιττή ένταση να φύγει, να αφεθούν από τα συνηθισμένα τους πρότυπα και μοτίβα κίνησης και ενθαρρύνονται να καλλιεργήσουν την ευαισθησία γιά την προσωπική τους εμπειρία. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μιά βαθειά ενσωματωμένη συνείδηση από την οποία πηγάζουν, με αμεσότητα, καινούργιες δυνατότητες στην κίνηση.

Καλλιεργείται λοιπόν μια πρακτική συντονισμού και ευθυγράμμισης με τους ίδιους μας τους εαυτούς, τον χώρο εσωτερικά και εξωτερικά, το σκοτάδι και το φώς, τη φύση.
Από τη φύση εμπνέονται και πηγάζουν και οι περισσότερες ποιητικές εικόνες, που χρησιμοποιούνται εδώ συνυφασμένες με την συνείδηση του ανθρώπινου σώματος, τον συνδετικό ιστό, τα οστά, την αναπνοή . 'Ετσι μέσα από τα μαθήματα μπορούμε ίσως να παρατηρήσουμε την οικολογία του εαυτού να ξετυλίγεται μέσα από την κίνηση και το χορό.

Στο Συνασκι d/intensifying γιά πρώτη φορά στην Ελλάδα δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης ολόκληρης της σειρας των 15 introductory μαθημάτων της Joan Skinner, σε τρία εβδομαδιαία σεμινάρια. Μία εμπειρία που μπορεί να είναι μεταμορφωτική καθώς όσο εμβαθύνουμε στην μέθοδο, αλλάζει και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε και βιώνουμε τον χορό.Read 99 times Last modified on Σάββατο, 25 Μαϊος 2024 15:33

Follow Us